Cosmeticele expirate, pericol pentru sanatatea ta

Numai una din patru femei ia in considerare data de expirare a produselor cosmetice detinute, potrivit dailymail.co.uk.
Numai una din patru femei ia in considerare data de expirare a produselor cosmetice detinute, potrivit dailymail.co.uk.

Celelalte isi pun sanatatea in pericol folosind cosmeticele timp de cativa ani, chiar daca incep sa miroasa ciudat sau sa se decoloreze, potrivit unui sondaj realizat in Marea Britanie.

Beauty analyst-ul Alexandra Richmond a declarat pentru dailymail.co.uk: "Nu este o simpla problema legata de faptul ca produsele nu se mai ridica la nivelul asteptarilor noastre. Cosmeticele vechi sunt un adevarat pericol pentru sanatate. La fel ca si alimentele, cosmeticele expira si sunt periculoase daca le folosim in continuare".

De-a lungul timpului, in urma contactului cu pielea, genele, buzele etc., cosmeticele acumuleaza bacterii, care se inmultesc si ajung iarasi pe buzele sau pielea ta.

Cele mai multe femei uita cu desavarsire cand si-au achizitionat un anumit produs si il folosesc cu mult timp peste perioada de valabilitate, ceea ce are ca rezultat aparitia infectiilor. Cei mai sensibili sunt ochii, urmati de buze, ale caror microfisuri sau crapaturi de la suprafata pielii contribuie la "instalarea" bacteriilor si aparitia infectiilor.

Acum patru ani, Uniunea Europeana le-a cerut producatorilor de cosmetice care se pot deteriora dupa deschiderea ambalajului sa ofere pe ambalaj informatii referitoare la durata maxima de folosire, de la data desigilarii. Cu toate acestea, data de expirare este in continuare ignorata si numeroase femei folosesc mascara sau creioanele dermatografe cu mult peste cele 6 luni recomandate de folosire.

Cosmeticele naturale sau organice contin mai putini consevanti sau nu contin deloc, ceea ce inseamna ca durata lor de viata este mult mai mica.

Iata care este perioada maxima de folosire pentru cele mai utilizate tipuri de cosmetice:

  • Mascara: 3 - 6 luni
  • Blusher: 12 - 18 luni
  • Ruj: 18 luni
  • Fond de ten: 6 luni
  • Fard de pleoape: 12 luni
  • Eyeliner lichid: 3 - 6 luni
  • Sampon: 24 luni
  • Gel de dus: 24 luni

Substantele chimice din cosmeticele expirate incep sa se degradeze, iar rezultatul poate fi extrem de daunator. Cum femeile folosesc aproximativ 20 de produse de infrumusetare pe zi, combinatiile dintre diversele substante continute de acestea, unele dintre ele degradate, pot avea efecte nocive pentru sanatate.

Daca folosesti produsele de machiaj zilnic, organismul tau poate absorbi prin piele peste doua kilograme de substante chimice pe an,
potrivit geniusbeauty.com.

Acelasi sondaj citat de dailymail.co.uk a evidentiat faptul ca femeile nu citesc lista de ingrediente a cosmeticelor. Numai una din patru femei verifica frecvent ingredientele cosmeticelor pe care le cumpara, iar peste jumatate dintre femei nu considera necesar sa citeasca lista de ingrediente daca un produs este natural, potrivit telegraph.co.uk.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mari Ionellush pe 5 Iul 2016, 16:53
    COSMETICELE EXPIRATE

    exista un site unde puteti verifica daca produsul pe care il folositi este expirat sau nu. http://checkcosmetic.net/ acesta este site-ul in stanga sus scrie Cosmetic Calculator, cautati brandul si apoi puneti codul de pe ambalaj ( de obicei codul contine litera Z)

    0
    0

  • maria pe 30 Oct 2010, 23:15
    creme aslavital expirate

    ma intereseaza daca au expirat cremele gerovital.asla vital cit se mai pot folosi?

    0
    0

  • Eliza pe 31 Oct 2009, 14:34
    Cosmetice EXPIRATE?

    Am lucrat intr-o fabrica de producere si ambalare a cosmeticilor!Unele le faceam si dupa jumatate de an! NU EXISTA COSMETICE EXPIRATE!!! Eu am fonduri de ten de 4 ani de zile si ma dau pe fata si nu am nimic! Daca sunteti alergice inseamna ca au praf in ele, ca majoritatea de alfel, sau nu au fost facute in conditii de igiena maxima, de aceea apar unele alergii!Am un fard de la Bourjois de 5 ani de zile, e negru cu sclipici si nu merge sa il folosesc decat la ocazii, dupa ceea ce scria pe cutiuta, trebuia sa il arunc dupa 12 luni! Aceste "termene de valabilitate" sunt doar pentru a le arunca si cumpara altele!

    1
    0

  • geo pe 28 Oct 2009, 20:06
    floria - cosmetice

    Floria, citeste cu atentie: "Acum patru ani, Uniunea Europeana le-a cerut producatorilor de cosmetice care se pot deteriora dupa deschiderea ambalajului sa ofere pe ambalaj informatii referitoare la durata maxima de folosire, de la data desigilarii". Atunci cand il cumperi trebuie sa fie sigilat asa ca nu are cum sa fie expirat daca e sigilat. Ce ai cumparat tu probabil nu era sigilat si ti-ai asumat un risc inutil asa ac nu te mai plange.

    1
    0

  • FLORIA pe 5 Oct 2009, 22:17
    COSMETICELE EXPIRATE

    DA DIN PACATE PE UNELE PRODUSE NICI NU E MARCATA DATA LA CARE EXPIRA......DECI DE UNDE SA STIM CA NU L-AM CUMPARAT DEJA PREA VECHI.....MI S_A INTAMPLAT DEJA ASTA E ...BANI SA IASA

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod