Dosar Eva: Cât costă frumuseţea? Preţul transformării totale

 

Metode moderne de înfrumuseţare

Adriana Frăţilescu practică la clinica Perfect Lines intervenţii non-invazive, minim-invazive şi proceduri chirurgicale de ultimă generaţie. Printre acestea se numără ridicarea sprâncenelor cu fire biostimulatoare elastice, mărirea permanentă a buzelor, terapia antiaging cu PBP şi liftingul fesier brazilian.

Ridicarea sprâncenelor poate fi temporară sau permanentă. Liftingul temporar se realizează cu ajutorul toxinei botulinice. Amplasarea sprâncenelor depinde de un joc de echilibru între muşchiul frontal şi cel orbicular, fiecare tensionând pielea în direcţii diferite, astfel că prin modificarea acestui echilibru se schimbă atât forma, cât şi poziţia sprâncenelor. Efectul tratamentului e vizibil timp de 4-6 luni, se arată pe site-ul www.perfectlines.ro.
Liftingul permanent se poate realiza prin mai multe tehnici operatorii, cea mai uşor de suportat fiind introducerea unor fire biostimulatoare elastice care fixează sprânceana în punctul dorit. Intervenţia are loc sub anestezie locală, nu necesită internare şi durează o jumătate de oră.
Această tehnică chirurgicală minim invazivă poate fi completată în aceeaşi intervenţie de liftingul frontal, care ridică toată fruntea şi colţul ochiului (tot cu fire biostimulatoare elastice). În acest caz, punctele de intrare se află la nivelul tâmplelor în regiunea cu păr, fiind imposibil de observat cu ochiul liber chiar imediat postoperator. Liftingul permanent al sprâncenelor, fără cicatrici, costă 900 de euro la clinica Perfect Lines.

Mărirea permanentă a buzelor se realizează prin introducerea unei proteze în interiorul buzelor cu rol atât în augmentarea volumului, cât şi în definirea conturului lor. Protezele au mărimi diferite  şi pot fi personalizate, în funcţie de dorinţele pacientelor. Rezultatul e durabil şi foarte natural, iar implantul se poate îndepărta oricând la cererea pacientei. Operaţia costă 800 de euro (o buză) sau 1.200 ambele buze.

Terapia antiaging cu PBP este cea mai nouă metodă pentru regenerarea pielii. Consacrată deja sub denumirea de Liftingul vampirilor, procedura presupune, de fapt, recoltarea unei cantităţi mici din propriul nostru sânge într-o eprubetă specială. Cu ajutorul unui echipament sofisticat se extrage din sânge plasma bogată în plachete.
Tratamenul e ideal pentru întinerirea şi regenerarea pielii, diminuarea ridurilor fine, umplerea ridurilor profunde, mărirea buzelor, îmbunătăţirea aspectului gâtului, decolteului şi mâinilor.
Injectarea PBP se poate aplica cu succes şi în rezolvarea cicatricilor postacnee sau a vergeturilor. De asemenea, este una dintre puţinele terapii cu efecte
spectaculoase pentru ridurile din jurul ochilor şi a celor din jurul gurii.
Potrivit dr. Frăţilescu, produsul injectabil este complet natural şi sigur, nu produce alergii sau răspuns imun din partea organismului, iar tratamentul nu necesită anestezie şi nici timp de recuperare, astfel că poate fi combinat şi cu alte tipuri de tratamente estetice.

Liftingul fesier brazilian (fesele braziliene) este o altă tehnică modernă aplicată la Perfect Lines. "Principala grijă a pacientelor care-mi trec pragul este mai degrabă fenomenul de lăsare şi aplatizare a feselor decât micşorarea volumului lor. De fapt, nu am întâlnit niciodată o pacientă care să se plângă de volumul prea mic al fundului ei. Fapt pentru care în marea majoritate a cazurilor nu văd logica folosirii implantului de silicon care nu face decât să aducă o greutate în plus, transformând un fund mai mic dar lăsat intr-unul mai mare... dar lăsat. Abia când am ajuns în America Latină am înţeles de ce fundurile braziliene sunt bombate şi bine poziţionate. Liftingul brazilian al feselor este o tehnică chirurgicală unică, minim invazivă de introducere a unor fire biostimulatoare elastice în jurul fiecărei fese şi ancorarea lor la un punct fix deasupra feselor", explică d. Adriana Frăţilescu.
Intervenţia vizează îmbunătăţirea modelarea formei feselor şi repozitionarea lor. Rezultatele sunt foarte durabile în timp, iar dacă pacienta nu are variaţii mari de greutate şi nu-şi schimbă stilul de viaţă, efectele pot fi vizibile toată viaţa.
Avantajele acestei soluţii sunt multiple: este minim invazivă şi nu supune pacienta complicaţiilor şi stresului operator comparative cu proteza siliconică.
Operaţia se realizează sub anestezie generală cu sedare, durează 30-45 de minute şi nu necesită internare. În plus, recuperarea e rapidă. Fesele braziliene costă 2.500 de euro.

 

Liftingul facial: 900-3.000 de euro


După operaţia de mărire a sânilor, liftingul facial se numără printre cele mai solicitate operaţii estetice la nivel mondial. Prin această intervenţie se obţine o întindere a pielii de pe faţă şi gât. Ridurile adânci din jurul nasului şi obrajilor, precum şi cutele din zona buzei superioare nu pot fi eliminate, prin liftingul facial, precizează dr. Carmen Giuglea, care conduce clinica cu acelaşi nume.
Intervenţia chirurgicală are loc sub anestezie locală sau generală. Medicul face o incizie ce începe din zona cu păr a capului, în regiunea tâmplelor, şi se
continuă prin faţa urechilor, apoi prin spatele acestora. Se decolează tegumentul feţei şi gâtului de pe ţesutul subcutanat şi muscular de dedesubt, apoi se
îndepărtează pielea rămasă în exces. Marginile inciziei sunt apoi suturate cu fire foarte fine, pentru a genera o cicatrice cât mai puţin vizibilă.
Liftingul facial poate fi combinat cu o lipoaspiraţie la nivelul bărbiei pentru îndepărtarea depozitelor de grăsime (aşa-numita "guşă") sau poate fi urmată de tratamente precum peelingul chimic, umplerea ridurilor profunde cu acid hialuronic sau grăsime, mărirea conturului buzelor sau corecţia pleoapelor.

Liftingul de etaj facial superior produce o întinerire a regiunii frontale, corectează sprâncenele şi îmbunătăţeşte ridurile orizontale frontale, precum şi ridurile dintre sprâncene (care dau imaginea unei persoane triste, obosite sau furioase). Principiul liftingului frontal constă în întărirea muşchilor şi altor ţesuturi care formează ridurile. "Candidata ideală pentru liftingul frontal este în general femeia cu vârsta cuprinsă între 40-60 ani, nemulţumită de aspectul îmbătrânit al regiunii frontale, dar se poate adresa şi persoanelor care prezintă riduri, şanţuri pronunţate, cauzate de stress excesiv sau de hiperactivitate musculară", explică dr. Giuglea.

Medicul precizează însă că liftingul frontal îmbunătăţeşte aspectul regiunii operate, dar nu poate schimba radical look-ul.
După operaţie, pacienta poate resimţi disconfort la nivelul plăgilor (fenomene controlabile prin administrare de medicaţie specifică). Urma operaţiei se poate întinde şi în zona ochilor şi obrajilor, dar diapr într-o săptămână. Pe măsură ce structurile se vindecă, apar mâncărimile (prurit), care pot dura până la 6 luni.
Firele de sutură se scot în două săptămâni, în două etape. Pacienta poate să meargă la o zi-două după operaţie, dar trebuie să evite efortul fizic timp de o
săptămână. Duşul şi şamponarea părului sunt permise la 5-7 zile sau imediat ce s-a renunţat la pansament.

Majoritatea pacientelor îşi reiau activitatea profesională după 7-10 zile. Timp de 6 săptămâni trebuie să evite, însă, jogging-ul sau orice efort exagerat. În patru săptămâni, majoritatea semnelor vizibile ale actului chirurgical dispar. Edemul redus şi echimozele se pot camufla cu fond de ten.

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adi pe 23 Ian 2012, 14:43
    relativ la Bianca

    Mie imi pare frumoasa si inainte de cele cateva interaventii nu aveti ce spune caarcotaselor nasoale!!! si hai sa lua pe rand gene? toate va rimelati alinite?parca si Iliescu a facut ceva in acest sens (unele pot sa devina in timp daunatoare) dintii? bravo ei! toata lumea ar trebui sa aiba bunul simt si sa-si ingrijeasca dantura buzele? erau OK si ininte (poate chiar mai OK) ,sunt foarte putin modificate sanii? asta e nebunia care le-a apucat pe toate ar trbui sa caute in albumele de arta,sa priveasca cu atentie fotografiile nud profesioniste in care sanii mai mici si fermi devin adevarata arta dar ele 'proastele' de obicei se uita in gura pofticioasa a barbatilor care de cele mai multe ori sunt frustrati si daca-i cauti sunt si ...vai de mama lor pe ici pe colo...

    1
    3

  • andreea pe 22 Ian 2012, 14:12
    ...

    Diva? de unde pana aunde? prea e plina tara asta de dive in ultimul timp....

    11
    2

  • iuliana pe 22 Ian 2012, 14:05
    bianca d

    eu nu stiu dece toata lumea se ia de ea ptr k dak toti am avea bani ei sau eu stiu toata lumea siar modifica cate ceva sa fim seriosi nimeni nui perfect nu stiu dece nu o lasati in treaba ei ptr k eu cred k sunt bani ei e corpul ei e sanatatea ei nu stiu dece va intereseaza pe voi dece face ea

    4
    9

  • bobu gabi pe 22 Ian 2012, 08:43
    pt cei care spun ca "scartaie "

    nu ai sanse sa o atingi, si de aici vine ciuda voastra.

    9
    10

  • maria pe 22 Ian 2012, 05:14
    ...

    hai nu va mai ....pe voi ca oricum fardata nefardata , operata neoperata tot se uita toti barbati la ea (voi vreti sa ziceti ca daca a-ti avea posibilitatile ei nu v-ati opera ca sa aratati mai bine?? , hai sa nu ) Cand vulpea nu ajunge la struguri spune ca sunt acrii , ce sa-i faci

    13
    9

  • aamariee pe 21 Ian 2012, 23:19
    ..

    scartie daca o atingi :))

    20
    5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod