10 trucuri pentru a-ţi păstra unghiile sexy şi sănătoase

Unghiile sunt un bun indicator al sănătăţii tale generale şi sunt foarte sensibile la deficienţele de vitamine şi minerale. Dacă ai o dietă echilibrată şi nicio problemă de sănătate însă unghiile îţi fac probleme, foloseşte 10 trucuri pentru a-ţi păstra unghiile sexy şi sănătoase.
Unghiile sunt un bun indicator al sănătăţii tale generale şi sunt foarte sensibile la deficienţele de vitamine şi minerale. Dacă ai o dietă echilibrată şi nicio problemă de sănătate însă unghiile îţi fac probleme, foloseşte 10 trucuri pentru a-ţi păstra unghiile sexy şi sănătoase.

Hidratează unghiile în mod regulat

De fiecare dată când unghiile par uscate, foloseşte vaselina cosmetică sau ulei de măsline, însă nu le aplica direct pe unghie, ci pe cuticul şi pe pielea din jurul unghiei. Uleiul de ricin este chiar mai eficient, deoarece conţine o cantitate ridicată de vitamina E.

Nu uita de mănuşile din cauciuc

Chiar dacă sunt incomode, mănuşile din cauciuc pentru sarcinile casnice sunt o necesitate pentru unghii sexy şi sănătoase.
Spălarea vaselor, a suprafeţelor din baie şi bucătărie şi grădinăritul sunt activităţi ce necesită protejarea unghiilor.

Tratează corect cuticulele

Tăierea cuticulelor este opţională, însă cele mai bune rezultate pentru unghiile tale sunt obţinute atunci când împingi uşor cuticulul spre baza unghiei la un unghi de 45 grade.

Alege tăierea dreaptă a unghiilor

Tăierea dreaptă a unghiilor previne apariţia unghiilor încarnate şi te poate feri şi de alte infecţii neplăcute. Este indicat să păstrezi o formă pătrată şi pentru unghiile lungi.

Usucă-ţi bine mâinile şi picioarele

Unghiile lăsate umede după un duş sau o zi la piscină sunt o invitaţie pentru ciupercile care afectează şi sănătatea şi aspectul unghiilor tale.
Usucă-le întotdeauna timp de minim un minut, prin tamponarea cu un prosop moale.

Pileşte unghiile corect

Cel mai neinspirat moment pentru pilirea unghiilor este imediat după un duş sau o baie deoarece unghiile moi se pot rupe mai uşor când sunt pilite. Mişcarea de pilire recomandată de specialişti este într-o singură direcţie. Pilirea "înainte şi înapoi" slăbeşte unghiile şi le poate afecta şi aspectul.

Masează unghiile

Fă-ţi timp pentru o sesiune de masaj pentru unghiile tale o dată la câteva zile. Masarea regulată a unghiilor stimulează circulaţia sângelui şi contribuie la creşterea lor rapidă, dar şi la sănătatea lor.

Foloseşte corect lacul de unghii

Chiar dacă nu îţi place să-ţi colorezi unghiile, este recomandată folosirea intermitentă a unui lac incolor hrănitor şi protector pentru unghii.
Nu lăsa însă oja sau lacul niciodata mai mult de 10 zile pe unghii şi lasă-le să "respire" timp de cel puţin 24 de ore pâna la aplicarea unui nou strat.

Evită acetona

Chiar dacă implică o investiţie mai mare, alege un produs de curăţare a lacului de unghii care nu conţine acetonă sau formaldehidă. Ambele substanţe usucă puternic unghiile şi specialiştii în cosmetică recomandă înlocuirea lor cu un produs pe bază de acetaţi.

Pastrează încălţămintea uscată şi foloseşte şosetele potrivite

Unghiile de la picioare pot fi la fel de expuse problemelor, mai ales pe timpul iernii. Asigură-te că încălţămintea este uscată când o încalţi, mai ales dacă urmează să o porţi timp de multe ore.
Şosetele de bumbac absorb natural umezeala şi sunt cea mai bună alegere. Cele din material sintetic sau din combinaţii cu bumbac pot facilita apariţia ciupercilor ce distrug aspectul unghiilor de la picioare.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • tali pe 16 Sep 2012, 15:13
    nails

    Aș dori să știu unde ești. Nu aveți un catalog? Prețurile? În curând am deschis un magazin de unghii și aș dori să știu detalii.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod