Hidratarea intensă, tratamentul care îi redă frumusețea părului tău. Ce este și cum să-l faci acasă

Părul uscat, degradat sau decolorat are nevoie de îngrijire specială și de produse concentrate care să-i redea strălucirea. Află ce este tratamentul de hidratare intensă și cum să-l încerci
Nu doar vremea rece îți lasă părul uscat și deshidratat. Aparatele de styling cu căldură, vopseaua, decolorarea, apa cu clor și chiar razele soarelui îndepărtează apa din păr și duc la degradarea firelor, în special la nivelul vârfurilor. Din fericire, un tratament intensiv de hidratare îi poate reda sănătatea, strălucirea și frumusețea părului. Iată ce înseamnă acest tratament și cum să-l faci acasă:

Care sunt beneficiile hidratării intensive?


Aplicarea cu regularitate a balsamului de păr este esențială pentru netezirea, descurcarea și hidratarea părului. Însă o hidratare intensivă cu ajutorul unui balsam sau a unei măști speciale duce totul la un alt nivel prin faptul că restabilește nivelul de uleiuri naturale de care părul are nevoie pentru a fi sănătos și rezistent.
Dacă folosești cu regularitate un tratament de hidratare intensivă, părul tău va deveni mai strălucitor, elastic și puternic. Toate tipurile de păr pot beneficia de pe urma unui tratament de hidratare intensivă, însă părul degradat, uscat, vopsit sau decolorat va beneficia cel mai mult de pe urma unui astfel de tratament.

Cum să-ți faci un tratament de hidratare intensivă pentru păr?


Pasul 1: În primul rând trebuie să identifici nevoile părului tău. Este uscat? Lipsit de strălucire sau de volum? Dacă vrei ca părul tău să aibă mai multă strălucire și elasticitate, atunci produsul pe care îl alegi ar trebui să conțină ingrediente precum ulei de cocos, amino acizi și anumite tipuri de silicon.
Dacă vrei să repari părul degradat, atunci ai nevoie de un produs care să conțină proteine. 

Pasul 2: Este necesar să ai în vedere și tipul tău de păr când alegi un produs pentru hidratare intensivă. Dacă ai părul fin, alege o formulă lejeră, care nu va îngreuna părul și nu îi va reduce și mai mult volumul. Pentru părul cu fir gros, alege ceva care combate firele rebele.

Pasul 3: După ce ai ales produsul trebuie să decizi dacă îl vei folosi înainte sau după șamponare. Dacă îl folosești înainte de șamponare, ajuți la descurcarea părului, în special dacă este creț sau ondulat. Atunci când îl aplici după ce te-ai spălat pe cap, cuticula va fi deschisă și produsul va fi mai bine absorbit în straturile profunde ale firelor de păr.

Pasul 4: Odată ce ai stabilit când vei aplica tratamentul, începe aplicarea de la rădăcini către vârfuri.
Este important să te concentrezi asupra vârfurilor, care sunt de obicei cele mai uscate. Un pieptăn cu dinți rari este o unealtă excelentă pentru a distribui produsul uniform pe tot părul și pentru a-l descurca mult mai ușor.

Pasul 5: Acoperă-ți părul cu o cască pentru duș sau înfășoară-l cu folie alimentară din plastic și lasă tratamentul să acționeze timp de 20-40 de minute, în funcție de cât de des sau lung este părul tău. Pentru a amplifica efectele benefice ale tratamentului, încălzește-ți părul cu foehnul la cea mai mică treaptă de căldură pentru a deschide cuticulele.

Pasul 6: Clătește-te cu apă rece pentru a bloca ingredientele benefice în interiorul firelor de păr și pentru a închide cuticulele.
Apoi spală-te pe cap ca de obicei, dacă nu ai făcut-o înainte de aplicarea tratamentului de hidratare intensivă. Este de preferat să repeți tratamentul cu regularitate, o dată sau de două ori pe săptămână. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod