Cele mai bune trucuri pentru îngrijirea mâinilor iarna

Ne spălăm pe mâini mai des ca niciodată, ceea ce este extrem de important în această perioadă. Află ce poți face pentru a-ți păstra pielea mâinilor hidratată și catifelată pe timp de iarnă.
În 2020, spălarea mânilor a devenit extrem de importantă: este cel mai simplu gest pe care îl putem face pentru a ne proteja de infecția cu coronavirus. Dar să te speli de foarte multe ori pe mâini zi de zi are și efecte secundare - pielea mâinilor se usucă și se crapă, problemă accentuată și de frig în sezonul rece. Descoperă ce poți face pentru a-ți menține mâinile catifelate pe timp de iarnă:

Nu te spăla pe mâini cu apă fierbinte


Știm deja că trebuie să ne spălăm pe mâini timp de cel puțin zece secunde pentru a elimina eficient virusurile și bacteriile. Temperatura apei nu este importantă, potrivit medicului Michael Joshua Hendrix din cadrul Facultății de Medicină din Washington, citat de womenshealthmag.com. Este o veste bună, în condițiile în care apa fierbinte deshidratează și mai mult piele prin eliminarea uleiurilor naturale protectoare.
Există concepția greșită că numai apa fierbinte ajută la curățarea eficientă a mâinilor, un mit care duce la uscarea și crăparea pielii. Un alt truc pentru protejarea mâinilor în timpul spălării este folosirea unui săpun cu un conținut ridicat de ingrediente hidratante și emoliente. De asemenea, mâinile trebuie șterse bine și uscate după fiecare spălare pentru a preveni deshidratarea pielii.

Alege un gel dezinfectant pentru mâini cu formulă delicată


Dezinfectantul pentru mâini a devenit esențial în această perioadă pentru a ne proteja de coronavirus. Pentru a fi eficient, trebuie să aibă o concentrație de alcool de cel puțin 70%. Dar știm deja că alcool deshidratează puternic pielea. Din fericire, odată cu cererea tot mai mare a crescut și numărul de produse din care putem alege. Alege un dezinfectant care conține ingrediente hidratante și emoliente precum aloe, extract de mușețel sau vitamina E.

Folosește cremă hidratantă de fiecare dată când te speli pe mâini


Ți se usucă mâinile după ce te speli? Motivul este acela că săpunul elimină stratul protector de uleiuri naturale al pielii.
„Celulele pielii sunt cărămizile, iar mortarul este format din diverse lipide, inclusiv ceramide și colesterol, care țin celulele împreună și formează o barieră protectoare”, spune medicul dermatolog Dana Stern. Cea mai bună metodă de a menține pielea hidratată este să aplici de fiecare dată când te speli pe mâini cremă hidratantă. Alege o cremă care conține ceramide și acid hialuronic, o formulă care imită stratul protector natural al pielii. Evită-le pe cele care conțin parfum și coloranți, substanțe care pot provoca iritații.

Dintre numeroasele tipuri de produse hidratante, cremele de mâini sunt mai bune decât loțiunile sau laptele hidratant pentru că sunt mai nutritive. Loțiunile, care au o compoziție pe bază de apă, pot usca și mai mult pielea pentru că apa se evaporă treptat și nu formează o peliculă protectoare pe piele.
Cremele sunt realizate pe bază de ulei și sunt mult mai eficiente pentru protejarea pielii mâinilor după spălare. 

Poartă mănuși


Temperaturile scăzute, umezeala și vântul accelerează deshidratarea pielii mâinilor care este deja agresată de spălările repetate. De aceea ar trebui să porți mănuși de fiecare dată când ieși afară. De asemenea, mănușile sunt esențiale atunci când speli vase sau folosești produse de curățenie. Substanțele agresive din aceste produse sunt foarte nocive pentru piele, distrugând stratul hidrolipidic care protejează pielea și o mențin hidratantă.

Încearcă un tratament cu parafină


Un tratament foarte eficient pe care ți-l poți face acasă este masca cu parafină pentru mâini. Parafina este un tip de ceară care are efecte emoliente intense. Tratamentul cu parafină nu acționează doar asupra pielii uscate, ci și asupra unghiilor și cuticulelor, pe care le hidratează intens.
Primul pas este exfolierea mâinilor, apoi mâinile sunt acoperite sau înmuiate în parafină lichidă, care este lăsată să acționeze timp de 10-15 minute. Tratamentul cu ceară de parafină creează o barieră protectoare deasupra pielii și crește astfel hidratarea prin blocarea apei în straturile exterioare ale pielii.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod