Ingrediente periculoase pentru piele

7 ingrediente și remedii pe care nu ar trebui să le aplici niciodată pe față

În mod sigur ai auzit de tot felul de rețete și remedii pentru îngrijirea pielii cu ingredinte pe care le ai deja în casă. Unele dintre ele sunt foarte nocive!
De la bicarbonat de sodiu pentru exfolierea pielii și până la zeamă de lămâie pentru decolorarea petelor sau pasta de dinți pentru vindecarea coșurilor. Dar cele mai multe dintre acestea îți fac mai mult rău decât bine. Iată ce efecte au și de ce nu ar trebui să le aplici pe pielea ta:

Bicarbonatul de sodiu

Cu o textură abrazivă ce pare perfectă pentru exfolierea pielii, bicarbonatul de sodiu provoacă un adevărat dezastru pe pielea ta, chiar dacă este aparent inofensiv. Pielea are un pH natural de aproximativ 4,5 sau 5. Bicarbonatul de sodiu este alcalin, cu un pH 9, ceea ce va afecta serios bariera naturală de protecție a pielii tale, care are rolul de a ține la distanță bacteriile.
Folosirea regulată va provoca în timp uscarea tenului și va afecta capacitatea pielii de a-și regla nivelul de hidratare.

Lămâia

Spre deosebire de bicarbonatul de sodiu, sucul de lămâie se află la polul opus al scării pH, având un pH 2, ceea ce înseamnă că este un acid puternic. Astfel, de fiecare dată când aplici zeamă de lămâie pe piele, provoci o iritație la nivel celular și afectezi echilibrul natural al pielii. De asemenea, acizii din fructe au un efect de foto sensibilizare, iar dacă te expui la soare după ce ai aplicat zeamă de lămâie pe față, te vei confrunta cu apariția iritațiilor, bășicilor sau petelor pigmentare.

Pasta de dinți

Multe persoane aplică pasta de dinți pe coșuri, pentru a le grăbi vindecarea. Nu numai că nu funcționează, dar pasta de dinți conține numeroase ingrediente iritante, precum mentol, peroxid, parfumuri, arome și alcool, care afectează pielea deja inflamată din jurul unui coș și poate cauza arsuri chimice.
Alege în schimb un produs special pentru coșuri care conține peroxid de benzoil sau poți aplica puțin ulei de arbore de ceai.

Apa fierbinte

Apa fierbinte îndepărtează uleiurile naturale secretate de piele pentru menținerea hidratării și protejarea pielii. Astfel, folosirea apei fierbinți pe față este un obicei iritant, care îți usucă pielea. De asemenea, pielea uscată va produce apoi exces de sebum, care va cauza apariția punctelor negre, coșurilor și comedoanelor.

Apa oxigenată

Datorită efectului său ușor antiseptic, apa oxigenată este o soluție bună pentru a preveni infectarea unor răni minore, dar ca ingredient în rețetele pentru îngrijirea pielii, aceasta este foarte periculoasă. Este un alergen care poate provoca arsuri chimice și inflamarea pielii, dar poate scădea capacitatea pielii de a se vindeca și poate elimina bariera protectoare a tenului.

Zahărul

Pentru exfolierea buzelor, zahărul este o soluție eficientă și sigură, pentru că pielea buzelor este mai rezistentă și se reface rapid. Dar colțurile ascuțite ale cristalelor de zahăr sunt mult prea abrazive pentru tenul tău și provoacă microleziuni la suprafața pielii, care cauzează apoi inflamații, zone înroșite sau iritații. 

Alcoolul sanitar

La fel ca și apa oxigenată, spirtul este folosit ca dezinfectant pentru a steriliza rănile și a preveni apariția infecțiilor. Dar alcoolul sanitar este unul dintre cele mai periculoase ingrediente pe care le poți aplica pe tenul tău.
Acesta usucă foarte tare pielea și provoacă iritațiii. Elimină bariera de lipide și proteine a pielii, ceea ce duce la deshidratare și creșterea numărului de bacterii nocive.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod