Cum să usuci mai repede oja de pe unghii. 4 trucuri eficiente

Cum să usuci mai repede oja de pe unghii. 4 trucuri eficiente

Ai aplicat oja și vrei să se usuce cât mai repede, ca să nu-ți strici manichiura? Încearcă aceste trucuri simple, care chiar funcționează.
Dacă nu ai niciodată răbdare ca oja de pe unghii să se usuce complet și astfel îți strici des manichiura, trebuie să știi că există soluții. Iată ce să încerci:

Bagă unghiile în apă rece

Să bagi unghiile în apă rece ca gheața este cea mai simplă metodă de a-ți întări rapid oja. 
Ai nevoie de:
- un bol cu apă rece
- cuburi de gheață

Cum să procedezi:
Înainte de a începe să-ți aplici oja pe unghii, pune apă rece în bol și adaugă câteva cuburi de apă, apoi lasă deoparte.
După ce ai aplicat oja pe unghii, așteaptă 2-3 minute ca oja să se usuce puțin, apoi înmoaie unghiile în bolul cu apă rece.
Ține-le în apa rece timp de 3-5 minute.
Când vei scoate unghiile din bol, vei observa că oja este complet întărită.

Folosește un foehn

Pentru această metodă vei avea nevoie de un foehn care are funcție de aer rece. 

Cum să procedezi:
Bagă foehnul în priză și setează funcția pentru aer rece.
După ce ai aplicat oja pe unghii, usucă manichiura cu îndreptând jetul de aer spre unghii și realizând mișcări circulare. În aproximativ 2-3 minute oja va fi complet uscată.
Ai grijă însă să nu apropii foehnul prea mult de unghii sau să nu folosești o putere prea mare, pentru că riști să produci urme în ojă.

Pulverizează spray fixativ

Poate nu știai, dar fixativul are capacitatea de a usca rapid oja. Axelași efect îl are și spray-ul nonaderent pentru tăvi de copt.

Cum să procedezi:
După ce ai aplicat oja pe unghii, pulverizează spray fixativ pe ojă. 
Ține spray-ul la aproximativ 30 de cm distanță de unghii.
În acest fel presiunea și puterea aerosolului nu va afecta stratul proaspăt de ojă.
Așteaptă timp de câteva minute, apoi clătește-te cu apă rece.

Investește în spray sau picături pentru uscarea ojei

Picăturile sau spray-ul special concepute pentru uscarea ojei sunt o investiție bună dacă nu ai răbdare de obicei să aștepți până se usuca oja. Acestea nu doar că îți usucă mult mai repede unghiile, dar îi oferă și un luciu intens ojei. Unele dintre ele sunt hidratante și nutritive pentru cutile.

Aplică straturi subțiri de ojă

Spre deosebire de straturile groase de ojă, care se usucă foarte greu, aplicarea ojei în straturi subțiri, repetate, este o strategie mai bună. Aplică straturi subțiri și lasă-le să usuce puțin înainte de a aplica încă un strat.
Rezultatul va fi mult mai uniform, iar manichiura va rezista mai mult. Per ansamblu, va dura mai puțin să-ți faci manichiura.

Folosește un top coat pentru uscare

O altă soluție eficientă este aceea de a aplica un lac transparent special conceput pentru a grăbi uscarea ojei de pe unghii. Se numește top coat pentru uscare rapidă și este probabil cea mai simplă modalitate de grăbi uscarea manichiurii cu ojă. Unele dintre aceste produse adaugă au un efect de strălucire sau de a preveni ciobirea ojei, ceea ce te va ajuta să ai o manichiură frumoasă pentru mai mult timp.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod