7 pași simpli prin care îți micșorezi porii

7 pași simpli prin care îți micșorezi porii

Porii sunt mici deschideri în piele pe care cele mai multe dintre noi am dori să-i micșorăm pentru a obține acel efect de ten cu aspect de porțelan.
Porii mai mici au ca rezultat un machiaj cu aspect impecabil, piele mai netedă și un ten cu o nuanță uniformă. Dar nu ar trebui să consideri porii drept inamicii tăi. 

Aceștia au rolul de a lăsa pielea să respire, de a elibera toxinele și uleiurile produse de glandele sebacee, care îți mențin pielea hidratată. Pentru că dimensiunea porilor este determinată de moștenirea ta genetică, nu există o soluție permanentă care să micșoreze fizic porii.

Dar cu toate acestea, poți apela la unele trucuri simple pentru a reduce aspectul lărgit al porilor. Iată ce ar trebui să încerci:

Spală-te pe față cu regularitate


"Atunci când murdăria blochează porii, aceștia se extind și par mai mari", spune dermatologul Margarita Lolis, potrivit goodhousekeeping.com. "De aceea este important să te speli întotdeauna pe față cu o loțiune delicată, în special înainte de culcare, pentru a îndepărta murdăria și sebumul", adaugă medicul.
De asemenea, evită să-ți atingi fața cu mâinile de-a lungul zilei pentru că poți transfera impurități care lărgesc porii.

Exfoliază-ți tenul de două ori pe săptămână


Este la fel de important să îndepărtezi celulele moarte de piele pentru ca tenul tău să arate impecabil. "Alege un gel pentru curățare care conține o concentrație scăzută de acid salicilic, de aproximativ 0,5-1% sau acid lactic sau glicolic (cu o concentrație de 2,5-5%.) Acestea stimulează reînnoirea celulară și mențin porii curați", mai spune Dr. Lolis

Fii blândă cu pielea ta


Exfolierea regulată este importantă, dar dacă îți supui pielea unui tratament prea agresiv îți poți lărgi porii. "Fii delicată cu pielea astfel încât să nu lărgești porii, un proces care poate fi definitiv", avertizează cosmeticiana Mariola Barczewska.
Evită exfolierea agresivă, stoarcerea coșurilor sau a punctelor negre.

Hidratează de două ori pe zi, în fiecare zi


Lipsa hidratării are ca efect lărgirea porilor. "Este important să folosești de două ori pe zi o cremă hidratantă de calitate, noncomedogenică", spune Dr. Joyce Imahiyerobo-Ip. "Atunci când lași pielea să se usuce, va răspunde producând sebum în exces, care apoi va bloca porii", adaugă medicul.

Folosește cremă cu factor de protecție solară


Ai auzit de multe ori că trebuie să folosești zilnic o cremă cu SPF. Dar acest pas este important și în cazul în care te confrunți cu pori lărgiți. "Radiațiile UV distrug colagenul și elastina, ceea ce duce la mărirea porilor", spune Dr. Lolis. "Deci cea mai bună modalitate prin care să previi lărgirea porilor este să te protejezi de soare", mai spune dermatologul.

Aplică un primer pentru estomparea porilor


Poți camufla cu succes porii lărgiți cu ajutorul machiajului, iar primerul este o opțiune bună, mai ales dacă ai pielea uscată. "Primerul pe bază de silicon poate umple porii lărgiți, dar poate avea în același timp efect comedogenic, de blocare a porilor, sau efect iritant pentru persoanele cu pielea sensibilă", explică makeup artistul Jenny Patinkin.
Ai o opțiune la îndemână și dacă ai pielea uscată sau sensibilă. "Un primer pe bază de apă poate fi de ajutor pentru oricine are pielea uscată", spune specialista.

Folosește pudră pentru a camufla porii


Un strat foarte fin de pudră înainte sau după aplicarea machiajului te poate ajuta să estompezi aspectul liniilor fine și al porilor lărgiți. Ai grijă să alegi o formulă care conține colagen hidrolizat, peptide și antioxidanți, din moment ce alte pudre se pot fixa în piele și evidențiază și mai mult porii și liniile. 

"Secretul constă în felul în care aplici pudra", spune makeup artistul Alex LaMarsh. "Încarcă o pensulă pufoasă cu două, trei atingeri de produs, apoi tamponează pe piele cu mișcări circulare. În acest fel produsul este distribuit uniform pe piele și are un efect maxim de estompare a porilor", adaugă specialistul.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod