Frumuseţe: 5 terapii care te pun pe picioare după Sărbători

Petrecerile de Crăciun şi Revelion au trecut, te-ai simţit minunat, dar din păcate urmările se văd pe chipul tău.
Prea multe alimente grase, excesul de sare sau băuturi alcoolice, orele petrecute în frig şi vânt pe pârtie - toate acestea îşi lasă amprenta asupra frumuseţii tale. Iată la ce trucuri să apelezi pentru a recăpăta prospeţimea tenului tău:

Hidratare pentru ochi

Cearcănele sunt primele semne ale oboselii. De asemenea, zona din jurul ochilor are mai puţine glande sebacee şi de aceea este mai predispusă la deshidratare. Un gel hidratant şi calmant pentru ochi poate revigora şi reîmprospăta privirea după prea multe nopţi pierdute.

Stopează retenţia de lichide

Pungile de sub ochi sunt o altă consecinţă neplăcută a oboselii şi a alimentaţiei haotice din perioada Sărbătorilor. Iar retenţia de lichide este cel mai comun factor care cauzează umflăturile de sub ochi.
Pielea din jurul ochilor este foarte subţire şi sensibilă, astfel încat, atunci când lichidele se acumulează, această zonă poate deveni umflată şi lăsată. Redu sau chiar elimină consumul de sare din alimentaţia ta pentru câteva zile pentru a elimina excesul de lichide din organism.

Alege perna potrivită

Perna plată nu este prietena frumuseţii tale! Pernele plate permit retenţia de lichide sub ochi şi formarea pungilor. Prin uşoara ridicare a poziţiei capului cu ajutorul unei perne mai pline, poţi contribui la prevenţia acumularii de lichide, care cauzează pungi vizibile sub ochi.

Renunţă la sare şi alcool

Încearcă să limitezi consumul de alcool şi sare. Acestea constituie factori cheie care contribuie la formarea pungilor şi a umflăturilor de sub ochi, deoarece provoacă deshidratarea.
Atunci când suntem deshidrataţi, corpul are tendinţa de a reţine apa, ca parte a mecanismului său de apărare.

Odihneşte-te!

După prea multe ore de somn pierdute, timpul petrecut în faţa televizorului şi calculatorului nu face altceva decât să accentueze oboseala şi semnele ei: cearcănele şi ochii umflaţi. "Somnul de frumuseţe" nu se numeşte degeaba astfel, prin urmare profită de timpul liber pentru a dormi cel puţin o oră la prânz.
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod