Frumuseţea ta: 6 secrete ca să ai un păr lung şi sănătos

Părul scurt şi sănătos arată întotdeauna mai bine decât pletele lungi şi deteriorate. Dacă te-ai hotărât să-ţi laşi podoaba capilară să crească este important să ştii că părul lung este mai greu de întreţinut. Iată 6 secrete ca să ai un păr lung şi sănătos.
Părul scurt şi sănătos arată întotdeauna mai bine decât pletele lungi şi deteriorate. Dacă te-ai hotărât să-ţi laşi podoaba capilară să crească este important să ştii că părul lung este mai greu de întreţinut. Iată 6 secrete ca să ai un păr lung şi sănătos.

Când ai hotărat să-ţi laşi părul sa crească, asigură-te că este sănătos. Este important să scurtezi părul deteriorat, pentru a-i da şansa să crească sănătos, dacă plănuieşti să ai plete lungi, bogate şi strălucitoare.

Tunde vârfurile despicate

Dacă ţii la sănătatea părului tău, nu vei amâna scurtarea vârfurilor. Imediat după ce ai observat vârfuri despicate, scurtează părul până la partea sănătoasă.
Vârfurile despicate nu pot fi reparate și, dacă sunt ignorate, afectează o porţiune tot mai lungă din firul de păr. Chiar dacă pare ciudat, scurtarea regulată a părului, atunci când are probleme, este cel mai important pas către un păr lung şi sănătos.

Periază părul în mod regulat

Grăsimile naturale produse de scalp protejează firul de păr, dar cu cât acesta este mai lung, cu atât sebumul este distribuit mai greu. Perierea părului ajută la distribuirea grăsimilor de-a lungul firului de păr. Cea mai bună perie este cea din păr de mistreţ, foarte delicată cu părul şi care reduce ruperea firelor. Nu uita că periajul este recomandat doar când părul este complet uscat.
Dacă vrei să-l descurci când este încă ud, foloseşte un pieptene cu dinţi rari.

Nu expune părul la căldură

Căldură și toate uneltele de hair-styling care o folosesc este contraindicată pentru un păr lung și sanatos. De la uscătorul de păr cu jet de aer fierbinte până la placa de întins părul sau la bigudiurile electrice, orice temperatură extremă îi dăunează părului. După spălare, tamponează părul ușor cu un prosop moale și lasă-l să se usuce de la sine.

Un pericol aproape la fel de mare ca temperaturile ridicate sunt accesoriile de păr metalice sau de cauciuc. Prinde-ți părul numai cu accesorii care au un risc scăzut de rupere a firelor.

Alege corect vopseaua de păr

Părul vopsit se deterioreaza mult mai rapid decât cel care nu este expus la pigmenți și chimicale, însă dacă ideea de a nu-ți vopsi părul te sperie, alege corect vopseaua de păr.
Vopselurile naturale, henna, sunt cele mai delicate cu părul. Dacă nu sunt soluția potrivită pentru tine, alege o vopsea cu conținut cât mai scăzut de peroxid, compus chimic care grăbește deteriorarea părului.

Folosește produsele potrivite

Când vrei un păr lung și sănătos, renunță la produsele cosmetice care conțin alcool. Alege un șampon delicat și un balsam puternic, pe care este important să-l aplici la fiecare spălare. Excesul de șampon nu este recomandat. Aplică șamponul doar la nivelul scalpului și masează-l. Apoi clătește părul de la rădăcină spre vârf.

Asigură-i părului vitaminele necesare

Dacă vrei să te mândrești cu părul tău lung, este important să-i oferi corpului vitaminele necesare pentru ca părul să crească sănătos.
Un complex de multivitamine, cu acid pantotenic, biotina și acid folic, poate fi soluția cea mai bună pentru a-i oferi părului vitaminele necesare și pentru a asigura o circulație sanguină bună la nivelul scalpului
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod