5 paşi să-ţi faci tenul să strălucească de Crăciun

Ziua de Crăciun se apropie şi toate femeile îşi doresc să arate cât mai bine în această perioadă. Dar ce faci dacă pielea ta nu este în cea mai bună formă? Nimic mai simplu. Ai nevoie de un program în cinci paşi care să te ajute să obţii aceea strălucire naturală a tenului.

Ten la aburi

Primul pas în obţinerea unui ten strălucitor este o infuzie cu ceai de muşeţel sau de gălbenele. Tot ce ai de făcut este să stai cu faţa deasupra unui vas în care ai turanat ceai fierbinte. Acoperă capul cu un prosop şi stai în acea baie de abur 15 minute. Porii tăi se vor deschide şi astfel îţi pregăteşti tenul pentru următorul pas.

Exfoliere eficientă

După ce ai stat la abur şi porii tăi s-au deschis, este momentul să te exfoliezi. Ai nevoie de mălai sau zahăr brun amestecat cu miere de albine sau smântână. Pasta care rezultă este un gomaj din ingrediente naturale, foarte eficient. Întinde compoziţia pe toată faţa şi masează prin mişcări circulare. Insistă în special în zona frunţii, a nasului şi pe bărbie (în zona T). După ce ai terminat, clăteşte cu ceaiul de muşeţel. Cu ajutorul acestui gomaj vei scăpa de punctele negre şi de celulele moarte, iar ceaiul de muşeţel va înlătura toate impurităţile de pe faţă şi va avea şi un rol cicatrizant.

Măşti de strălucire
După exfoliere ai nevoie de o mască hrănitoare care să-i redea tenului tău strălucirea pierdută. O mască din argilă îl va netezi şi-l va hidrata în profunzime. Argila este bogată în minerale (calciu, magneziu, siliciu, fier, potasiu etc.), atât de benefice tenului nostru.
Are proprietăţi cicatrizante, antitoxice, antiseptice, ceea ce o face un foarte bun ingredient în tratamentele cosmetice.

Pentru tenul normal, o mască din argilă şi smântână este ideală. Ai nevoie de 2 linguriţe de argilă, 2 linguriţe de lapte şi o linguriţă cu smântână. Se amestecă argila şi laptele călduţ până se transformă într-o pastă. Adaugă smântâna şi amestecă bine. Aplică pasta obţinută pe tenul curat şi ţine masca până se usucă. Clăteşte cu apă călduţă.
   
O altă mască foarte eficientă este cea din avocado. Fructul foarte copt se pasează cu o furculiţă până se obţine o pastă. Se întinde pe toată faţa pentru 15-20 de minute. Se clăteşte cu apă călduţă.

Un alt remediu natural pentru curăţarea tenului se obţine dintr-o linguriţă de miere încălzită şi lapte care se aplică pe ten. Pielea va căpata un aspect strălucitor şi sănătos

Masaj de relaxare

După ce ai îndepărtat masca, urmează un masaj relaxant pentru îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi pentru a-ţi întinde muşchii feţei. Nu ai nevoie decât de degetele tale şi un ser pe bază de vitamina C. Acesta va reda strălucirea tenului tău.

Pliculeţe de ceai pentru ochi
În timp ce stai cu masca pe faţă, poţi să ai grijă şi te ochii tăi. Pliculeţele folosite de ceai verde au un efect benefic pentru ochii umflaţi. Ideal este să le aplici reci pe ochi şi să le tii 5-10 minute.  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod