Scapa de pungile de sub ochi prin blefaroplastie!

Pungile de sub ochi te fac sa arati mereu obosita si te complexeaza? O solutie pentru indepartarea lor, este blefaroplastia, procedura chirurgicala care se realizeaza cu scopul modificarii, corectarii sau repararii pleoapelor, superioare sau inferioare.
Inaintarea in varsta isi spune cuvantul si la un moment dat  pielea de la nivelul ochilor isi pierde elasticitatea, iar tonusul muscular scade. De aceea se produce fenomenul denumit ptoza palpebrala care poate fi corectata prin blefaroplastie. Ptoza palpebrala poate sa apara si la varste mai tinere din cauza factorilor ereditari, dar procedura este eficienta si in acest caz. "De regula, termenul se foloseste cu semnificatia corectarii excesului pleoapelor, care apare din lasarea tegumenteloracestora data de inaintarea in varsta a pacientului sau cresterii in volum ale pungilor de grasime din regiunea peri orbiculara", ne informeaza dr. Ardeshir Vahidi, medic specialist chirurgie plastica, microchirurgie reconstructiva, chirurgie estetica.


Cine isi poate face blefaroplastie?

Poti apela la blefaroplastie daca:

  • pielea de la pleoapa superioara este cazuta si iti afecteaza vederea sau iti este greu sa te fardezi;
  • ai "pungi" sub ochi;
  • ai depozite de grasime la nivelul pleoapei superioare;
  • pleoapa inferioara are piele in exces sau riduri fine.

"In principiu, oricine poate fi supus aceastei proceduri,  daca prezinta astfel de modificari, care ar necesita interventie chirurgicala atat din motive estetice cat si functionale cu conditia sa nu fie alergic la substantele anestezice", ne spune specialistul.



In ce consta interventia?

"Nefiind o interventie complicata, se realizeaza sub anestezie locala. Astfel excesul de piele este excizat dupa marcarea prealabila si se efectueaza refacerea chirurgicala a pielii cu fire de sutura intradermica si Steri-strip", precizeaza dr. Ardeshir Vahidi.

Daca toate pleoapele necesita interventie, vor fi operate mai intai cele superioare, apoi cele inferioare. Blefaroplastia dureaza 1-2 ore si nu necesita spitalizare. "Daca interventia se realizeaza in sistemul 'dayclinic' - interventie de o zi, medicul ii va face pacientului recomandari in ceea ce priveste tratamentul, controalele care trebuie efectuate, dar si recomandari de repaus si evitarea efortului exagerat timp de cateva zile. De obicei firele de sutura pot fi indepartate la 4-5 zile", informeaza specialistul.
Vindecarea dureaza intre 7 si 14 zile. In primele doua ore dupa interventie este posibil sa ai pleoapele umflate, sa lacrimezi excesiv sau sa prezinti o sensibilitate crescuta la lumina. De asemenea, este posibil sa apara vanatai care vor trece in aproximativ doua saptamani. Dupa operatie ti se va aplica un unguent special si comprese reci.

"De regula, este nevoie de o ingrijire locala de cateva luni dupa interventie prin evitarea expunerii la soare in primele sase luni", adauga dr. Ardeshir Vahidi.

Operatia se poate efectua impreuna cu alte interventii precul liftingul facial sau al spancenelor. Blefaroplastia imbunatateste semnificativ aspectul fetei. Prin corectarea pleoapelor cazute sau prin indepartarea pungilor de sub ochi, aceasta devine mai luminoasa, mai tanara, mai naturala. Rezultatele interventiei sunt de lunga durata mai ales daca te protejezi in permanenta impotriva razelor ultraviolete.


Riscuri, complicatii si costuri

Potrivit specialistului, pot aparea:

  • sangerari minore;
  • hematoame;
  • infectii locale.

Cea mai nedorita complicatie, dar care apare foarte rar este  asa-zisul "ectropion" care consta in insuficienta inchidere a pleopei inferioare.
Daca nu este corectat, defectul acesta poate duce la hiperlacrimare initiala urmata de scaderea secretiei lacrimale si ulterior aparitia leziunilor conjunctivale.

Pretul interventiei variaza intre 1400 - 1800 de euro, in functie de clinica si specialistul care o efectueaza si de complexitatea operatiei.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adina_medintex pe 28 Oct 2009, 15:45
    Baton anticercan!

    Buna, Va recomand batonul anticarcan de la IncaRose My Eyes este un tratament sub forma de baton, pe baza de acid hialuronic, pentru reducerea cearcanelor si a liniilor fine din jurul ochilor.Pentru cei ineresati va dau link-ul: http://medintex.bizoo.ro/vanzare/47689/Tratament-anticearcan-My-Eyes-Stick

    1
    0

  • ele pe 14 Iun 2009, 23:23
    cum scapam de cearcane

    as vrea parerile voastre

    0
    0

  • de ce? pe 4 Mai 2009, 22:55
    chiar trebuie sa ne operam ?

    Nu mai suport! suntem bombardati de atatea operatii! Romania sufera de uratenie? Parca eram un popor de oameni frumosi, de ce vrem sa intervenim chirurgical? mai bine ne-am ingriji sa mancam normal nu "frunze albastre cu boabe mov", sa facem sport in mod constant, somn de 6-8 ore si, cel mai important, sa ne iubim asa cum suntem fara sa ne comparam cu vreo "coperta" de revista scumpa

    0
    0

  • Doina pe 4 Mai 2009, 22:36
    1400-1800 eur?

    Scump, foarte scump..."dincolo era mai ieftin!"

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod