4 remedii naturale care-ţi uniformizează culoarea pielii


Petele pigmentare, cauzate de expunerea la soare, dereglările hormonale sau sarcină îţi pot afecta într-un mod foarte neplăcut aspectul, fiind dificil de mascat cu ajutorul machiajului.

Dar unele tratamente naturale te pot ajuta să le estompezi pentru ca tenul tău să aibă o culoare uniformă şi să arate impecabil. Iată ce să încerci:

Acid glicolic - Ananas


Acidul glicolic este folosit pentru tratarea petelor, fiind un puternic exfoliant pentru pielea, îndepărtând celulele de la suprafaţă, care sunt cel mai puternic colorate. Ananasul este bogat în acid glicolic, fiind un remediu matural pentru petele care îţi afectează tenul. Înmoaie o dischetă demachiantă în suc natural de ananas şi tamponează toată faţa. Lasă să acţioneze timp de cel puţin zece minute, apoi clăteşte. Şi papaya are un conţinut ridicat de acid glicolic. Pisează câteva bucăţele de papaya bine coaptă şi aplică masca pe faţă. Clăteşte după zece minute.

Acidul lactic - Iaurt


Iaurtul este un alt aliat de nădejde pentru tine în lupta împotriva petelor. Conţine acid lactic, o substanţă care acţionează precum un exfoliant chimic. Aplică iaurt pe toată faţa, evitând zona ochilor. Lasă să acţioneze timp de zece minute, apoi clăteşte-te cu apă călduţă.

Acidul citric - Lămâile


Cunoscut pentru efectul său de uniformizare a culorii pielii, sucul de lămâie este cel mai la îndemână tratament împotriva petelor pigmentare.

Stoarce o lămâie şi foloseşte sucul obţinut ca pe o loţiune tonic: înmoaie o dischetă demachiantă şi apoi aplică pe faţă, evitând buzele şi zona ochilor. Lasă să acţioneze câteva minute şi apoi clăteşte-te cu apă călduţă.

Acid salicilic - Extract din scoarţă de salcie


Clasica aspirină, folosită în toată lumea pentru a trata durerile şi răceala, are drept "strămoş" extractul de salcie, care conţine acid salicilic. Dar acesta nu este eficient numai în domeniul medical, ci şi în cel cosmetic.

Acidul saliclic este un exfoliant puternic, care poate estompa eficient petele de la nivelul pielii. Găseşti extract din coajă de salcie în magazinele cu produse naturiste, pe care îl poţi folosi la prepararea cosmeticelor în casă, într-o concentraţie de 2%.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod