6 măşti cu pepene roşu care îţi fac tenul perfect

În această perioadă a anului, când pepenele roşu nu ne lipseşte din frigider este bine să-l folosim şi pentru tenul nostru, nu numai pentru deserturi răcoroase.

În această perioadă a anului, când pepenele roşu nu ne lipseşte din frigider este bine să-l folosim şi pentru tenul nostru, nu numai pentru deserturi răcoroase.

Datorită nutrienţilor pe care îi conţine (antioxidanţi, licopen, vitamina A, vitamina C şi vitamina B), fructul verii se poate transforma într-un tratament cu adevărat miraculos pentru micile probleme ale tenului.

Folosit ca mască pentru ten, pepenele roşu ne ajută să avem o piele mai fină şi strălucitoare, micşorează porii, reduce ridurile fine, exfoliază, stimulează producţia de colagen şi conferă fermitate pielii.

Dacă te-am convis de beneficiile aduse tenului tău, îţi prezentăm câteva măşti cu pepene roşu pe care le poţi face acasă.

1. Pepene cu albuş de ou şi iaurt natural pentru ten sensibil
O mască perfectă pentru tenul sensibil este cea din pepene, albuş de ou şi iaurt. Amestecă un albuş de ou cu o lingură de iaurt natural şi o lingură cu suc de pepene. Lasă masca să acţioneze 15 minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă. Tenul tău va fi hidratat şi catifelat.

2. Pepene şi miere pentru ten uscat
Dacă ai un ten uscat, o mască din pepene cu miere este ideală pentru tine. Amestecă o lingură de suc de pepene cu o lingură de miere şi aplică masca pe faţă.

Las-o să acţioneze 20 de minute, după care spală-te cu apă călduţă. Mierea va ajuta pepenele să hidrateze în profunzime pielea.

3. Pepene şi mentă pentru pori dilataţi
Pe timpul verii, porii au tendinţa să se mărească. Dacă ai această problemă o poţi rezolva cu o ceaşcă de pepene roşu şi câteva frunze de mentă. Pune ingredientele într-un blender şi mixează până obţii o pastă. Compoziţia obţinută se congelează într-un recipient special pentru cuburi de gheaţă. După câteva ore, masează-ţi faţa cu un cub din pepene. Porii tăi se vor micşora într-o clipă.


4.
Pepene şi avocado pentru riduri fine

Amestecă o lingură de suc de pepene cu o lingură de avocado pisat. Aplică masca pentru 20 de minute, după care îndepărteaz-o cu apă caldă. Vitamina C din pepene protejează pielea de acţiunea radicalilor liberi şi conferă strălucire şi fermitate pielii.

5. Pepene şi iaurt pentru pielea ternă

Nu de puţine ori avem senzaţia că tenul nostru şi-a pierdut din strălucire. Dacă vrei să o recapeţi foloseşte o ceaşcă cu pepene mărunţit şi o lingură de iaurt. Aplică masca şi las-o să acţioneze 10-15 minute, după care clăteşte. Vitamina C şi vitamina A din pepene îţi vor reda strălucirea naturală a tenului.

6.
Pepene cu argilă pentru ten mixt

Amestecă argilă cosmetică cu sucul de pepene până obţii o pastă moale (ca o cremă). Lasă să acţioneze 30 de minute, după care spală cu multă apă. Această mască îţi va calma tenul acneic. De asemenea, îţi poţi masa faţa cu o bucată de pepene. Laşi să acţioneze pulpa fructului timp de 15 minute, după care clăteşti. Este ideal pentru un ten mixt cu tendinţe de îngrăşare.
 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Marcela pe 24 Aug 2012, 11:05
    Ceai canadian

    Buna! Eu am 44 de ani si dupa ce am nascut al 5 lea copil am inceput sa am mari probleme cu constipatia. Am cautat tot felul de remedii dar toate au avut un efect de scurta durata. Am luat foarte multe laxative care imi provocau stari de greata si de discomfort. Am zis sa incerc si ceaiuri. Unele nu si au facut efectul si nu am fost multumita. Ultimul ceai pe care l-am incercat se numeste Canadian Tea. Il beau de anul trecut de prin toamna,fac aproape un an de cand il iau. Este foarte benefic, mi-am reglat intreg organismul si chiar nu mai am nici o problema . Nu mai am colonul iritat si nu mai am nici senzatia aceea de discomfort. Ma simt foarte bine si usoara. Am slabit si vreo 8 kilograme fara sa mi dau seama. Slabitul nu era una din prioritati, dar daca s-a intamplat nu pot decat sa ma bucur. Cel mai important pentru mine este sa ma simt bine in corpul meu. Acum ma simt !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod