Top 9 întrebări despre rinoplastie şi răspunsurile expertului




5. Ce se întâmplă după operație?


Până la trecerea efectelor anestezicului, este necesară odihna. După aceea, se administrează calmante, fluidificante. Se va simți o senzație de tensiune în oasele feței, similară stării de răceala, însă se atenuează în câteva ore. O zi sau mai multe vei avea în fiecare nară un pansament și timp de 7-8 zile un pansament extern, pe nas.

E bine să aveți pe cineva, o persoană apropiată care să va ajute în primele 24 de ore după operație și să va ducă acasă de la spital.


6. Pot purta ochelari după operaţia de rinoplastie?


Dacă ochelarii sunt grei pot apărea modificări inestetice în aspectul nasului. În acest caz, este de preferat să se aştepte în jur de 30 de zile după operaţie.



7. Care sunt complicaţiile ce pot apărea în timpul operaţiei?


Spre deosebire de alte intervenţii chirurgicale, în cazul rinoplastiei riscurile sunt minime. În timpul intervenţiei pot apărea eventual sângerare cauzată de timpul de sângerare crescut, de dereglarea factorilor de coagulare sau de traumatismul postoperator. Infecţiile sunt de regulă evitate prin administrarea de antibiotice, iar tumefacţia şi echimozele fac parte din recuperarea firească şi nu trebuie considerate a fi complicaţii.



8. Pot apărea riscuri postoperatorii?


Riscul deformării tardive a nasului apare rar, în cazul rinoplastiilor prea agresive unde suportul nazal a suferit intervenţii puternice. De asemenea, utilizarea excesivă a grefelor de cartilaj ce au tendinţa de a deveni vizibile sub pielea nasului. În urma unei rinoplastii executate corect, nasul trebuie să aibă o formă perfect stabilă care se va încadra în restul organismului şi care va evolua de-a lungul anilor odată cu întregul corp.

Cicatricile, neregularităţile de la nivelul dorsului nazal, coborârea vârfului nasului, sinechiile sau paresteziile şi hipoestezia (tulburări de sensibilitate care dispar după câteva luni) sunt efecte ce pot fi evitate prin menajarea zonei un timp cât mai îndelungat după intervenţie şi prin respectarea regulilor postoperatorii indicate de medicul chirurg.


9. Care este costul unei rinoplastii?


Costul variază între 1800 – 2200 euro, incluzând controale și internare de o zi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod