fetelor,voi ce mai gatiti???

  •  
    • 2487 mesaje
    21 Dec 2009, 13:42
    0 1
    La mine Craciunul este zodia Porcului, caltabos, carnati, toba, piftie, cu muraturi si mustar fac antreul, stropite cu un pic de visinata, la felul doi , sarmale cu ardei iute si mamaliga si friptura de porc pt cine vrea, iar desert cozonac facut in casa si vin fiert.
    De revelion inca nu m-am hotarat, dar sigur am sa fac ceva salata cu ciuperci, peste si gratar cu cartofi prajiti, la prajituri vreau sa incerc bomboane raphaello,o crema de cacao cu nuca in foietaj de napolitana si tort de ciocolata.
    Eu am dat pornirea azi , am terminat toba si carnatii, sunt frumos in balcon la frig,voi in ce stadiu sinteti?
  •  
    • 531 mesaje
    21 Dec 2009, 17:35
    0 0
    si la noi craciunul este absolut traditional......cu tot familionul si prietenii cei mai buni, si ceva copilasi din vecini, in jurul bradului......colinde, mosul cu sacul... (tocmai am terminat de impachetat cadourile).

    cind ajungem noi acasa, e aproape totul pregatit (cirnati, caltabosi, toba, astea cred ca anul asta vor fi cumparate, sarmale, si cu carne si fara -am 2 nemincatori de carne- friptura se face cind e cazul, sa fie prospat facut, divese aperitive), mai putin o ciorba (tatal meu adora ciorbele facute de mine, asa ca mereu are parte de ea).
    carne : porc si curcan, multe legume, fructe...
    pe linga ciorba, misiunea mea, de cind eram copil mai mare, este sa impodobesc bradul si casa.

    abia astept sa plecam!

    Sarbatori fericite!
  •  
    • 531 mesaje
    2 Ian 2010, 23:22
    0 0
    La multi ani!

    ---cu intirziere va urez toate cele.......azi am ajuns acasa---
  •  
    • 2487 mesaje
    5 Ian 2010, 09:58
    0 0
    LA MULTI ANI CU SANATATE, NOROC SI FERICIRE ANUL NOU SA NE ADUCA.
  •  
    • 415 mesaje
    16 Ian 2010, 19:08
    0 0
    on topic:
    supa de pui si chiftelute marinate
  •  
    • 567 mesaje
    16 Ian 2010, 19:17
    0 0
    Pui in sos de smantana
    Cartofi taranesti
    Chiftelute rusesti cu sos de ardei gras
  •  
    • 415 mesaje
    16 Ian 2010, 20:25
    0 0
    cleopatra cum sunt chiftelutele rusesti?
  •  
    • 1 mesaje
    17 Ian 2010, 04:41
    0 0
    Eu unul ...o sa imi fac o varza .."a la Cluj"..ce ziceti?
    Ati incercat asa ceva?


    In lumea asta unde totul se uita si unde fiecare se gandeste la sine....e greu sa spui.....gandeste-te la mine! Mi-e dor de tine !

    http://fiimedic.info
  •  
    • 415 mesaje
    17 Ian 2010, 07:28
    0 0
    varza a la cuj,e un srtrat varza un srat carne...cum e...?
  •  
    • 415 mesaje
    17 Ian 2010, 07:34
    1 0
    micumed ,
    am incercat sa intru pe siteul tau....sorry ...nu am putut fara sa ma inregistez...pacat
    Inteleg ca esti medic...ce pot sa-ti spun....tot inainte!(sau Bafta cum zic medicinistii)
  •  
    • 567 mesaje
    19 Ian 2010, 12:10
    0 0
    Chiftelutele rusesti eu le fac din aceasi compozitie ca la chiftelele normale ( carne,usturoi,cartof,ou etc..) doar ca le fac mari ca pe un hamburger.
    Pt sos:
    1/2 kg ardei gras rosu
    1/2 kg ceapa

    Se toaca (nu neaparat marunt si se pun la prajit. Se lasa sa se caleasca cca 20min. La sfarsit se adauga sare si piper (ochiometric) si se da prin mini-mixer (sau blender) pana se face o pasta (portocalie). Se mai potriveste de sare si piper daca este nevoie. Optional pt sos: boia dulce,praf de usturoi.

    Se servesc cate doua chiftelute si se adauga sosul deasupra.
    Pofta buna!
  •  
    • 2487 mesaje
    19 Ian 2010, 17:04
    0 0
    Mazare cu carne .
    La desert la alegere ananas de la cutie sau mere.
    Daca nu se vor minca ,as face niste mincare de mere cu sos de zahar ars, asta miine.
  •  
    • 96 mesaje
    20 Ian 2010, 14:02
    0 0
    Fasolica cu carnati si pilaf cu ciuperci si piept de pui,usor si gustos.
  •  
    • 9 mesaje
    21 Ian 2010, 15:04
    0 0
    Azi am gatit mazare cu muschi de porc si tocanita de vita cu paste plus mamaliguta.
  •  
    • 50 mesaje
    21 Ian 2010, 19:52
    0 0
    buna Bim73 am o rugaminte la tine i-mi dai si mie reteta pt mere.pwp
  •  
    • 1427 mesaje
    21 Ian 2010, 22:11
    0 0
    postat de: nicolaiealina la data: 2010-01-21 19:52

    buna Bim73 am o rugaminte la tine i-mi dai si mie reteta pt mere.pwp


    Foarte tare frate
  •  
    • 415 mesaje
    22 Ian 2010, 01:20
    0 0
    orez cu pui si salata de sfecla rosie
    crema de zahar ars
  •  
    • 2487 mesaje
    22 Ian 2010, 11:10
    0 0
    Buna Alina, mincarea de mere se mai poate face si din pere, gutui sau alte fructe tari, se potriveste cu friptura de pui .
    Se taie fructele feli groase cam de latul unui deget, se prajesc in tigaie pina se rumenesc un pic la suprafata , nu trebuie sa devina moi ci numai sa capete gust de la prajire, se scot pe sevetel.
    Separat se face un sos din ulei cu 25g de faina, cind faina capata culoare aurie se stinge cu 1/4l de apa calduta sau supa de pui, apoi se pune apoi cam 30g de zahar ars si stins cu apa si un pic de bulion, se pun merele si se lasa sa fiarba pina cind sosul se ingroasa usor, se sareaza si pune zeama de la 1/4 lamiie.
    Se poate pune si scortisoara in sos daca iti place, dar nu mai pui rosii.
    Este o mincare usoara si se poate minca si in post fara carne.
  •  
    • 267 mesaje
    23 Ian 2010, 11:31
    0 0
    Ciorba de varza, snitel din pangasius, placinta cu mere si chec. Asta am gatit ieri..
  •  
    • 415 mesaje
    23 Ian 2010, 18:04
    0 0
    friptura de pui cu salata
    fasole batuta
    prajitura de mere
    clatite