Frumuseţe. Conturează-ți corpul cu ajutorul lipoaspirației


Dr. Călin Doboș, chirurg estetician

 

Tot ce trebuie să știi despre lipoaspirație 

În timpul liposucției, canule boante sunt introduse între piele și mușchi, în zonele din care se extrage surplusul de țesut adipos. Grăsimea este aspirată prin intermediul acestor tuburi, în timp ce medicul ghidează operațiunea pentru a elimina depozitele de grăsime vizate. 
 
După orice procedură, corpul necesită o perioadă de refacere. Zona care a fost tratată va fi bandajată pentru a ajuta la reducerea inflamațiilor, a vânătăilor, dar și pentru a reduce durerile post-operatorii. Acestea sunt, de cele mai multe ori, minime și cedează la administrarea calmantelor obișnuite. Timp de 2-3 săptămâni este necesară purtarea corsetului compresiv pentru a favoriza o recuperare cât mai corectă. 

Liposucția nu tratează celulita 

Candidatul căruia i se poate recomanda efectuarea liposuctiei are o stare de sănătate excelentă și are depozite de grăsime ce nu au răspuns la dietă sau exerciții fizice. Foarte important de știut este faptul că lipoaspirația nu este un tratament pentru celulită sau obezitate și nu previne creșterea ulterioară în greutate. Nu pot fi aspirate toate celulele adipoase din organism, iar cele rămase își pot mări volumul dacă pacientul are o alimentație nesănătoasă și nu face mișcare. Așadar, pentru a menține rezultatele obținute, se impun un regim alimentar echilibrat și exerciții fizice regulate. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod