Cum acționează retinolul asupra pistruilor și care sunt beneficiile sale pentru ten

Retinolii sunt cel puțin puternici. Acești derivați ai vitaminei A tratează eficient acneea, ajută la regenerarea țesuturilor prin stimularea producției de colagen, îmbunătățesc aspectului liniilor fine și oferă suplețe tenului.
Cu toate acestea, la o prima aplicare e posibil sa experimentezi roseata, iritatie, uscaciune a pielii si sensibilitate crescuta la soare, spun dermatologii. Motivul? Pielea are nevoie sa se obisnuiasca cu retinolul, de aceea, acesta trebuie aplicat treptat.

„Retinolul este o substanta care patrunde puternic in tesuturi. Pentru inceput foloseste-l doar de doua-trei ori pe saptamana. In decurs de o luna, pielea ar trebui sa inceapa sa se obisnuiasca. Dupa perioada de acomodare, aplica-l in fiecare seara.
Daca pielea ta nu se adapteaza deloc atunci consulta dermatologul pentru a lua in calcul alte solutii skincare potrivite. Un produs topic cu vitamina A te-ar putea ajuta la fel de mult.”

Poate retinoul sa estompeze aspectul pistruilor?


Studii recente demostreaza eficienta retinolului supra pielii cu pistrui. „Retinolul ajuta la innoirea straturilor cutanate si implicit la estomparea pistruilor de pe ten, gat, decolteu brate, spate etc. De vreme ce reuseste sa inlature eficient petele pigmentare aparute in urma expunerii solare, e clar derivatul functioneaza excelent si in cazul pistruilor”, asigura chimistul Krupa Koestline, potrivit mindbodygreen.com.
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod