Cum să folosești Aloe Vera pentru a avea un păr sănătos și strălucitor

Cum să folosești Aloe vera pentru a avea un păr sănătos și strălucitor

În mod sigur ai auzit de beneficiile gelului de Aloe vera pentru sănătate. Este consumat sub formă de băuturi care oferă vitamine, minerale și elemente nutritive organismului, dar este în același timp un tratament eficient pentru pielea uscată, iritată sau afectată de arsurile solare.
Dar știai că Aloe vera este un ingredient excelent și pentru îngrijirea părului? Această plantă, pe care o poți crește foarte simplu și în locuința ta, poate fi un tratament ideal pentru părul degradat și uscat, dar și pentru stimularea creșterii părului. Gelul de aloe este folosit de mii de ani, dar abia recent a redevenit popular pentru îngrijirea părului.

Ce este gelul de Aloe vera?


Este un gel obținut din frunzele cărnoase ale plantei cu același nume. Conține vitamine, antioxidanți și enzime naturale care contribuie la hidratarea scalpului și părului, prin blocarea apei în piele și în fibra capilară.
De asemenea, gelul de aloe vera este antibacterian natural, antimicrobian și antiinflamator, având în același timp o compoziție chimică asemănă cheratinei, substanța din care este compus părul.

Care sunt beneficiile gelului de Aloe vera pentru păr?


Aloe este excelentă pentru a calma senzația de mâncărime la nivelul scalpului și de a elimina mătrața. Chiar dacă te confrunți cu aceste probleme, aloe are numeroase alte beneficii pentru păr și scalp.

Unul dintre efectele sale este hidratarea părului și sporirea elasticității fibrei capilare, ceea ce previne ruperea părului deteriorat.
Iar datorită efectelor sale intens hidratante, îți lasă părul neted, strălucitor și cu un volum natural.

Cum să folosești gelul de Aloe vera pentru păr?


În afara produselor cosmetice pentru păr pe bază de Aloe vera, o variantă complet naturală este folosirea gelului obținut din această plantă în cadrul măștilor și tratamentelor pe care le faci acasă.

Una dintre cele mai simple metode de a folosi Aloe vera pentru păr este aplicarea gelului pe păru umed, după șamponare. În acest fel gelul va acționa precum un balsam natural, hidratând părul și oferindu-i un plus de elasticitate.

De asemenea, poți încerca măștile de păr cu Aloe vera.
Aplică gelul pe părul uscat și lasă-l să acționeze timp de cel puțin jumătate de păr. Spală-te apoi pe cap la fel ca de obicei.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod