3 moduri inedite de a obține un ten luminos fără serumuri și măști

Îngrijirea pielii nu depinde doar de folosirea produselor potrivite, ci și de stilul de viață.

Un dermatolog prezinta trei moduri inedite de a obtine un ten luminos fara produse cosmetice.

Tenul sanatos si stralucitor nu se obtine doar cu produse cosmetice. Sanatatea pielii depinde si de alte aspecte, precum starea de spirit, echilibrul microbiomului si chiar imunitatea. Mentinerea unui stil de viata sanatos, echilibrat, este, asadar, la fel de importanta ca investitia facuta intr-o crema hidratanta buna, puncteaza Mind Body Green.

Conform dermatologului Keira Barr, exista mai multi factori care pot afecta stralucirea pielii.

Ea prezinta trei moduri simple de a-ti imbunatati rutina de ingrijire a pielii. Si niciunul nu include folosirea unui produs cosmetic:

 

1. Respira


Da, e suficient sa respiri ca sa ai un ten mai frumos, dar trebuie sa faci asta intr-un mod organizat. Exercitiile de respiratie au o contributie insemnata la reducerea stresului si anxietatii si din acest motiv Barr le introduce in rutina de ingrijire a pielii: „Pielea ta reflecta modul in care esti pe dinauntru, iar ceea ce simti se poate reflecta in pielea ta”, explica ea.

Cu alte cuvinte, stresul se poate manifesta si asupra pielii.

Episoadele de eruptie ale acneei au legatura cu stresul, iar Barr subliniaza ca anumite practici pot calma pielea iritata. „Pe langa faptul ca se formeaza din acelasi tesut embrionar, pielea si creierul sunt strans conectate. Pielea are acelasi mecanism pentru producerea hormonilor de stres ca si creierul”, explica dermatologul citat de MBG. Este logic ca stimularea nervului vag are beneficii pentru sanatatea pielii. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod