3 lucruri pe care dermatologii nu le-ar face niciodată pe pielea lor

De-a lungul timpului ai încercat tot felul de sfaturi pentru îngrijirea pielii. De la măști cu ingrediente naturale realizate în casă și până la tratamente "minune" pentru coșuri precum pasta de dinți.
Fie că au avut rezultate sau nu, probabil ai învățat că pielea ta nu răspunde așa cum ți-ai dori la unele produse și remedii. Și pentru că de cele mai multe ori punem în aplicare sfaturi auzite la prietene sau pe internet, nu este de mirare că tenul nostru poate avea de suferit.

Cel mai recent exemplu este cel al straletei Kylie Jenner care a lansat un scrub pentru ten cu coji de nucă pisate. Reacțiile din partea esteticienelor și dermatologilor au fost cât se poate de aspre, având în vedere că exfolierea mecanică cu particule abrazive precum cojile de nucă poate fi extrem de periculoasă pentru piele. 

De aceea, înainte de a urma sfaturile în materie de îngrijirea pielii date de vedete, prietene sau găsite pe rețelele de socializare, ar trebui să cauți întâi recomandările dermatologilor.
Specialiștii în îngrijirea pielii au întotdeauna cele mai bune sfaturi și sunt cei pe care ar trebui să-i asculți de fiecare dată. 

Sunt unele lucruri pe care medicii dermatologi nu le-ar face niciodată pe pielea lor, deși se numără printre obiceiurile favorite ale celor mai multe femei. Iată care sunt acestea:

Nu își storc coșurile


În mod sigur ai auzit acest lucru de o mulțime de ori, dar pur și simplu nu îl poți respecta: nu îți stoarce coșurile! "Nu storc niciodată coșurile!", declară medicul dermatolog Adarsh Vijay Mudgil pentru wellandgood.com. "Este cel mai rău lucru pe care îl poți face. Îți provoci garantat cicatrici și pete pigmentare. Cea mai bună opțiune este să lași coșul în pace și să-l tratezi cu produse special concepute", adaugă medicul.
Și dermatologul Loretta Ciraldo spune că aceasta este una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face. "Nu aș stoarce niciodată un coș. Dacă ești tantată să faci asta, încearcă să te abții. Riști să transformi un coș într-o cicatrice care durează cel puțin șase luni sau un an ca să se estompeze", spune medicul.

Nu ar sta la plajă sau la solar ca să se bronzeze


Poate că ai renunțat și tu la obiceiul de a sta la soare pentru a te bronza, dar dacă nu, află că dermatologii sunt complet împotriva acestei practici. "Nu aș intra niciodată în viața mea într-un solar pentru a mă bronza", spune dermatologul Cybele Fishman. "Sunt mândră să spun că nu am fost niciodată la solar.
Melanomul (cel mai agresiv tip de cancer de piele) este cel mai răspândit tip de cancer în rândul femeilor cu vârste îngtre 25 și 29 de ani. Incidența acestui tip de cancer a crescut în mare parte și din cauza solarelor pentru bronzat cu raze UVA, despre care se știe că pot crește riscul apariției melanomului cu 59 de procente", avertizează medicul. 

Specialista mai spune că bronzarea accelerează îmbătrânirea pielii din cauza degradării celulare provocate de razele UV. Este necesar să folosești în fiecare zi creme cu factor de protecție solară, indiferent dacă este soare sau cer înnorat.

Nu și-ar face băi de abur pentru față


Deși sunt tratamente destul de populare pe care numeroase femei le încearcă acasă, medicii dermatologi nu și-ar face niciodată băi de abur pentru ten. Poate ai senzația că îți purifică porii și te ajută să scapi de impurități, dar specialiștii sunt de altă părere.
"Nu mi-aș face niciodată o baie de abur pentru față", spune Dr. Chi. "Căldura și aburul cauzează inflamație la nivelul pielii și dilată vasele de sânge. Iar acest lucru poate duce la înroșirea pielii și apariția rozaceei", adaugă medicul dermatolog.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod