Alege peria potrivita pentru parul tau!

Investim foarte mult in produsele de ingrijire a parului, dar acordam putina importanta periilor pe care le folosim zilnic.

Investim foarte mult in produsele de ingrijire a parului, dar acordam putina importanta periilor pe care le folosim zilnic.

Afla cum trebuie sa fie o perie buna si care sunt alegerile potrivite in functie de rezultatul pe care il doresti.

Perierea zilnica

Peria recomandata oricarui tip de par are forma ovala, clasica. Cea mai buna alegere este peria cu par de mistret si fire din nylon. Combinatia de fire naturale si sintetice este ideala, pentru ca fiecare material are proprietati diferite si, prin urmare, efecte diferite asupra firelor de par si a scalpului.



Firele din nylon, fiind flexibile si delicate, nu deterioreaza parul si nu contribuie la degradarea suprafetei acestuia, spre deosebire de periile rigide. Parul natural de porc maseaza scalpul la fiecare periere, stimuland circulatia sanguina si distribuind uniform sebumul de la radacinile parului catre varfuri.

Perii pentru indreptarea parului

Acestea au forma circulara, peri scurti la mijloc si mai lungi la capetele periei. Adesea, perii sunt dispusi aproape unul de celalalt, ajutand la o prindere cat mai buna a firelor de par si la indreptarea acestora.
Indreptarea parului cu o astfel de perie se face pe parul ud, cu ajutorul foehnului.

Peria rotunda pentru ondulare

Daca folosesti o perie circulara pentru a-ti ondula parul la aer cald, alege o perie cu centrul metalic sau ceramic. Partea interioara a periei, din metal sau ceramica, se va incalzi pe masura ce folosesti foehnul si va pastra caldura, actionand ca un ondulator de par. Circumferinta periei va determina dimensiunea buclelor pe care le vei obtine.

Perie pentru volum

Periile circulare clasice, mai mari decat cele prezentate mai sus si cu perii egali, toti de aceeasi dimensiune, sunt concepute pentru a ridica firele de par de la radacina, oferind volum parului tau.



Separarea buclelor

Pentru separarea buclelor sau distribuirea uniforma a produselor de styling sau de ingrijire, foloseste un pieptene foarte rar. Dupa ondulare, folosirea unei perii normale pentru separarea buclelor poate avea ca efect distrugerea acestora, rezultatul fiind un par umflat, fara o forma bine definita.

Iata cateva sfaturi:

- periile se gasesc in nenumarate forme si dimensiuni - alegerea iti apartine. Cel mai important este sa ai in vedere calitatea perilor. Acestia trebuie sa fie flexibili, din nylon sau par natural de porc.
- evita periile cu margini neregulate sau diverse modele in relief; firele de par se pot agata de acestea si se pot rupe.
- spala-ti peria cu apa calda si sapun cel putin o data pe saptamana.

 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ioana pe 23 Iun 2009, 17:00
    parul cret

    foloseste....scuze

    0
    0

  • Ioana pe 23 Iun 2009, 16:58
    parul cret

    pentru parul cret se voloseste peria din par natural

    0
    0

  • Byank pe 23 Apr 2009, 14:24
    Periatul

    Eu am parul foarte ondulat, fir gros si rezistent as pueta zice...cu toate astea dupa ce ma p[ieptan(cu o perie rigida circulara) mi se face un par maree si fara forma. Ce ar trebui sa fac?

    0
    0

  • Larissa_all pe 11 Aug 2008, 23:19
    pt larisa

    am parul fflung si drept...ce perie ar trebuie sa folosesc la periat...???

    0
    0

  • Alina pe 30 Mar 2008, 21:27
    pt lidia

    Parul cret este foarte usor de intretinut. Si al meu e cret si il pieptan doar cand il spal, apoi il dau cu balsam (cans e inca umed) si eventual cu ceva gel spray (lichid).

    0
    0

  • anamaria pe 28 Mar 2008, 18:04
    peria cu fire de nylon

    Nu stiu cit de buna e o perie din asta pt un par fragil si subtire... eu am parul ceva mai lung (ceva mai lung de omoplati) si fir subtire si fragil... am folosit citeva luni o perie cu fire de nailon si imi facea noduri la varfuri... iar firele se rupeau de la jumatate la pieptanat... dupa citeva luni am observat ca mi s-au rarit ingrozitor varfurile...am revenit la peria normala. mai lata si cu dintii scurti si rari, de lemn.

    0
    0

  • alexandra pe 27 Mar 2008, 16:32
    Pieptanul

    Eu am parul mai lung de umeri,cu fir subtire dar des.Folosesc un pieptan cu dintii nici prea rari nici prea desi dintr-un plastic moale.Si am parul drept natural.Ar trebui sa continui sa folosesc pieptanul...sau sa aleg o perie?

    0
    0

  • o femeie pe 27 Mar 2008, 10:44
    pt Oana

    Eu am ca perie pt pieptanat parul, pe care o folosesc zi de zi, o perie ca aceea de ondulat. Are centrul metalic si fire de naylon, si nu imi electrizeaza parul. Orice alte perii (si de lemn) pe care le foloseam inainte, imi electrizau parul. Dar asta e excelenta.

    0
    0

  • Oana pe 27 Mar 2008, 09:36
    fire de nylon??

    De unde va luati informatiile oare? La mine personal orice este plastic imi electrizeaza parul de nu stiu ce sa ii mai fac. Din cate siu periile bune sunt din par, metal sau lemn...in nici un caz din plastic

    0
    0

  • lidia pe 27 Mar 2008, 09:05
    parul cret

    pentru parul ondulat...am inteles dar ce ziceti de parul cret .......cu ce perie ar trebui periat(pieptanat).......c-am greu,nu? cred ca trebuie sa le incercam pe toate...........eu nu vreau sa-l indrept dar e mai dificil! de ce nu scrieti nimic de aranjarea lui?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod