Frumuseţe. 4 remedii tonice naturale care stimulează creşterea părului

Fluctuaţiile hormonale, stresul sau dietele agresive au ca efect deteriorarea rădăcinilor firelor de păr, iar rezultatul este o podoabă capilară tot mai rară.
 Dacă eşti îngrozită de firele pe care le pierzi după fiecare periere, este cazul să acţionezi! Iată câteva remedii naturale care au ca efect revigorarea rădăcinilor firelor de păr:

Extractul de brusture

Brusturele este o plantă medicinală folosită de mii de ani pentru tratarea diverselor afecţiuni, iar de curând au fost descoperite şi proprietăţile sale cosmetice. Are capacitatea de a regla secreţia de sebum, fiind un remediu excelent pentru persoanele care au o tendinţă de îngrăşare a părului.
Exesul de sebum poate fi vinovat pentru sufocarea rădăcinilor firelor de păr, ce are ca efect căderea acestora. Aplică tinctură de brusture pe scalp, masează timp de câteva minute, apoi înfăşoară-ţi părul cu un prosop. Spală-te pe cap după două, trei ore.

Tinctura de ardei iute

Pentru că stimulează circulaţia sanguină, tinctura de ardei iute este o armă foarte eficientă în stoparea căderii părului. Rădăcinile primesc mai mulţi nutrineţi şi suficient oxigen datorită circulaţiei sanguine accelerate.
Aplică tinctură de ardei iute pe pielea capului, trasând cărări cu un pieptene, aşa cum procedezi când aplici vopseaua pentru păr. Masează apoi scalpul şi lasă tinctura să acţioneze peste noapte. Vei simţi o uşoară senzaţie de căldură sau usturime. Nu aplica tinctura de ardei iute dacă ai pielea sensibilă sau leziuni la nivelul scalpului!

Extractul de urzică

Urzica este un tratament clasic pentru menţinerea unui păr bogat şi sănătos, fiind folosit de femeile din ţara noastră de sute de ani. Dar pentru a beneficia de puterea sa de regenerare asupra părului, foloseşte extractul de urzică, mult mai concentrat şi eficient decât banala infuzie.
Aplică extract de urzică pe scalp, masează şi lasă să acţioneze timp de câteva ore sau pe timpul nopţii.

Extractul de mesteacăn

Seva acestui copac conţine substanţe cu proprietăţi antiinflamatorii, antiseptice şi tonice capilare. Extractul de mesteacăn stimulează creşterea părului şi combate mătreaţa prin eliminarea bacteriilor care o provoacă. Aplică tinctură la rădăcina părului, masează şi las-o să acţioneze pe timpul nopţii. O poţi asocia cu extract de urzică pentru a-i amplifica efectele benefice.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod