11 secrete de frumusețe care te ajută să rămâi tânără

Cu toții îmbătrânim, însă sigur ai observat că unele persoane par mult mai tinere decât altele. Dar care sunt secretele lor?
În afara moștenirii genetice, pe care nu o poți controla sau schimba, există unele obiceiuri și secrete de îngrijire care te pot ajuta să pari mai tânără. Prin urmare, dacă ești de părere că îmbătrânirea este invetabilă și nu poți face mare lucru pentru a arăta tânără cât mai mult timp, trebuie să știi că schimbarea obiceiurilor de zi cu zi te poate ajuta foarte mult. Iată câteva dintre trucurile de îngrijire care previn îmbătrânirea:

Folosește cu regularitate creme cu factor de protecție solară

Aproape 90% din îmbătrânirea pielii este cauzată de expunerea la soare. Pielea este cel mai mare organ al corpului, dar sunt puțini oameni care se gândesc la ea din această perspectivă. Avem tendința de o ignora, iar primele semnele îmbătrânirii apar de cele mai multe ori la nivelul pielii. Îți poți păstra pielea mai sănătoasă și mai frumoasă dacă folosești în fiecare zi protecție solară, indiferent de anotimp.
Alege o cremă cu SPF 30 sau 50 și aplică cu regularitate, zi de zi.

Evită produsele care usucă excesiv pielea

Atunci când te confrunți cu coșuri sau imprefecțiuni precum puncte negre sau comedoane, se recomandă folosirea unor produse speciale, dar care conțin substanțe precum alcool sau peroxid de benzoil. Acestea pot usca foarte mult pielea și elimină stratul protector de sebum, substanța uleioasă produsă în mod natural de glandele sebacee, care are rolul de a menține pielea hidratată. O piele uscată este mult mai predispusă la apariția ridurilor. Folosește pentru coșuri și imperfecțiuni remedii naturale precum uleiul din arbore de ceai sau măștile cu argilă.

Nu uita să îngrijești și pielea gâtului

Pielea de pe gât este subțire și delicată, fiind predispusă la apariția ridurilor și pierderea fermității. Ar trebui să aplici cremele hidratante și cele pentru protecție solară și pe gât, așa cum aplici de fiecare dată și pe ten.

Folosește cuburi de gheață pentru un ten ferm

Probabil ai auzit că apa rece și în mod special cuburile de gheață stimulează circulația sanguină și oferă astfel o mulțime de beneficii. Celulele pielii vor primi în acest fel mai mult oxigen și nutrienți, iar toxinele vor fi mai ușor eliminate.

Păstrează produsele cosmetice în condiții optime

Cremele, loțiunile și alte produse de îngrijire își pierd din proprietăți dacă nu le păstrezi așa cum trebuie. Dacă le ții în baie, acolo unde este umezeală și căldură, produsele tale nu vor mai fi la fel de eficiente.
Păstrează-le la întuneric, într-un dulap, la temperatura camerei sau le poți ține și în frigider, atunci când este prea cald.

Nu îți atinge fața cu mâinile

Chiar dacă te speli des pe mâini, nu este recomandat să îți atingi tot timpul fața cu mâinile. Poți transfera bacterii și microbi care afectează sănătatea și frumusețea tenului tău și care în timp accelerează îmbătrânirea pielii. Nu uita să ștergi și să dezinfectezi cu regularitate ecranul telefonului mobil.

Nu îți freca pielea

Produsele exfoliante, periile pentru față sau masajul agresiv al pielii îți traumatizează pielea și duc la apariția prematură a ridurilor. Pentru că țesutul pielii este unul sensibil și delicat, trebuie să-ți tratezi tenul cu blândețe. Aplică produsele cu mișcări delicate și evită frecarea intensă a tenului, cu atât mai mult în zona ochilor, unde pielea este mult subțire și predispusă la apariția ridurilor.

Fă-ți masaj facial

Masajul pentru drenaj limfatic stimulează eliminarea toxinelor și retenției de apă de la nivelul pielii. Acest obicei te va ajuta să-ți menții pielea mai tânără pentru mai mult timp, cu condiția să-l efectuezi corect.
Masează cu vârfurile degetelor, fără să aplici prea multă presiune. Aplică un unlei natural pentru cel de argan sau de avocado pentru ca mișcările să fie line și eficiente. 

Nu uita să-ți îngrijești mâinile

Se spune că mâinele sunt cele arată adevărata vârstă, prin urmare nu ai vrea să ai mâini cu aspect îmbătrânit. Folosește creme hidratante antiîmbătrânire pentru a avea mereu o piele catifelată. Poartă mănuși iarnă, aplică cremă cu SPF pe timp de vară și poartă mănuși de menaj atunci când folosești produse de curățenie.

Spală-te pe față

Chiar dacă folosești demachiant sau apă micelară, este necesar să te speli pe față cu un produs special care are o acțiune blândă și nu conține săpun. Spală-ți tenul dimineața și seara, după ce te-ai demachiat.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod