Cum să-ți faci un tratament facial acasă în cinci pași

Cum să-ți faci un tratament facial acasă în cinci pași

Nu este nevoie să mergi la spa pentru a-ți face un tratament facial complet, care îți lasă tenul frumos, proaspăt și cu o strălucire naturală.
Poți aduce tratamentul spa la tine acasă, folosind ingrediente cosmetice pe care le ai deja sau ingrediente naturale pe care le găsești în bucătărie.

Nimic nu șterge mai bine stresul de pe chip decât un tratament facial realizat corect. Iată cum să-ți faci un tratament facial acasă, potrivit specialiștilor citați de womansday.com:

Tratament facial acasă: Pasul 1. Curăță


Un element de bază al unui tratament facial eficient este curățarea tenului. Începe prin a acorda o atenție deosebită acestui pas. Dacă ești machiată, folosește demachiant sau apă micelară pentru a îndepărta fardurile.
Spală-te apoi pe față cu o loțiune sau gel spumant pentru curățarea tenului. Masează pe ten timp de două minute, insistând asupra frunții, nasului și bărbiei, pentru că aceste zone sunt de obicei predispuse la apariția excesului de sebum. Clătește-te bine cu apă călduță, niciodată fierbinte!

Tratament facial acasă: Pasul 2. Exfoliază


Exfolierea este cheia unei pieli frumoase, strălucitoare, pentru că elimină celulele moarte de la suprafață și stimulează circulația sanguină la nivelul feței. După ce pielea ta a fost perfect curățată, folosește un scrub delicat precum cel realizat cu zaț de cafea sau zahăr brun.
Masează cu grijă pielea, folosind mișcări circulare, fără să apeși cu putere. Poți obține o rețetă naturală de scrub amestecând două lingurițe cu zahăr cu o linguriță cu ulei de cocos. Masează timp de două, trei minute, apoi clătește.

Pasul 3. Tonifică pielea


Dacă nu ai inclus deja o locțiune tonică în ritualul tău de îngrijire a pielii, este timpul să o faci. Tonerul acționează precum un primer pentru restul produselor de îngrijire pe care le folosești - îți ajută pielea să absoarbă mai ușor substanțele nutritive pe care le aplici ulterior.
Pune puțin toner pe o dischetă din bumbac și aplică pe frunte, nas, bărbie și obraji.

Pasul 4. Folosește o mască


Niciun tratament facial nu este complet fără o mască. Argila și uleiurile esențiale sunt o combinație bună, dar este important să le folosești în proporție corectă. Nu aplica niciodată pe piele uleiuri esențiale nediluate cu alte uleiuri de bază precum cocos, ulei de migdale, de măsline etc. O mască ușor de realizat pentru tenul gras este un amestec de argila cu apă plată. Pentru tenul uscat, poți folosi mască cu avocado și ulei de măsline.
De asemenea, măștile de tip șervețel sunt o opțiune excelentă pentru hidratarea intensă a pielii.

Tratament facial acasă: Pasul 5. Hidratează


Blochează în piele toți nutrienții benefici pe care i-ai aplicat și protejează-ți pielea folosind o cremă intens hidratantă. Aplică o cremă de noapte hidratantă, cu efect nutritiv. Alege produse care conțin ingrediente active precum retinol, acid hialuronic, vitamina C etc.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod