Cum să-ţi îngrijeşti părul ca să-l ai frumos şi sănătos toată vara

Vara ne bucurăm de soare şi de zilele libere pe care le petrecem la mare. Însă, părul nostru nu arată prea bine după mai multe zile la plajă sau la piscină. Soarele, apa mării sau clorul din piscină nu fac altceva decât să-l usuce.

Tocmai de aceea, podoaba noastră capilară are nevoie de o îngrijire specială pe timp de vară. Dacă vrem un păr sănătos şi strălucitor, uleiurile naturale, măştile şi alte tratamente speciale nu trebuie să ne lipsească din programul de îngrijire.

Uleiuri naturale

Cel mai simple tratamente pe care le poţi folosi pe timp de vară sunt cele cu uleiuri naturale. Uleiurile hidratează şi dau strălucire şi celui mai tern şi mai uscat păr. Un foarte bun aliat pentru părul tău este uleiul de argan. Se absoarbe foarte repede şi oferă o strălucire imediată. Aplică-l seara, înainte de culcare, pe toată lungimea părului. Dimineaţă spală-l normal, cu şampon şi balsam. Vei observa că podoaba ta capilară este hidratată şi strălucitoare.

De asemenea, poţi adăuga şi alte uleiuri naturale (de măsline, de migdale etc) în tratamentele pe care le foloseşti în mod frecvent pentru părul tău.

Ele hrănesc firul de păr cu vitaminele A, B1, B2, D, E, lecitină şi acizi graşi. Poţi adăuga 1-2 capsule de vitamina E în ulei de păr sau chiar 1-2 capsule de ulei de peşte. Vei avea cel mai strălucitor păr.

Măşti "home made"

Când vine vorba de măşti şi tratamente naturale, în timpul verii posibilităţile sunt multiple. Mai ales că ai la dispoziţie foarte multe ingrediente naturale. O mască hrănitoare pe care să o laşi să acţioneze mai mult de 2-3 minute, pentru părul tău afectat de soare, este soluţia perfectă.
 
O mască foarte eficientă este una cu un ou şi miere. Pentru preparare ai nevoie de o linguriţă de miere, un gălbenuş de ou şi 3-4 linguri de lapte. Amestecă toate ingredientele bine şi întinde pasta obţinută pe lungimea firului de păr.

Această mască se aplică imediat după ce ţi-ai spălat părul şi trebuie să o laşi să acţioneze cel puţin 30 de minute, după care clăteşti bine.

O alt tratament foarte eficient, care îţi redă sănătatea părului tău, este cel pe bază de ulei de măsline şi ou. Ai nevoie de două linguri de ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi câteva picături de lămâie. Pasta se aplică pe păr şi se lasă 30 de minute să acţioneze. Este indicat să-ţi acoperi părul cu un prosop. După ce îndepărtezi tratamentul, şamponează şi dă părul cu balsam.

Maioneza face şi ea minuni asupra părului uscat şi lipsit de strălucire. Aplică maioneza (făcută în casă) pe părul proaspăt spălat şi las-o să acţioneze timp de o oră. Clăteşte apoi foarte bine.

Nu-l mai usca cu foehnul

Măcar pe timpul verii, când temperaturile sunt ridicate, încearcă să renunţi la foehn.

Uscarea părului cu foehnul îţi deteriorează părul dacă îl foloseşti pe termen lung. Pentru că deshidratează excesiv părul, acesta îşi pierde flexibilitatea, devine casant şi se rupe mult mai uşor. De aceea, este bine să iei o vacanţă. 

Nu-l mai pieptăna când este ud

Când este ud, părul tău este foarte vulnerabil, atât la căldură, cât şi la factorii mecanici. Dacă îţi piepteni părul cât este ud sau dacă îl freci intens cu prosopul, rişti să-i distrugi stratul de cuticule, asemănătoare unui strat de solzi îndreptaţi în jos, către vârful părului.

Mănâncă sănătos

În timpul verii este mai uşor să mâncăm sănătos deoarece este sezonul legumelor şi fructelor autohtone. Dar ştiai că felul în care te hrăneşti îţi influenţează şi aspectul părului? Pentru a avea un păr frumos trebuie să mănânci alimente care conţin o cantitate mare de vitamine antioxidante A, C şi E (ouă, morcovi, ficat, legume, fructe de culoare verde, portocalie sau galbenă, cereale integrale).

De asemenea, acizii graşi esenţiali omega 3 şi omega 6 (peşte gras, ulei de soia, nuci, seminţe crude de in şi de floarea soarelui) sunt importanţi pentru sănătatea părului tău.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod