Ce se întâmplă cu pielea ta când nu consumi suficientă Vitamina C

Vitamina C este considerată unul dintre cei mai siguri și mai eficienți nutrienți, fiind în special cunoscută pentru beneficiile aduse sistemului imunitar.
Insa, potrivit lui Frances Phillips, medic nutritionist specializat in frumusete, vitamina C are proprietati miraculoase si in ceea ce priveste sanatatea pielii. De fapt, a nu oferi suficienta vitamina C tenului poate reprezenta o problema ingrijoratoare.

Desi este usor si la indemana sa ne luam doza zilnica de vitamina C, nu intotdeauna ne iese, asa ca medicul nutritionist recomanda: “printre sursele de vitamina C se numara zmeura, capsunele, murele, papaya, spanacul, ardeii, kale, kiwi, patrunjelul, cartofii dulci si citricele”.

O portie de spanac, de exemplu, are 28 de miligrame de vitamina C, o portocala are 82 de miligrame, iar un ardei gras are 96 de miligrame.
Dar faptul ca nu beneficiem suficient de acest nutrient important ne poate afecta puternic pielea.
 

De ce pielea ta are nevoie de vitamina C


Dr. Phillips spune ca exista mai multe motive pentru care vitamina C este un nutrient cheie pentru sanatatea pielii. “Vitamina C este capabila sa functioneze ca antioxidant, deoarece pierde electroni cu usurinta, astfel incat vitamina C poate stabiliza radicalii liberi care dauneaza tesutului”, spune ea. “Pielea noastra poate fi deteriorata de radicalii liberi, din cauza poluarii, a fumului de tigara si expunerea la razelele UV”.
Dr. Phillips sustine ca, fara antioxidanti care sa ne protejeze de aceste toxine din mediu, radicalii liberi ar deteriora pielea, ducand la imbatranirea prematura. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod