Frumuseţe. 10 întrebuinţări ale bicarbonatului de sodiu în tratamentele cosmetice



Îngrijirea picioarelor

Adăugând bicarbonat de soţiu în vasul în care îţi ţii picioarele la înmuiat înainte de a-ţi face pedichiura vei accelera procesul de eliminare a pielii uscate de la nivelul călcâielor şi degetelor. Celulele moarte vor fi apoi mult mai uşor îndepărtate folosind o pilă pentru picioare sau un scrub tot pe bază de bicarbonat.

Curăţarea periilor

Bicarbonatul de sodiu este foarte util şi pentru curăţarea pensulelor pentru machiaj sau a periilor de păr. Scufundă pensulele de machiaj într-un vas cu apă caldă în care ai dizolvat câteva linguriţe cu bicarbonat.
În acest fel fardurile sau murdăria acumulată pe pensule se va dizolva rapid.

Calmarea iritaţiilor

Pasta obţinută prin amestecarea bicarbonatului de sodiu cu puţină apă este soluţia la îndemână pentru a calma iritaţiile pielii, arsurile uşoare, ciupiturile de insecte sau arsurile solare. Iar dacă ai pielea uscată sau iritată pe zone extinse, adaugă în apa din cadă câteva linguri cu bicarbonat, înainte de baie.

Curăţarea mâinilor

Atunci când pielea mâinilor se pătează, în special după ce găteşti sau consumi alimente colorate precum varza roşie, sfeclă roşie, rodii, nuci etc, pielea se pătează, iar petele pot fi foarte rezistente. Şi în acest caz bicarbonatul te ajută să ieşi din impas.
Amestecă puţin bicarbobat cu zeamă de lămâie, masează pielea cu soluţia obţinută, apoi clăteşte-te.

Corectarea autobronzantului

O singură mişcare greşită şi aplicarea loţiunii autobronzante îţi poate lăsa pe piele dungi portocalii inestetice. Pentru a le curăţa, amestecă bicarbonat de sodiu cu zeamă de lămâie şi masează zona pe care doreşti să o cureţi. Autobronzantul se va estompa şi vei scăpa rapid de urmele nedorite.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod