fetelor,voi ce mai gatiti???

  •  
    • 7673 mesaje
    3 Nov 2009, 16:00
    0 0
    in genul asta fac eu tortul de mere,iar deasupra pun frisca
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    3 Nov 2009, 17:09
    0 0
    intre stratul de mere si frisca se poate pune un strat de crema de vanilie facuta in casa. e delicioasa, mai ales pentru copii. chiar m-am gandit sa fac unul in weekend.
  •  
    • 7673 mesaje
    4 Nov 2009, 16:42
    0 0
    kti,cum faci crema de vanilie?
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    4 Nov 2009, 17:29
    0 0
    trebuie sa caut reteta exacta. mai diseara postez reteta. e mai sanatoasa decat budinca de vanilie din comert.
  •  
    • 7673 mesaje
    4 Nov 2009, 18:50
    0 0
    pai de asta te intreb,as prefera sa o fac eu in casa
    astept
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    4 Nov 2009, 19:50
    0 0
    crema de vanile:
    ingrediente: 1litru lapte, 4 oua, 6 linguri zahar, 4 linguri faina, esenta de vanilie sau zahar vanilinat.
    cele 4 galbenusuri se amesteca bine cu zaharul apoi se adauga faina si o cana din laptele pregatit. restul de lapte se pune la fiert. cand e fierbinte, se adauga compozitia de mai sus, se fierbe pana se ingroasa. se ia de pe foc si se lasa la racit. cand e calda se adauga albusurile batute spuma, se încorporeaza amestecand usor cu o lingura de lemn, nu cu mixerul.
    pofta buna!
    daca doresti crema mai groasa, adaugi 5 linguri faina.
    ideala pt eclere, cremeş, torturi.
    se poate consuma ca atare, racita in frigider, cu fructe din compot.
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    4 Nov 2009, 19:51
    0 0
    cand e la fiert crema trebuie sa amesteci incontinuu, altfel se prinde. lasa focul la aragaz la minim.
  •  
    • 7673 mesaje
    7 Nov 2009, 19:25
    0 0
    multumesc!
    azi am facut tort de biscuiti cu crema de ciocolata....a iesit demential de bun
  •  
    • 7673 mesaje
    11 Nov 2009, 08:53
    0 0
    fetelor ,voi nu mai gatiti?
    azi fac ciorba de vacuta,chiftele cu garnitura de legume si la desert...fructe(eu),restul familiei papanasi cu branza si dulceata
  •  
    • 96 mesaje
    11 Nov 2009, 12:50
    0 0
    Azi am facut ciorba de perisoare acrita cu bors,friptura de iepure la cuptor cu masline si garnitura de orez iar acum lucrez la desert care va fi un pandispan pufos!
  •  
    • 2487 mesaje
    11 Nov 2009, 15:25
    0 0
    Salut fete,uite ce am eu in frigider,ciorba de dovlecei,perisoare cu sos de smintina, la desert niste placinta cu brinza .
  •  
    • 2487 mesaje
    12 Nov 2009, 17:15
    0 0
    Hei, nu mai gateste nimeni?
    Eu am facut mincare de gutui si spanac cu sos de rosii,la care o sa pun niste ochiuri rominesti sau clasice in farfurie.
  •  
    • 13910 mesaje
    12 Nov 2009, 20:11
    0 0
    mai, voi chiar asa gatiti zi de zi? 3 feluri de mincare?
    coryna, sibel, si altele?

    bravo voua!

    sibel, spune, te rog, cum ai facut iepurele?
    multumesc!
  •  
    • 7673 mesaje
    12 Nov 2009, 21:09
    0 0
    ellado,ciorba nu fac zilnic,atunci cand o fac,am pt doua zile,in rest DA ,asa gatesc,pt ca am timp,imi place foarte mult si sunt apreciata pt asta
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    13 Nov 2009, 20:52
    0 0
    ce pofta mi-ati facut de friptura de iepure la cuptor! e minunat. n-am mancat de un secol. unde se gaseste carne de iepure?
  •  
    • 21507 mesaje
    14 Nov 2009, 08:23
    0 0
    pe cimp
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    14 Nov 2009, 10:11
    0 0
    multumesc, chiar nu m-am gandit la posibilitatea asta.
  •  
    • 7673 mesaje
    14 Nov 2009, 12:35
    0 0
    azia am gatit ciorba de gaina(din curtea mea),ficatei cu sos de vin si mamaliguta,iar dupa ce-mi beau cafeaua ,fac placinte cu branza si muuuulte stafide
    de maine incepe postul,asa ca.......retete de post
  •  
    • 7673 mesaje
    15 Nov 2009, 14:35
    0 0
    de post ce gatiti?
  •  
    • 397 mesaje
    15 Nov 2009, 15:31
    0 0
    inca nu m-am gandit.......
    poate ne dai tu vreo idee,ce zici?