Ce este vaselina cosmetică și cum să o folosești

Folosită de peste o sută de ani în vestul Europei și în Statele Unite în ritualurile de înfrumusețare, vaselina cosmetică este mai puțin cunoscută în țara noastră.
Deși poate că nu o ai în formă pură, cu siguranță ai folosit-o până acum fără să știi, fiind un ingredient de bază în numeroase produse cosmetice din comerț. Este o substanță grasă cu puternice efecte emoliente, reușind să hidrateze intens chiar și zonele corpului cu piele foarte uscată precum coatele, călcâiele sau genunchii. Iată cum să o folosești:

Repară călcăiele uscate

Dacă te confrunți cu piele uscată la nivelul picioarelor, în special pe călcâie, vaselina cosmetică te va ajuta să le transformi peste noapte. După duș, aplică vaselină pe picioare, insistând asupra călcâielor, apoi încalță o pereche de șosete.
Dimineața, picioarele tale vor fi catifelate și hidratate.

Ajută parfumul să reziste mai mult

Aplică puțină vaselină cosmetică la încheieturile mâinilor și după urechi înainte de a pulveriza parfum pe aceste zone. Va împiedica eliberarea bruscă a aromelor, iar parfumul va persista întreaga zi.

Repară buzele crăpate

Buzele uscate și crăpate pot fi intens hidratate cu vaslină cosmetică. Această substanță grasă înmoaie rapid pielea uscată, ajută la îndepărtarea ei prin exfoliere și previne crăparea buzelor.


Îndepărtează genele false

La fel ca orice substanță grasă, vaselina cosmetică îndepărtează foarte ușor machiajul rezistent, inclusiv adezivul folosit pentru lipirea genelor false. Aplică puțină vaselină pe o dischetă demachiantă și masează delicat zona ochilor.
Genele false se vor desprinde foarte ușor, fără să-ți afecteze genele naturale. Pe de altă parte, vaselina este utilă pentru a oferi un plus de strălucire genelor tale naturale atunci când nu porți mascara.

Oferă strălucire picioarelor

Atunci când vrei să porți fustă sau rochie dar ești nemulțumită de cum arată pielea ta, acest produs cosmetic te va ajuta să-i oferi pielii un aspect hidratat și o strălucire sexy. Aplică pe picioare și masează bine pentru a obține o strălucire naturală, discretă.

Previne colorarea pielii în timpul vopsirii

Unul dintre cele mai enervante lucruri atunci când te vopsești este pătarea pielii. Dar pentru a evita asta, aplică un strat subțire de vaselină pe urechi, pe frunte și pe linia părului.
Vaselina cosmetică împiedică vopseaua să pătrundă în piele și să o coloreze.

Hidratează cuticulele

Pielea uscată din jurul unghiilor îți strică manichiura. Dar cum nu este recomandat să-ți tai cuticulele, o soluție intens hidratantă va rezolva problema. Aplică vaslină cosmetică pe pielea din jurul unghiilor, iar manichiura ta va arăta impecabil.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod