Ce să faci dacă ai acnee și tenul uscat?

Ai observat până acum că acneea pare a se accentua în momentele cele mai inoportune, cum ar fi în dimineața de dinaintea unui eveniment foarte important?
O altă problemă care pare a accentua acneea este tenul uscat, care poate face îngrijirea tenului și mai complicată. Iar dacă ai acnee și tenul uscat, anumite produse de îngrijire s-ar putea să-ți facă mai mult rău decât bine. Iată ce poți face dacă ai acnee și tenul uscat, astfel încât modalitățile de tratament să nu agraveze mai tare niciuna dintre probleme!

5 sfaturi pentru acnee și tenul uscat


1. Alcalinizează-ți dieta


Dieta pe care o urmezi poate influența în mod semnificativ problemele care apar la nivelul tenului, deoarece alimentele pe care le consumi se observă și pe piele. Pentru a trata acneea din interiorul organismului, încearcă să alegi alimente care conțin fibre și probiotice, pentru a-ți ajuta corpul să elimine toxinele prin sistemul digestiv, nu prin piele.
Alimentele fermentate oferă un plus de vitamine și echilibrează nivelul probioticelor. Iar legumele de culoare verde închis ajută la alcalinizarea corpului.

2. Bea apă, fă exerciții și dormi


Stresul este un alt factor care se poate revedea pe tenul tău, iar un program adecvat de somn și exerciții fizice este foarte important. De asemenea, trebuie să bei mai multă apă, pentru a te asigura că organismul tău este hidratat. Lipsa de somn poate duce la apariția problemelor de piele, deoarece nivelul hormonilor de stres crește, ducând la apariția inflamațiilor și ridurilor.

3. Folosește produse de îngrijire mai ușoare


Cele mai multe produse contra acneei sunt prea dure pentru tenul tău uscat. Încearcă să alegi produse care au un procentaj mai mic de ingrediente active.
De asemenea, este important să limitezi timpul în care produsele stau pe tenul tău. 

4. Exfoliază-ți tenul cu grijă


Dacă ai acnee și tenul uscat, ar trebui să treci peste pasul de exfolieze. Dacă nu poți, limitează-l pe cât de mult posibil, deoarece se poate să exfoliezi prea tare pielea deja sensibilă. Este recomandat să folosești produse de curățare cu formule ușoare, după care să aplici o loțiune de hidratare.

5. Apelează la ajutorul tratamentelor cu aburi


Nu trebuie să îți faci o programare la salon pentru a face acest lucru. Tratamentele cu aburi sunt perfecte pentru pielea uscată și iritată.
Aburii înmoaie stratul exterior al pielii, eliberând bacteriile, celulele moarte și murdăria blocată în pori. Pune un plic de ceai într-un bol cu apă fierbinte, pune-ți un prosop pe cap și apropie-te de bol. Stai câteva minute deasupra bolului, după care îți poți tampona fața cu un prosop uscat și curat.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod