5 obiceiuri banale care te împiedică să ai unghiile frumoase

Cui nu-i place când pleacă de la salonul de înfrumuseţare cu o manichiură perfectă pe care ţi-e mai mare dragul să o tot admiri! Descoperă obiceiurile la care să renunţi dacă vrei unghii frumoase!
O manichiură perfectă necesită un ritual pe care trebuie să-l respecţi. La fel cum îţi hidratezi pielea şi aplici măşti pentru păr, tot aşa trebuie să ai grijă şi de unghiile tale. Ca să obţii o manichiură perfectă şi să ai mereu unghiile frumoase iată care sunt obiceiurile banale care te împiedică să ai unghii frumoase:

1. Faci duş după ce îţi faci manichiura

Se pare că apa fierbinte este cel mai mare duşman, deoarece nu este recomandat să faci duş după ce ţi-ai făcut manichiura. Apa pătrunde între unghie şi ojă, favorizând crăparea ojei.
Dacă ai programare la manichiură este recomandat să faci duş înainte sau să aştepţi cel puţin 6 ore după ce ţi-ai făcut unghiile. De asemenea, este foarte important să nu faci duş cu apă fierbinte.


2. Uiţi să aplici un strat de bază înainte de ojă

Un base coat bun îţi va proteja unghia de petele pe care le lasă uneori ojele mai închise la culoare pe care le-ai lăsat prea mult timp. Acest strat de bază îţi pregăteşte unghia pentru ojă, astfel că la îndepărtarea ei vei avea unghiile intacte.



3. Te foloseşti de unghii pentru a deschide diverse cutii sau ambalaje

Potrivit mai multor specialişti trebuie să consideri că unghiile tale sunt adevărate bijuterii, nicidecum unelte pe care să le foloseşti pentru a face diverse lucruri. Evită să te ajuţi de unghii pentru a desface un capac sau o doză de suc, deoarece acest obicei va face ca unghiile tale să devină mai fragile şi predispuse la casat.


4. Obişnuieşti să tai cuticulele

Accidentările sunt foarte frecvente în saloanele de manichiură atunci când se taie cuticulele. De aceea, riscul de infecţii este unul mult mai ridicat.
Cea mai bună soluţie este să hidratezi zilnic cuticulele şi să le împingi când eşti sub duş, deoarece va fi mult mai uşor. Unghiile tale vor arăta la fel de frumos şi fără să ai mereu cuticulele tăiate.


5. Nu hidratezi frecvent unghiile şi cuticulele

La fel cum pielea ta are nevoie de hidratare, tot acelaşi tratament trebuie aplicat şi asupra unghiilor şi a cuticulelor. După fiecare duş sau seara înainte de culcare aplică o cremă hidratantă pentru mâini şi ulei pentru cuticule.
Hidratând în permanenţă cuticulele vei constata că unghiile tale devin mai frumoase.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod