Povestea Nadiei: cum a ajuns cea mai iubită româncă în centrul unui scandal naţional

Nadia Comăneci a fost implicată, fără voia ei, într-un scandal de proporţii, după ce Robert Turcescu a atacat-o dur pe motiv că fosta sportivă face reclamă la margarină.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Robert Turcescu o jignea pe Nadia pe Facebook, afirmând despre aceasta că ar merita zece şuturi în fund. „Nadia Comăneci poate să-şi bage-n fund reclama ei la margarină? Vai mama ei de cerşetoare, ce-a ajuns… I-aş da numai zece… şuturi în fund! O nemernică, vinde otrava pe arginţi“, a spus realizatorul TV. Acesta şi-a motivat gestul spunând că fosta sportivă promovează un aliment controversat în şcolile din bucureşti. De asemenea, atacul a fost continuat de către Radu Banciu, de la postul B1 TV, care îi dă dreptate lui Robert Turcescu referitor la faptul că promovarea margarinei printre copii nu este ceva lăudabil.

Drept urmare, Ministerul Educaţiei a demarat o anchetă pentru a verifica în ce condiţii un producător de margarină şi-a făcut publicitate într-o şcoală generală din Capitală.

 

Nadia Comăneci face reclamă la margarină de mai mulţi ani, însă mai mulţi experţi au afirmat că acest produs este unul nociv. Mai mult de atât, în luna martie a anului 2010, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis ca toate spoturile la margarină să precizeze că se interzice consumul a mai mult de 20 de grame pe zi. Deoarece în reclama în care apare Nadia nu se precizau aceste lucruri, CNA a decis să interzică spotul publicitar.

Cine este Nadia Comăneci


Personaj de legendă, Nadia Comăneci, este, de aproape 40 de ani, subiect de discuţie indiferent că abordarea o fac cronicarii de sport, sociologii sau oamenii de rând. La noi şi în lume, ea este cea mai cunoscută româncă din toate timpurile.

Ce a realizat ea pentru ţară în anii ’70, în plină criză economică şi mai ales morală a României, nu se compară cu „marile realizări“ ale sistemului de atunci.

Mai mult, sistemul a căutat să profite, să valorifice pentru el, pentru propagandă, ceea ce un grup de fetiţe reuşea prin munca istovitoare: să atragă atenţia întregii planete. Pentru guvernanţi acest lucru era mană cerească. Să faci România cunoscută în lume, cu minimum de investiţii, era o lovitură dată străinilor.


 
Pentru imensul capital de imagine pe care România l-a dobândit atunci datorită acestor copii din echipa de gimnastică, Nadia Comăneci nu a primit mai nimic. Ironia sorţii făcea ca peste 13 ani, în noiembrie 1989, Nadia să fugă din România.

Un nepot de-al lui Nicolae Ceauşescu afirmă că familia dictatorului ştia despre acest lucru. „Nicu Ceauşescu a iubit-o pe Nadia. Convingerea mea este că între ei nu a existat o relaţie de maniera la care vă gândiţi, a fost de apreciere. Nadia este şi acum o persoană foarte plăcută. Nu este deloc exclus ca Nicu să fi ştiut de fuga Nadiei din ţară“, a spus, la România TV, vărul lui Nicu Ceauşescu.

9 Iulie 2013
 

Comentarii (15)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • doamna doina pe 10 Iul 2013, 20:23
    TURCESCU

    NU AI PIC DE RESPECT PENTRU O DOAMNA ,DOAMNA NADIA COMANECI . CARE LA VIRSTA FRAGEDA ,SE STIE,A MUNCIT EFECTIV FACIND GIMNASTICA DE PERFORMANTA IN COMUNISM , PENTRU EXERCITIUL PERFECT (ZECE }. DUMNEATA TURCESCU , CE FACEAI LA VIRSTA EI ? ITI SPUN EU: TE JUCAI CU PUTA IN NISIP (ATIT STIAI) . VI ACUM SI II MURDARESTI NUMELE ? DACA TE DERANJEAZA ORICARE SI TOATA MARGARINA DIN ROMANIA ADRESEZA -TE PROTECTIEI CONSUMATORULUI PARLAMENTULUI , PRESEDINTELUI , ORICUI SPUNE SA O SCOATA DE PE PIATA ; E NOCIVA IAR FAPTA TA AR FI FELICITATA. DOAMNA NADIA NU ARE NICI O VINA ; ESTI UN INVIDIOS , ARE BANI MAI MULTI CA TINE (MUNCITI ) PENTRU CA TU STI DOAR A DA DIN PAPAGAL. ATAT.

    1
    4

  • Ionica pe 10 Iul 2013, 16:50
    comentariu

    Eva Dvs sinteti minunata acum pot sa aflu si mai multe lucruri de Nadia MULTUMESC ca ne puneti la zi cu stiri care pt mine sint importante

    2
    0

  • Miuta pe 9 Iul 2013, 15:44
    reclama Nadiei............

    De acord, Nadia este un nume, am iubit-o, am adorat-o insa de ce nu vreti sa recunoasteti ca nu ar fi trebuit sa faca reclama cu atata usurinta acelui produs recomandandul copiilor. Ma intreb daca dansa da cu adevarat copilului asa cum spune in reclama. Cineva spunea ca fiecare este liber sa discearna cei bun sau rau pentru el, adevarat, insa nu-i o scuza atunci cand este vorba de sanatatea copiilor. Vazand-o pe NADIA COMANECI, spui wow, trebuie sa fie adevarat, "hai si noi"..... Toate cele bune !

    7
    3

  • mona pe 9 Iul 2013, 13:54
    reclama ?

    Daca se face sau nu reclama la ceva, nu inseamna ca te si obliga cineva sa consumi acel produs.Ai liber arbitru,nu-i asa?Ce ar fi ca la tot pasul ar trebui sa intrebam pe altii ce sa facem si ce nu.De ce sa nu ascultam de intuitia noastra, sau de constiinta noastra? Si cu ce drept limitam noi pe cineva? Sau este usor sa vorbim, sa vedem cum ar trebui sa facem ,dar stam in banca noastra si asteptam, asteptam pe altii sa vina si sa rezolve problemele noastre.Unde este curajul de a face ceva in folosul omenirii?Ca la vorbit si criticat suntem buni.

    2
    3

  • vmodrea pe 9 Iul 2013, 13:21
    turcescu !!??!!

    Cine este acest turcescu ? Considera domnia sa ca are caderea de a comenta oarece actiuni ale Nadiei ? Acest maimutoi basisto - pedelist cu mari remanente (la)B(a)1Tv - iste ar face bine sa se intoarca la troaca lui .

    6
    5

  • NICOLETA pe 9 Iul 2013, 11:51
    margarina

    da pe timpu lu impuscatu nu minca nimeni margarina? dc sinteti ipocriti? margarina exista de sute de ani, v-ati cotzcarit? ati uitat de unde ati plecat? ipocritilor!!

    3
    7

  • sologan viorica pe 9 Iul 2013, 11:25
    margarina,Robert Turcescu si Nadia

    Haida de oameni buni:margarina mancam de zeci de ani,pot spune de ca a fost inventata la 1831,pe vremuri era cautata Rama .era o mana cereasca sa ai un pachet.de multe ori era mai buna ca untul ce lua gust de seu.e vorba de atitudinea si limbajul unor oameni care jignesc in mod public doar pentru rating,sau publicitate.nu e frumos:le place sau nu ,nu vor avea faima si credibilitatea Nadiei.asta-i tot.cred ca ar fii mai bine sa isi gaseasca alt limbaj,nu vulgar,jignitor sa atraga atentia asupra altor lucruri importante cu adevarat care murdaresc imaginea Romaniei,care ne arunca intr-un con de umbra si de dispret unde ne ducem.

    4
    5

  • viorica pe 9 Iul 2013, 11:16
    NADIA INTR_O RECLAMA IEFTINA DE MARGARINA

    sant multi ani 2 de cand NADIA COMANICI face aceasta reclama la margarina, ea ar da baiatului aceasta margarina de proasta calitate si cu substante nocive pt copii? oare de ce tocmai ea s-a bagat sa faca reclama asta? ce nu mai are bani ?sau pur si simplu cand mai vine prin ROMANIA se apuca de asa ceva,pacat de reputatia ei de pana acum,

    5
    2

  • monica pe 9 Iul 2013, 10:43
    sa manance ea margarina

    o femeie de talia ei nu ar fi trebuit sa se coboare asa de jos, sa-i fie rusine. margarina n-as da-o nici la dusmani, e plastic curat. sa manance ea, daca face reclama. ce poate face omul pt bani....!!

    10
    4

  • Rodi pe 9 Iul 2013, 10:28
    pentru "cineva"!

    Nu Nadia te indoapa fortat cu margarina pe gat, tu alegi ce vrei sa mananci si ce nu...ce, daca sunt zeci de reclame la bere sa inteleg ca le consumi pe toate????asa se explica si comentariul tau

    10
    6

  • cineva pe 9 Iul 2013, 10:23
    margarina

    Nu ma pot abtine, trebuie sa comentez: Orice ati spune, Nadia este atacata pentru ca promoveaza(pentru bani muuulti) un produs contoversat. Personal, de vreo zece ani nu mai consum margarina nici daca e nehidrogenata. Plastic peste tot in jurul nostru, de ce-as vrea sa si-l mananc?! Si da, un om cu realizarile ei si care promoveaza un stil de viata sanatos, nu ar trebui sa se preteze la a face reclama unui produs controversat. Asa ca bravo celor care au deschiz gura, poaqte se mai deschid si ochii si urechile celor care cumpara si consuma margarina!

    12
    7

  • Rodi pe 9 Iul 2013, 08:59
    Iar imi e rusine cu natia mea

    Acum au dat-o in bara "La -B1"-agii rau de tot.Nadia poate sa faca reclama si la kkt daca vrea, nimeni din tara nu are calitatea sa comenteze...poate doar Gica Hagi...restul: ciocul mic si joc de glezne!

    16
    9

  • Mihaela pe 9 Iul 2013, 08:54
    Povestea Nadiei

    Turcescu, cine este acest negru in cerul gurii? Un nemernic, imputit de idei PDL-iste si care arunca injurii peste cine se nimereste in raza lui de ,,jurnalist" Canci! Banciu, un tampit cu voce de alcoolic fumator! Si dati-i dracului de idioti, care-si scuipa semenii...numai niste gunoaie ca ei, pot face asemenea lucru, neavand bun simt, la ce sa te astepti de la ei? Huooooo! jigodii! Colonele,fara grad pleaca naibii d epe ecran ca esti jalnic ca si Banciu, faceti spume degeaba..o sa v-o luati peste freza, tare de tot, cand s-o termina da papat rahatul cu apa rece pe care vi-l da tata B! hahahaha! nesimtitilor! Voi nu sunteti romani!Mars!

    9
    12

  • Lorena pe 9 Iul 2013, 08:48
    RUSINE

    In urmä cu câtziva ani am vizitat Montrealul. Am fost dusi la stadion si ghida canadiancä ne-a spus cu mare mândrie: Aici a câstigat cea mai mare gimnastä a tuturor timpurilor - NADIA COMÄNECI. Nu stim sä ne pretzuim valorile care dau României o altä luminä, nu de tzara a Rromilor, deci a tziganilor care au impânzit pämântul exasperând natile. Suntem identificatzi astfel cu cersätorii, hotzii, proxenetzii. Robert Turcescu, un tzigan färä scoalä dar COLONEL DE SECURITATE (färä a fi efectuat o singurä zi de stagiu militar) prin dorintza lui Bäsescu. este un politruc. Securitatea are la noi in tzarä puteri depline, si mai acerbe decât pe vremea lui Ceausescu. Astfel e posibilä räömânerea lui Turcescu intr-un post cheie a mass mediei, este TRIBUNA lui Bäsescu, el si altzii care nu au patrie, nu au respect pt. valorile natzionale. Sä spun rusine Turcescu? Nu. Rusine cä suntem un popor mult prea tolerant. Unde sunt cei 7,4 milioane de oasmeni din vara trecutä? Privitzi Egiptul si luatzi exemplu. Cu bätzu-nvetzi pe câini bontonul

    9
    9

  • Roberta pe 9 Iul 2013, 08:17
    Rusine Robert Turcescu!

    Daca margarina este nociva, nu i buna atunci de ce mai exista in magazine la noi si n Europa?!!Niste suturi ar trebui tu sa primesti in**cursul saptamanii viitoare**baaaaaaaa tarane de Robert si celalalt idiot Baciu!Voi **pupicincuristilor** niciodata nu veti ajunge ceea ce a fost si mai este azi Nadia Comaneci pt. Romania!!Rusine baaaaaaaa!! Idiotilor!!

    22
    8

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod