Cum te "asortezi" cu partenerul

Esti tanara sau mai putin tanara, esti entuziasta sau mai putin entuziasta, iubesti mai mult sau mai putin, esti pasionala sau mai putin pasionala, esti distanta sau mai putin distanta...
Esti tanara sau mai putin tanara, esti entuziasta sau mai putin entuziasta, iubesti mai mult sau mai putin, esti pasionala sau mai putin pasionala, esti distanta sau mai putin distanta, esti independenta sau mai putin independenta; totul se amesteca in ecuatia cuplului. Aceasta ecuatie mai presupune, de asemenea, si felul de a fi al partenerului, modul in care el simte ca trebuie sa iubeasca si sa pretuiasca dragostea.

Cunoasterea propriilor trasaturi de personalitate si modul in care acestea se manifesta in comportamentul afectiv-emotional are o foarte mare importanta, mai ales in cadrul cuplului.
Aceasta are menirea sa te lamureasca in anumite privinte, referitoare la felul in care se deruleaza viata ta si a partenerului, dragostea voastra.

Am in vedere patru tipuri de a iubi, de a simti si de a concepe dragostea:

1. Dragostea pasionata: presupune o succesiune de momente miraculoase, la limita extazului, si de dispute care degenereaza in scene domestice. Iti place sa provoci, sa seduci, sa-l necajesti pe celalalt, cochetand cu altii. Iti place riscul, un strop de nebunie si esti de parere ca e mai bine sa traiesti periculos decat sa imbatranesti prematur.

2.
Dragostea "cuminte", linistita: inseamna tandrete si incredere. Visezi sa ai o casa mare, o gradina si sa fii inconjurata de copii. Apreciezi confortul, atmosfera linistita, povestile siropoase. Insecuritatea, incertitudinea, lucrurile sau relatiile complicate nu exista pentru tine. Ai nevoie de un partener care sa te iubeasca si pe care sa-l iubesti.

3. Dragostea libera: esti o persoana independenta, libera. Iti plac spatiile largi si ai nevoie ca personalitatea ta sa fie apreciata si respectata. A te angaja pentru toata viata reprezinta pentru tine o aberatie.
La urma urmei, este atat de agreabil sa cuceresti teritorii neexplorate inca, sa intalnesti oameni de toate felurile, sa iti schimbi mereu meseria, sa calatoresti. Ai nevoie de un partener care sa-ti acorde o libertate totala; bineinteles ca nu vei fi fidelitatea intruchipata, dar vei reveni mereu la complicele tau ideal.

4. Dragostea romantica: te determina sa te simti in fiecare zi si in fiecare minut ca intr-o sarbatoare. Inventezi tot timpul cate ceva pentru a-l face fericit pe cel de langa tine. Detesti, in primul rand, raporturile bazate pe forta.
Problema ta este sa infrunti cotidianul, care poate, i-ar fi transformat pe Romeo si Julieta in parteneri banali! Incearca din cand in cand sa cobori pe pamant si sa-i vezi pe ceilalti asa cum sunt, cu calitatile si defectele lor!

Acum, iata combinatiile posibile in cadrul unui cuplu, in care te regasesti poate si tu: poti sa afli, totodata, raspunsuri si explicatii la multe dintre intrebarile care te framanta referitor la viata de cuplu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod