Cum prevenim aparitia ridurilor?

Este una dintre cele mai suparatoare probleme pe care le intampina orice femeie, mai devreme sau mai tarziu. Oricat de mult ne-am dori acest lucru, nu putem opri timpul...

Este una dintre cele mai suparatoare probleme pe care le intampina orice femeie, mai devreme sau mai tarziu. Oricat de mult ne-am dori acest lucru, nu putem opri timpul si efectele inevitabile ale acestuia asupra chipului nostru.

Putem incerca, cel mult, sa-l pacalim si sa luptam cu armele pe care le avem la dispozitie pentru a ne pastra cat mai mult timp pielea neteda si pentru a preveni adancirea ridurilor deja aparute. Din fericire, avem destule mijloace la dispozitie...
 

  • In masura in care acest lucru este posibil, evita soarele. Se regaseste printre cele mai frecvente cauze care duc la imbatranirea prematura a pielii si aparitia ridurilor. Problema este ca nu iti dai seama de acest lucru decat in timp si atunci cand consecintele sunt, de obicei, iremediabile. Evita asadar expunerile si foloseste in fiecare zi creme cu factor de protectie.

  • Daca fumezi, incearca sa raresti cat mai mult tigarile sau - si mai bine - sa renunti la acest obicei. Probabil ca teoretic stii foarte bine acest lucru si in cazul acesta ma intreb de ce continui sa-ti aprinzi tigara... Fumul de tigara contine, printre multe alte elemente nocive, o enzima care afecteaza in mod direct fibrele de colagen si elastan, care asigura elasticitatea pielii. Urmarile nu sunt greu de intuit... numai ca, asemenea situatiei de mai sus, efectele nu se vad imediat si astfel putem intretine, o vreme, iluzia ca nu ni se va intampla tocmai noua.

  • Dormi suficient. Este una dintre conditiile esentiale pentru a-ti mentine atat sanatatea, cat si frumusetea. Daca nu dormi suficient, organismul secreta prea mult cortisol, care favorizeaza si el degenerarea celulara. Este adevarat ca nevoia de somn variaza de la o persoana la alta: cuiva ii pot fi de ajuns sase ore, in timp ce altcineva nu se simte odihnit daca nu doarme cel putin opt ore in fiecare noapte. Tot ceea ce ai de facut este sa asculti mesajele pe care ti le "transmite" organismul... si sa procedezi in consecinta.

  • Dormi cat mai mult pe spate si, daca se poate, fara perna. Ti se pare dificil? Ai fi uimita sa stii cat de bine ne putem controla pozitia in timpul somnului, fara ca acest lucru sa ne priveze de relaxare si odihna. Este suficient sa-ti propui serios acest lucru si, cand stingi lumina, sa te gandesti la asta. Creierul te va asculta, lucru de care-ti vei da seama la ivirea zorilor. De ce este recomandabil sa dormi astfel? Cand ne odihnim pe stanga sau pe dreapta, capatam asa-numitele "riduri de somn" (in special in zona ochilor si pe pometi). Ele dispar cand tenul este masat usor cu o crema de zi, insa pielea se sensibilizeaza mult in zona respectiva...

  • Daca este necesar, nu te incapatana si ia-ti ochelari de citit. Daca ai nevoie de ei si nu-i porti, va trebui sa micsorezi ochii pentru a distinge literele si astfel vei suprasolicita muschii faciali, care in timp isi vor pierde tonusul si acest lucru se va remarca. Ah, si daca tot suntem la acest capitol.. poarta ochelari de soare.

  • Consuma cat mai mult peste. Dincolo de faptul ca reprezinta o excelenta sursa de proteine si nu contine multe calorii, este bogat in acizi grasi omega-3 care au un rol considerabil in mentinerea epidermei si contribuie chiar la reducerea ridurilor.

  • Tot la sectiunea "alimentatie", mananca multa soia. S-ar parea ca anumite elemente nutritive pe care le contine ajuta pielea sa lupte impotriva efectelor daunatoare ale razelor solare si stimuleaza regenerarea celulara in profunzime.

  • Macar din cand in cand, inlocuieste cafeaua cu o ceasca de cacao. Aceasta din urma contine niste enzime care imbunatatesc circulatia sangelui la nivelul celulelor epidermei, hidrateaza si te ajuta sa-ti mentii pielea fina. Chiar asa! De ce crezi ca untul de cacao este atat de frecvent folosit in industria cosmetica?

  • Consuma cat mai multe fructe si legume. Rezerva lor de antioxidanti este nepretuita si ajuta organismul sa combata actiunea nociva a radicalilor liberi.

  • Nu-ti spala fata in exces. Nu vei "reusi" decat sa dezechilibrezi secretia glandelor sebacee si sa creezi dezechilibre importante. Si, daca tot vorbim despre prevenirea ridurilor: nu uita niciodata de gat si decolteu. Pielea este mult mai sensibila in aceste zone, asadar mult mai predispusa aparitiei ridurilor.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ana-maria pe 17 Dec 2009, 17:19
    ridurile

    ridurile apar ,in special,in urma expunerii prelungite la soare,am 27 de ani si desi am un mod de sanatate sanatos din pacate au aparut si ridurile

    0
    0

  • adina_medintex pe 29 Oct 2009, 13:54
    acidul hialuronic va ajuta sa va pastrati tineretea

    Produsele pe baza de acid hialuronic va hidrateaza pielea redandu-i tonusul si elasticitatea. Produse pe baza de acid hialuronic gasiti la urmatorul site: http://www.medintex.bizoo.ro/vanzare/cat/7254/Tratament+Cosmetic

    0
    0

  • esceyoana pe 27 Aug 2008, 18:39
    bine zis

    sunt cateva chestiuni simple care stau la dispozitia noastra, depinde doar de vointa noastra de a pune in practica aceste sfaturi. problema mea este somnul........ nu pot adormi fara sa am fata in perna. si intr-adevar pe partea care dorm am ridurile mai accentuate....din pacate nu pot adormi altfel, cu toate ca am incercat.

    0
    0

  • claudia pe 16 Aug 2008, 22:24
    genetic....

    sincer nu prea cred sa fie pe sursa genetica ridurile. la fel cu nu exista femei urate, ci doar neingrijite.

    0
    0

  • byanca pe 10 Aug 2008, 16:28
    ridurile...

    poate ca ridurile au si o cauza genetica..nu credeti?

    0
    0

  • cora pe 9 Iul 2008, 08:05
    pentru mara

    Nu prea cred. Bunica ta avea secretele ei.

    0
    0

  • mara pe 8 Iul 2008, 17:21
    daa

    ma gandeam ca si stresul e important si poluarea si machiajul excesiv - deci lumea moderna - ca bunica mea de la tara era mereu in soare la sapat in gradina si nu se dadea cu nici o crema pe fata si totusi la 75 de ani inca avea piele de piersica si riduri aproape deloc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod