Chanel și Dior, obligate să schimbe compoziția parfumurilor: No. 5 și Miss Dior, formule noi

Cele două case de modă ar putea fi nevoite să schimbe compoziția unor parfumuri celebre, cum ar fi No. 5 și Miss Dior, ca urmare a unor noi reglementări ale Comisiei Europene ce vor viza protejarea consumatorilor de alergii.

Cele două parfumuri, două dintre cele mai populare din lume, conțin mușchi, un ingredient care putea fi interzis în baza unor noi legi.

12ingrediente sunt vizate de limitarea severă recomandată într-un raport consultativ
În prezent, casele de parfumuri încearcă cu disperare să sintetizeze aroma care dă parfumurilor nota lemnoasă, relatează cotidianul britanic The Daily Telegraph, citat de Agerpres.

Chanel No. 5, aflat pe piață de 93 ani, este parfumul cel mai bine vândut, cu o sticlă vândută la fiecare 30 de secunde.

Chanel și Dior lucrează în prezent la versiuni modificate, din componența cărora vor lipsi moleculele de atranol și chloroatranol, considerate de UE ca potențiali alergeni.

Noile cerințe de etichetare vor solicita, de asemenea, ca produsele să fie etichetate complet și să includă avertismente legate de alergeni, în același mod ca medicamentele, ceea ce ar putea crește costurile parfumurilor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod