Frumuseţe: 4 trucuri pentru ca epilatul să fie mai puţin dureros

Îndepărtarea părului nedorit de pe corp este una dintre cele mai dureroase procedee de înfrumuseţare la care noi, femeile, ne supunem.
Dar dacă înveţi să pui în aplicare câteva mici trucuri, poţi reduce semnificativ durerea. Iată ce să încerci dacă te epilezi acasă:

Exfoliază intens


Firele scurte sau cele parţial crescute în piele pot fi dificil de prins de către pensetele sau rolele aparatului epilator, oricât de performant este acesta. Iar de fiecare dată când aceste fire "scapă" de aparatul tău, tu vei resimţi durere fără ca părul să fie smuls. Exfolierea este soluţia pentru această problemă. Îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii şi scot la suprafaţă firele foarte scurte, făcându-le uşor de prins de către aparatul de epilat sau ceară.

Duşul este obligatoriu


Apa caldă dechide porii, ceea ce ajută la smulgerea cu uşurinţă a firelor. Un duş fierbinte înainte de epilare va scădea cu siguranţă intensitatea durerii.

Masează pielea


Un masaj al zonei care urmează să fie epilată va estompa durerea pentru că stimulează circulaţia sanguină şi reduce efectul de "surpriză" neplăcută cu care se va confrunta pielea ta în primele momente. Masează delicat, dar fără să foloseşti un ulei sau loţiune pentru masaj pentru că îngraşă firele de păr care apoi vor fi dificil de smuls.

Foloseşte comprese cu gheaţă


După epilare, o metodă eficientă de reducere a durerii este aplicarea imediată a unei comprese cu gheaţă sau a unui prosop înmuiat în apă rece. Temperatura scăzută va reduce inflamaţia pielii, roşeaţa şi va micşora porii. Nu aplica o loţiune de corp sau cremă imediat după epilare pentru că pielea este acum mult mai sensibilă la ingredientele iritante din acestea, ceea ce accentuează senzaţia de usturime. Foloseşte în schimb un ulei natural, precum cel de măsline, avocado, migdale etc.



 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod