buze

Cum tratezi buzele arse de soare: Nu numai pielea are nevoie de SPF și îngrijire specială după plajă!

Crezi că ți-ai luat toate măsurile de precauție împotriva arsurilor. Ai aplicat crema cu SPF din cap până în picioare, ai purtat pălărie și ochelari de soare. Totuși, ai omis ceva la fel de important!
Da, este vorba despre buze. Acestea sunt, de cele mai multe ori, uitate complet cand vine vorba despre protectie impotriva razelor ultraviolete. De aceea, buzele arse de soare sunt din ce in ce mai frecvent intalnite.

De obicei, pe timpul verii, buzele primesc doar un balsam hidratant si, eventual, un gloss fabulos, care se potriveste de minune cu acel nou costum de baie. Totusi, acestea au nevoie si de un produs cu SPF, la fel ca oricare alta parte a corpului.

„Exista mai putine informatii privitoare la protectia buzelor.
Chiar daca ne amintim sa aplicam lotiunea cu SPF pe ten, este mult mai probabil sa uitam complet de buze”, spune Hadley King, medic dermatolog stabilit in New York.

Iata cum iti dai seama ca ai buzele arse de soare!


Cu siguranta ai mancat, la un moment dat, ceva foarte picant, care ti-a lasat impresia ca buzele ti-au luat foc. Senzatia de buze care ustura si se umfla din cauza condimentelor este foarte asemanatoare cu senzatia de buze arse de soare.

Cand ai petrecut prea mult timp la plaja, iar buzele tale au fost afectate, acestea vor fi rosii, inflamate si dureroase.
„Sunt sensibile la atingere si pot dezvolta mici puncte albe. Acestea contin un lichid ce are rol de protectie, deci este esential sa nu le rupi sau sa le spargi”, explica medicul dermatolog Kenneth Howe. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod