fetelor,voi ce mai gatiti???
-
0 0Ieri am avut chef de clatite, asa ca am executat un teanc si l-am servit cu brinza,dulceata de gutui sau dulceata de piersici, nici ca am mai mincat altceva.
Azi, am pus de niste pilaf sirbesc si am lasat la decongelat niste vinete, mai era o portie ,doua de mincare de mazare, asa ca am aranjat meniul pe vreo doua zile.
La desert o sa raminem pe fructe, portocale, grefe,pere,mere, asa ca o doza de vitamina C naturala. -
Sorry Ralucutz, nu am mai dat pe aici, sunt doua variante una fierbi orezul separat cu delikat si faci un sos de rosii cu legume,ceapa, morcov,dovlecel, rosii si apoi asezi in farfurie gramada de orez si torni sosul sau prajesti cepa si orezul ,adaugi razatura de morcov si dovlecelul sa se caleasca si ele un pic si pui apoi peste apa calda si lasi sa fiarba piina orezul se umfla bine.
Se poate face si cu alte legume de sezon, fiecare dupa plac mai merge mazare, fiarta in pralabil, ciupercii, cartof , se serveste cu muraturi sau salata verde. -
Am facut gratin de cartofi cu macrou afumat, o reteta simpla si usoara.
Se fierb cartofii aproape de tot, se pun intr-un vas uns cu ulei. Deasupra se pune pestele curatat si rupt bucatele, marar tocat si sos din iaurt, hrean, sare, piper. Se da la cuptor.
Mai multe amanunte pe http://furnicuti.blogspot.com/2010/03/gratin-de-cartofi-cu-macrou.html