5 exfoliante naturale pentru ten sensibil

Ai tenul sensibil şi crezi că exfoliantele nu sunt potrivite pentru tine? Deoarece pielea ta are nevoie de o exfoliere blândă pentru a permite regenerarea celulelor noi, află care sunt cele mai bune opţiuni pentru tipul tău de ten!

Ai tenul sensibil şi crezi că exfoliantele nu sunt potrivite pentru tine? Deoarece pielea ta are nevoie de o exfoliere blândă pentru a permite regenerarea celulelor noi, află care sunt cele mai bune opţiuni pentru tipul tău de ten!

Dacă nu ştii ce exfoliant să alegi din comerţ sau dacă nu îţi permiţi unul de calitate este mult mai bine să recurgi la soluţiile preparate acasă. Sunt naturale, ştii ce ingrediente combini şi vor face minuni pentru tenul tău.

Iată care sunt cele mai potrivite reţete de exfoliante pentru tenul sensibil:

 

1. Exfoliant cu fulgi de ovăz

Amestecă o lingură de fulgi de ovăz măcinaţi cu ulei de măsline presat la rece sau ulei de migdale şi 3 picături ulei esenţial de lavandă sau arbore de ceai dacă ai probleme cu acneea. Aplică pe faţă efectuând mişcări uşoare şi circulare, lasă să acţioneze 10-15 minute, după care îndepărtează cu apă călduţă.

2. Exfoliant cu avocado şi fulgi de ovăz

Amestecă o jumătate de avocado bine copt cu fulgi de ovăz măcinaţi şi puţină apă, dacă este nevoie pentru a obţine o pastă cremoasă. Aplică pe faţă efectuând mişcări uşoare şi circulare, lasă să acţioneze 10-15 minute, după care îndepărtează cu apă călduţă.

3. Exfoliant cu ovăz şi miere

Amestecă o lingură fulgi de ovăz măcinaţi cu miere de albine, în funcţie de consistenţa dorită. Aplică pe faţă efectuând mişcări uşoare şi circulare, lasă să acţioneze 10-15 minute, după care îndepărtează cu apă călduţă.

4. Exfoliant cu migdale măcinate

Amestecă părţi egale de fulgi de ovăz, seminţe de floarea soarelui crude şi migdale, macină-le pe toate şi amestecă-le cu smântână/lapte. Aplică pe faţă efectuând mişcări uşoare şi circulare, lasă să acţioneze 10-15 minute, după care îndepărtează cu apă călduţă.

5. Exfoliant cu cafea

Amestecă 1 lingură de cafea cu 1 lingură de cacao pudră şu ulei de măsline presat la rece sau ulei de migdale. Aplică pe faţă efectuând mişcări uşoare şi circulare, lasă să acţioneze 10-15 minute, după care îndepărtează cu apă călduţă.

Trucuri pentru utilizarea exfoliantelor de casă

 

  • Reţine că aceste exfoliante sunt eficiente dacă sunt aplicate cu regularitate, cel puţin o dată pe săptămână.
  • Pentru a evita agresarea pielii, masează uşor pielea folosind mişcări circulare blânde.
  • Ca să eviţi alergiile poţi să testezi exfoliantul pe încheietura mâinii.
  • Evită zona de sub ochi atunci când foloseşti exfoliantul.
  • Este recomndat să recurgi la exfoliere seara.
  • Dacă ai tenul iritat nu folosi exfoliant, aşteaptă până îşi revine. 

 

 

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andra pe 5 Iul 2011, 22:43
    exfoliant cu cafea

    Eu foloseam de cativa ani zatul de cafea pt exfoliere. Zilele trecute am adaugat cacao si ulei de masline la zatul de cafea si sunt mult mai multumita de rezultat. Va recomand sa incercati exfoliantul nr.5.

    3
    0

  • Gigi pe 22 Iun 2011, 11:31
    doar atat?

    Exfolierea cu smirghel cand o prezentati?

    0
    5

  • simona pe 21 Iun 2011, 07:45
    pentru ionela

    pentru tenul gras se foloseste albusul de ou amestecat cu citeva picaturi de suc de portocale sau otet de mere si o lingurita de miere.

    1
    0

  • ionela pe 21 Iun 2011, 07:21
    exfoliante

    pentru ten gras nu aveti ceva?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod