6 măşti naturale care-ţi protejează părul de soare

Orele petrecute la plajă şi zilele caniculare au un efect nefast asupar părului tău. Razele UV îţi afectează şi fibra capilară, nu numai pielea. Învaţă să-ţi protejezi părul de soare, ca să fie sănătos şi strălucitor, toată vara.
Orele petrecute la plajă şi zilele caniculare au un efect nefast asupar părului tău. Razele UV îţi afectează şi fibra capilară, nu numai pielea. Învaţă să-ţi protejezi părul de soare, ca să fie sănătos şi strălucitor, toată vara.

Iată câteva remedii naturale pentru protejarea părului de soare:

Uleiul de cătină
Uleiul de cătina este una dintre cele mai eficiente substanţe naturale care acţionează ca o loţiune cu factor de protecţie solară, atât pentru piele, cât şi pentru păr. Pune câteva picături în palme, masează şi apoi distribuie pe tot părul uniform, ca şi cum ai aplica puţină cearî de păr.


Uleiul de susan
Folosit de mii de ani în India pentru proprietăţile sale extraordinare pentru piele şi păr, uleiul de susan este perfect pentru protejarea firului de păr de razele nocive ale soarelui. Rezistenţa sporită la apă îl face o soluţie demnă de luat în calcul şi pentru baia în piscină sau mare, datorită faptului că îmbracă firul de păr cu o peliculă fină care împiedică apa să pătrundă profund în fir.

Spray pentru păr

Într-un recipient cu pulverizator, toarnă 200 ml de apă de trandafir şi adaugă apoi câteva picături de ulei din sâmburi de struguri.
Amestecă bine şi aplică pe păr de fiecare dată când mergi la plajă sau când stai mai mult timp la soare. Îl poţi folosi chiar şi pe plajă, mai ales că parfumul său discret şi plăcut te va ajuta să te împrospătezi de fiecare dată.

Masca cu banană şi ou
Cu câteva zile înainte de a merge la plajă sau chiar şi după plajă, fă-ţi o mască bogată în proteine şi vitamine, dintr-un ou şi o banană. Pisează banana şi amestec-o cu oul bine bătut, apoi aplică masca pe toată lungimea părului şi la rădăcini. Lasă să acţioneze cel puţin jumătate de oră, apoi clăteşte-te.
Vitaminele, mineralele şi proteinele din aceste ingrediente formează un adevărat cocktail numai bun pentru a-ţi hrăni şi hidrata părul, pregătindu-l pentru orele petrecute la soare, sau din contră, revigorându-l după.

Uleiul de argan
Uleiul de argan, numit şi "aurul lichid" datorită proprietăţilor sale extraordinare asupra pielii şi părului, dar şi pentru că este produs numai în Maroc din fructele arborelui de argan care creşte exclusiv în această zonă a lumii, este o adevărată comoară pentru frumuseţea ta. Proprietăţile sale protectoare au fost testate sute de ani la rândul sub soarele arzător al Africii de femeile din Maroc.
Aplică ulei de argan pe păr înainte a merge la plajă şi astfel te asiguri că podoaba ta capilară îşi va păstra sănătatea şi strălucirea.

Untul de shea
Un alt ingredient menit să protejeze pielea şi părul de razele arzătoare ale soarelui este untul de shea, care îşi are originea tot în Africa. Ia o bucăţică de unt de shea în palme, freacă uşor palmele pentru a se topi, apoi aplică pe toată lungimea părului. (Foto: iStockphoto)
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Elena pe 12 Mai 2012, 14:43
    Frumusetea ta

    Foarte util, mersi. Mai putin reclamele care nu te lasa in pace nicidecum, incepe sa devina enervant.

    5
    0

  • Adriana pe 11 Mai 2012, 19:42
    despre par

    e foarte interesant

    2
    0

  • Corina pe 11 Mai 2012, 05:33
    Masti pentru protectia parului de soare

    Mi-a placut foarte mult articolul ! E foarte interesant si folositor pentru orice femeie.

    4
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod