Dosar Eva: Cât costă frumuseţea? Preţul transformării totale


 

Mărirea buzelor: 200-400 de euro


Buzele sunt o componentă importantă a senzualităţii unei femei. Forma buzelor poate fi corectată prin introducerea de diverse materiale, naturale sau sintetice. Astfel, acestea se pot injecta cu grăsime subcutanată, cu material biologic străin (injectare de colagen) sau cu materiale sintetice pe bază de acid hialuronic (Restylane, Perlane, Matridex, Matrigel, Puragene, etc), se arată pe site-ul chirurgiepalstica.ro.
Operaţia nu necesită o pregătire specială şi nu ne impune spitalizarea.

 

 

Riduri şterse cu acid hialuronic: 200-400 de euro


Întinerirea zonei orbitelor şi a obrajilor se poate realiza prin metode chirurgicale (minilifting sau lifting complet), dar şi nechirurgicale. Metodele nechirurgicale sunt recomandate persoanelor de vârstă medie, în general între 35-45 ani, la care se pot estompa ridurile de expresie sau se poate ameliora expresia uşor tristă, determinată de “căderea feţei”. Metodele chirurgicale scot în general excesul tegumentar rezultat din reducerea elasticităţii pielii, iar cele nechirurgicale se bazează pe umplerea ridurilor sau a regiunilor feţei care întineresc aspectul facial.
Lipofillingul (injectarea de grăsime proprie) se recomandă în special la nivelul şanţurilor nazo-labiale sau la nivelul pomeţilor, asigurând ştergerea ridurilor de expresie şi obţinerea unui aspect întinerit al obrajilor. Deşi aproxinativ 40-50% din grăsimea injectată la faţa se resoarbe în timp, ea realizează totuşi o îmbunătăţire reală a aspectului feţei şi are avantajul că nu lasă cicatrici şi poate fi repetată după o perioadă de timp (1-2 ani).
Există şi substanţe de sinteză care pot fi injectate la nivelul ridurilor, dar toate acestea sunt temporare şi trebuie reinjectate periodic (la 6 luni-1 an)
pentru menţinerea efectului (Restylane, Perlane, Matridex, Matrigel, Puragen, derivaţi de acid hialuronic).

O altă modalitate de întinerire facială o reprezintă ştergerea ridurilor fine, mai cele din jurul ochilor sau a ridurilor frontale şi intersprancenoase prin injectare de toxină botulinică (Botox, Dysport). Aceste microinjecţii produc o paralizie temporară a musculaturii, cu întinderea şi netezirea pielii. Şi aceste microinjectii trebuie repetate pentru menţinerea efectului, dar se fac fără anestezie şi în regim ambulator.

 

 

Corectarea pleoapelor: 400-700 de euro


În funcţie de dorinţa pacientului şi de starea ţesuturilor faciale, e posibilă operarea pleoapelor superioare, inferioare sau a ambelor, explică dr. Carmen Giuglea. Intervenţia elimină "pungile" de sub ochi şi de pe pleoapa superioară, eliminând aspectul îmbătrânit şi obosit al ochilor. Procedura poate fi asociată şi cu liftingul de sprâncene.
Complicaţiile postoperatorii locale sunt posibile (sângerare, infecţie), dar extrem de rare. Rezultatul final este aspectul întinerit al fizionomiei, fără a fi însă posibilă şi corecţia ridurilor laterale ("laba gâştei"). Acestea pot fi rezolvate prin alte procedee nechirurgicale, se arată pe chirurgieplastică.ro.
Echimozele şi edemele de după operaţie se resorb într-o săptămână. După o săptămână este posibilă folosirea fardurilor. Suturile se îndepărtează la 5-7 zile
după operaţie.

 

 

Corectarea nasului: 1.200-1.500 de euro


Chirurgia nazală este una dintre procedurile cele mai provocatoare ale chirurgiei plastice, consideră dr. Carmen Giuglea. Rinoplastia poate creşte sau micşora dimensiunile nasului, îngustează nările sau transformă unghiul nazolabial. Această operaţie e utilă în cazul unor defecte congenitale, traumatisme nazale şi
anumitor probleme respiratorii.
În funcţie de forma şi de lungimea nasului, trebuie făcute modificări pe scheletul osos şi/sau pe cel cartilaginos, explică medicul. După operaţie e inevitabilă tumefierea nasului şi a zonelor adiacente, însoţită uneori şi de echimoze (vânătăi) sub ochi, mai ales atunci când a fost nevoie şi de fracturarea oaselor nazale. Acestea persistă 7-10 zile.

Pacienta trebuie să poarte o săptămână pe nas o atelă metalică, menită să fixeze oasele în noua poziţie. Rezultatul final parţial poate fi evaluat după două–trei luni, iar cel final după un an.
Dincolo de chinul de după operaţie, chirurgia nazală poate avea impact asupra sănătăţii fizice şi mentale prin creşterea respectului de sine şi a încrederii în sine, îndepărtând stările depresive sau complexele de inferioritate. Modificarea formei nasului poate schimba întreaga expresie facială. "Nu există un tip universal de rinoplastie care să acopere nevoile tuturor pacienţilor. Totuşi această procedură se poate individualiza, luând în considerare dorinţele pacienţilor. Cel mai bun candidat pentru rinocorectie este pacientul care doreşte o ameliorare a aspectului nazal şi nu perfecţiunea", explică Carmen Giuglea.

 

 

Îndreptarea urechilor: 500-600 de euro


Urechile proeminente reprezintă cel mai frecvent defect estetic, se arată pe chirurgieplastică.ro. Prin operaţia de remodelare a pavilionului auricular,  
cartilajul e modificat, astfel încât să se micşoreze unghiul dintre ureche şi cap, iar urechile să aibă o formă estetic acceptabilă.
Pansamentele trebuie menţine timp de o săptămână după operaţie, iar firele de sutură se scot în a 10-a zi. Părul poate fi spălat abia atuncia. Urechile
trebuie acoperite cu o cordeluţă sau cu o eşarfă în următoarele 2-3 săptămâni, pentru a le mai menţine apropiate de cap.

 

 

Mărirea sânilor: 2.200-2.500 de euro


Cea mai cerută intervenţie de chirurgie estetică, întrucât nu implică proceduri foarte complicate, iar schimbarea este bruscă, cu rezultate remarcabile. Un lucru important este cicatricea de după operaţie. "Având în vedere că de cicatrice nu putem scăpa, atunci obiectivul care trebuie urmărit este ca aceste cicatrici să fie cât mai discrete, cât mai puţin vizibile. Este de datoria chirurgului să facă tot ce este posibil din punct de vedere tehnic pentru a crea condiţii optime unei cicatrizări cât mai frumoase", precizează dr. Carmen Giuglea
Rezultatul final depinde foarte mult de forma iniţială a sânului. De asemenea, e nevoie de răbdare pentru a se ajunge la aspectul definitiv, natural şi
frumos. Pentru evaluarea rezultatului sunt necesare minim 6 luni, chiar şi un an. Doar după acest interval ţesuturile se relaxează pe proteze, implanturile coboară, iar capsula implantului s-a format şi îl susţine în poziţia dorită, sânii arătând foarte natural, explică chirurgul.

 

 

Eliminarea grăsimii de pe abdomen: 1.000-1.800 de euro


Abdominoplastia îndepărtează excesul de piele şi grăsime de la nivelul abdomenului inferior. Când zona acoperită de grăsime este mare, poate fi necesară şi
mutarea ombilicului. Operaţia se efectuează sub anestezie generală şi se adresează atât femeilor, cât şi bărbaţilor care au ţesut adipos ce nu poate fi îndepărtat prin dietă sau prin exerciţii. Prin această intervenţie se pot îndepărta parţial şi vergeturile şi cicatricile de sub ombilic.
Abdominoplastia e utilă şi femeilor cu naşteri multiple, însă nu este recomandabilă femeilor care vor să mai aibă o sarcină sau persoanelor care doresc să
mai urmeze una sau mai multe cure de slăbire.
După externare, firele se scot la 14 zile de la operaţie, perioadă în care pacienta va purta burtieră, la care se mai adăugă două săptămâni. Recuperarea
după abdominoplastie este individuală. Unii pacienţi îşi reîncep activitatea după două săptămâni, alţii având nevoie de 3-4 săptămâni de recuperare. E indicată gimnastica medicală uşoară pentru tonifierea musculaturii abdominale.
Se recomandă evitarea expunerii la soare timp de un de la operaţie, pentru a nu se produce pigmentarea cicatricilor. Ele nu vor dispărea niciodată complet, dar vor putea fi mascate de lenjeria intimă, se arată pe chirurgieplastică.ro.

 

 

Scapi de grăsimea din orice zonă: 1.000-1.500 de euro


Lipoaspiraţia este intervenţia chirurgicală de modelare a conturului corporal prin care se pot extrage cantităţi moderate de grăsime din anumite zone în care
aceasta se depune cu predilecţie. Îndepărtarea ţesutului adipos se face cu ajutorul unor canule subţiri introduse prin microincizii la nivelul zonelor
interesate.
Pacienta trebuie să poarte haine speciale elastice (pantaloni, burtieră) timp de trei săptămâni după operaţie.

 

 

Acoperirea şanţurilor de pe piele: 1.200-1.800 de euro


Lipofillingul constă în umplerea cu grăsime proprie a şanţurilor sau depresiunilor din orice zonă a corpului. Este o metodă foarte apreciată a chirurgiei estetice, deoarece nu lasă cicatrici, relevă site-ul chirurgieplastică.ro. Lipofillingul este indicat pentru reîntinerirea feţei (prin injectarea pomeţilor, a şanţurilor nazo-labiale, a altor riduri de expresie), mărirea volumului buzelor, mărirea feselor (concomitent cu o lipoaspiraţie în care se pot elimina depozite adipoase din alte zone), îngroşarea gambelor, umplerea unor depresiuni la orice nivel al corpului (depresiuni după o lipoaspiraţie anterioară, cicatrici post-traumatice înfundate).
Pentru a obţine rezultate maxime pot fi necesare două-trei şedinţe, repetate la un interval variabil, în funcţie de rata de resorbţie (de la câteva luni la un an). Efectul de umplere poate dura câţiva ani.

 

 Nu doar operaţiile estetice majore sunt importante. Costurile de întreţinere sunt, de asemenea, semnificative, de la o şedinţă de peeling chimic (200 de euro) sau o injecţie cu toxină botulinică (150 de euro) până la înlocuirea protezelor mamare cu silicon (3.000 de euro). Dar proverbul rămâne valabil: obrazul subţire cu (mare) cheltuială se ţine.

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adi pe 23 Ian 2012, 14:43
    relativ la Bianca

    Mie imi pare frumoasa si inainte de cele cateva interaventii nu aveti ce spune caarcotaselor nasoale!!! si hai sa lua pe rand gene? toate va rimelati alinite?parca si Iliescu a facut ceva in acest sens (unele pot sa devina in timp daunatoare) dintii? bravo ei! toata lumea ar trebui sa aiba bunul simt si sa-si ingrijeasca dantura buzele? erau OK si ininte (poate chiar mai OK) ,sunt foarte putin modificate sanii? asta e nebunia care le-a apucat pe toate ar trbui sa caute in albumele de arta,sa priveasca cu atentie fotografiile nud profesioniste in care sanii mai mici si fermi devin adevarata arta dar ele 'proastele' de obicei se uita in gura pofticioasa a barbatilor care de cele mai multe ori sunt frustrati si daca-i cauti sunt si ...vai de mama lor pe ici pe colo...

    1
    3

  • andreea pe 22 Ian 2012, 14:12
    ...

    Diva? de unde pana aunde? prea e plina tara asta de dive in ultimul timp....

    11
    2

  • iuliana pe 22 Ian 2012, 14:05
    bianca d

    eu nu stiu dece toata lumea se ia de ea ptr k dak toti am avea bani ei sau eu stiu toata lumea siar modifica cate ceva sa fim seriosi nimeni nui perfect nu stiu dece nu o lasati in treaba ei ptr k eu cred k sunt bani ei e corpul ei e sanatatea ei nu stiu dece va intereseaza pe voi dece face ea

    4
    9

  • bobu gabi pe 22 Ian 2012, 08:43
    pt cei care spun ca "scartaie "

    nu ai sanse sa o atingi, si de aici vine ciuda voastra.

    9
    10

  • maria pe 22 Ian 2012, 05:14
    ...

    hai nu va mai ....pe voi ca oricum fardata nefardata , operata neoperata tot se uita toti barbati la ea (voi vreti sa ziceti ca daca a-ti avea posibilitatile ei nu v-ati opera ca sa aratati mai bine?? , hai sa nu ) Cand vulpea nu ajunge la struguri spune ca sunt acrii , ce sa-i faci

    13
    9

  • aamariee pe 21 Ian 2012, 23:19
    ..

    scartie daca o atingi :))

    20
    5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod