fetelor,voi ce mai gatiti???
-
0 0o supa de varza , cartofi aurii cu snitel de curcan (binainteles cu muraturi) si ca desert un salam de biscuiti.
-
fetelor, e adevarat ca e buna ideea topicului, dar nu in sensul ca ne-ar interesa ce maninca fiecare.......
.asa cum spunea biancabia (scuze daca am gresit nickul), spuneti si reteta voastra.
o ciorba de fasole e banal de facut, toata lumea stie cum, dar poate una din noi are un shpil, sau salata orientala.........spuneti daca aveti un ingredient deosebit, daca ati incercat ceva rar la banala ciorba de fasole sau cartofi......
sibel......eu inca te astept cu iepurele ala! -
ellado,ai dreptate in mare parte,dar.....aici spunem ce gatim in ideea ca nu mai stii ce sa faci de mancare,daca intereseaza pe cineva o reteta trebuie doar sa zica
eu am facut azi ciorba de peste cu crap,dar in loc de orez ,am pus :varza de bruxell,conopida,ardei,morcov,telina,patrunjel s,rosii ,a iesit delicioasa
la felul doi am facut cartofi cu ciuperci la cuptor si file de pangasius la gratar iar ca desert placinta cu dovleac -
supa de chimen-fierb morcovi ,ceapa si telina sau patrunjel bineinteles taiate. chiminul il pun intr-o bucata de tifon curat (cam 50 de grame) il leg si il bag in supa la fiert.
separat fac un sos din unt , faina si smantana , si il adaug la supa dupa ce este fiarta.
pun condimentele necesare adica eu pun doar sare si delikat. la alegere se pune si frunze de patrunjel, eu nu pun pentru ca nu le place la copii.
da sunt ardeleanca dar fac aceasta supa doar pentru ca mananca copii la gradinita si le place.
va rog sa-mi dati niste sfaturi ce sa mai fac de mancare pentru regim de gastro enterocolita. -
Ellado, nu e diferita de alte fripturi la tava, sare,piper, grasime de porc, ca vitelul nu are si bors sa le acopere, dai cam o ora la cuptor si mai intorci friptura din cind in cind.Ce imi place este ca aciditatea din bors marineaza carnea si nu mai are parca nici mirosul specific de vita si gustul la sos ramine asemanator cu ciorba de vita dar mai acrisor si concentrat.
Azi am pus de o salata de beouf si poate daca mai am timp niste taitei cu brinza. -
Kty,eu nu am luat iepurele din comert,am mers pe la socrii si mi-au dat ei un iepure taiat.Sa va spun cum l-am pregatit,a fosr delicios si fraged.L-am taiat i bucati,si l-am uns cu un amestec format din baioa de ardei dulce,sare,piper,o lingurita de unt,2 lingurite de ulei de masline,busuioc,oregano si menta,am amestecat toate astea si am uns iepurele.Am pus friptra in tava,am acoperit-o cu vin rosu sec,a scazut asta si am pus legumele,morcov,ceapa,ardei,apoi la sfarsit am adaugat o cutie de rosi in bulion si masline plus ghimbir,a aiesit nemaipomenita de buna,va recomand sa incercati.