Părul este la fel de important precum tenul: cum să-l îngrijești corect

Primul pas în îngrijirea părului tău este reprezentat de o dietă sănătoasă, iar cele mai importante lucruri din dieta ta pentru păr sunt fierul și proteinele.
Celulele părului sunt celulele cu cea mai rapidă creștere din organism, dar sunt și primele care sunt afectate în momentul în care dieta ta este neadecvată sau suferi de o anumită deficiență. De asemenea, este important să consumi alimente bogate în proteine, deoarece proteinele pot întări firul de păr. Mai jos, poți regăsi câteva sfaturi care te ajută să îngrijești corect părul.

5 trucuri pentru îngrijirea părului


1. Periază părul ud cu foarte mare grijă, deoarece firele de păr sunt fragile și predispuse la rupere. Dacă este nevoie, alege un pieptene cu dinții rari și piaptănă părul cât mai ușor posibil. 

2. Tunde-ți părul o dată la câteva săptămâni, pentru a scăpa de vârfurile despicate. Îl poți ruga pe stilistul tău să taie 1 centimetru de păr la fiecare 6-8 săptămâni, pentru a-ți ajuta părul să crească sănătos.

3. Atunci când te speli pe păr, folosește un șampon și un balsam care conțin esențe naturale, precum gama Schauma Nature Moments. Mai mult decât atât, șampoanele din această gamă conțin un pH neutru, care ajută părul să rămână curat, frumos și rezistent după fiecare spălare. Fiecare șampon din această gamă are și un balsam dedicat, iar sfatul experților este să încerci să folosești aceeași marcă de șampon și balsam. 

4. Aplică balsamul doar pe vârfurile firelor de păr și încearcă să-ți clătești balsamul din păr cu apă la temperatura camerei sau chiar și mai rece, deoarece temperaturile mai scăzute sunt perfecte pentru strălucirea și rezistența firului de păr.

5. Dacă ai părul natural și îți dorești să-l revitalizezi, poți adăuga zeamă proaspătă de lămâie într-un recipient cu apă, după care poți pulveriza această soluție pe păr, înainte de a ieși vara afară, la razele soarelui. Îți poți clăti părul cu ceai de mușețel după ce te speli cu șampon. De asemenea, poți adăuga miere în apa cu care îți clătești părul. Însă produsele din gama Schauma Nature Moments îți dau posibilitatea să te bucuri de toate aceste beneficii datorită ingredientelor naturale atent alese.
 
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod