Chanel și Dior, obligate să schimbe compoziția parfumurilor: No. 5 și Miss Dior, formule noi

Chanel și Dior lucrează în prezent la versiuni modificate ale parfumului


În 2012, un raport consultativ a recomandat limitarea severă a utilizării a 12 ingrediente — considerate piloni ai industriei parfumurilor de lux — cum ar fi citralul din uleiul de lămâi și mandarine; cumarina, din boabele de tonka și eugenolul, din uleiul de trandafir.

30de secunde este intervalul de timp în care se vinde o sticluță de Chanel No.5
Cu toate acestea, doar trei ingrediente, citralul, atranolul și chloroatranolul sunt în prezent susceptibile de a fi interzise, în cazul celorlalte nouă urmând să aibă loc cercetări pentru a vedea dacă în cantități mici ele pot fi tolerate.

Industria parfumurilor s-a plâns de faptul că și modificări mici în compoziția parfumurilor ar putea afecta radical mirosul acestora și vânzările, notează Agerpres.

UE plănuiește, de asemenea, să interzică HICC, o moleculă sintetică cunoscută, care reproduce mirosul lăcrămioarelor.

La rândul lor, casele de modă Hermes și Guerlain se pregătesc pentru noile norme UE prin schimbarea progresivă a formulelor.

Potrivit The Daily Telegraph, un proiect de propunere în acest sens ar putea fi înaintat statelor membre până în luna august, iar în următoarea lună, o versiune finală ar urma să fie trimisă spre examinare Consiliului European și Parlamentului European, care au la dispoziție trei luni pentru a se opune.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod