O cafeanea pentru oricare

  •  
    • 12208 mesaje
    19 Dec 2014, 14:56
    2 0
    White_Storm said:Ce talent? O reteta care e corecta iti iese perfect. Urmezi pasii. Mare lucru.

    white , sigur stii si tu ingredientul secret ai oricarei retete .... 

  •  
    • 12208 mesaje
    19 Dec 2014, 15:01
    2 0
    pitipoanca69 said:
    White_Storm said:Au doamne cata reteta! Nici sa ma bati n-as incerca-o. Sa pui poze si sa ne spui cum ti-a iesit, Gabi. Da stiu ca trebuie rabdare la chestia asta.

     

     

     

      Si  talent!!

     PITI doar pentru tine ...iti soptesc la ureche sa auda toata lumea , ingredientul cheie ...e sufletul , sa faci poate si doua fierte cu un pic de mustar dar sa ii pui acolo omului si o frunza de patrunjel , cateva masline, o rosie taiata in patru , putin piper si el va sti ca i-ai facut totul cu mare drag , din iubire/sau respect si mai ales din consideratie , ...sentimentele au un rol esential in orice activitate interumana ....
    invata de la mine ca sunt mai old decat tine si am petrecut in bucatarie mai mult de jumate din viata !

  •  
    • 12208 mesaje
    19 Dec 2014, 15:05
    2 0
    Criza-n-tema said:Of, ce complicata e reteta ta, Gabriela! Sigur nu o voi face never. In schimb eu am facut azi salata boeuf si stii ce fac cu zeama in care am fiert toate alea? Fac clatite sarate si le tai ca pe taietei si le arunc in supa asta, Cu patrunjel proaspat ofcors. Am niste oaspeti in seara asta. Oare le va place chestia asta sau mai bine sa nu o pun pe masa? Initial nu m-am gandit la nici un fel unu, antreuri si fel doi cu salate.

    draga mea este o reteta pentru o masa festiva ...nu de fiecare zi , eu fac mancaruri de toate felurile su nu ma feresc de complicatii ... iar vin si maioneza sigur nu voi pune ...chiar daca se zice ca in timpul fierberii alcool se evapora eu una nu cred, maioneza nu folosesc de fel decat strict in salata beof si atunci pun jumate din cantitate iaurt gras in loc de maioneza comuna ...:asta este , oricum mai caut si altele !
     ! o zi cat mai frumoasa , ne zambeste si soarele deci fiti happy , eu am la 17 gimnastica si apoi voi continua ce mi-am propus pentru seara asta !  va salut cu drag ...

  •  
    • 246 mesaje
    19 Dec 2014, 15:12
    2 0
    Eu nu-s grozava in bucatarie. Mi-as da un 7 ca medie intre felurile gatite, ornare platouri si masa. La ornat am 10 si fara modestie.
  •  
    • 2109 mesaje
    19 Dec 2014, 15:15
    2 0
    eu am inceput sa petrec de azi, cu musafiri surprinzatori multumesc Piti cat despre retete,hah de as avea timp sa gatesc tot ce mi place ...si daca as manca tot ce mi place cred ca as avea o suta kg acum

    Acest mesaj a fost editat de către saturn93: 19 Dec 2014, 15:15
  •  
    • 12208 mesaje
    19 Dec 2014, 15:17
    1 0
    Criza-n-tema said:Eu nu-s grozava in bucatarie. Mi-as da un 7 ca medie intre felurile gatite, ornare platouri si masa. La ornat am 10 si fara modestie.

     draga mea eu sunt ...buna ... rau in bucatarie ...serios ...am si diploma si 31 de ani de maritis ...

  •  
    • 11561 mesaje
    19 Dec 2014, 15:19
    2 0
    saturn93 said:eu am inceput sa petrec de azi, cu musafiri surprinzatori multumesc Piti cat despre retete,hah de as avea timp sa gatesc tot ce mi place ...si daca as manca tot ce mi place cred ca as avea o suta kg acum

     

     

      Da  drumul  distractiei  Prietena  draga , si  cinsteste  ne  si  pe  noi  cu  un  pahat! 

      La  mUlti  Ani!  si  sa  inceapa  cheful!

      Asa  te  vreau  mereu , vesela!!

  •  
    • 12208 mesaje
    19 Dec 2014, 15:21
    1 0
    saturn93 said:eu am inceput sa petrec de azi, cu musafiri surprinzatori multumesc Piti cat despre retete,hah de as avea timp sa gatesc tot ce mi place ...si daca as manca tot ce mi place cred ca as avea o suta kg acum

    petrecere frumoasa la mal de mare ...e frumoasa marea acuma ?? 

  •  
    • 11561 mesaje
    19 Dec 2014, 15:24
    2 0
    gabriela42 said:
    saturn93 said:eu am inceput sa petrec de azi, cu musafiri surprinzatori multumesc Piti cat despre retete,hah de as avea timp sa gatesc tot ce mi place ...si daca as manca tot ce mi place cred ca as avea o suta kg acum

    petrecere frumoasa la mal de mare ...e frumoasa marea acuma ?? 

     

     

      Ca  si  ochii  ei  mari  si  negri!!, si  cu  valuri  zbuciumate , spargandu  se  de  tarm!!!

  •  
    • 12208 mesaje
    19 Dec 2014, 15:24
    1 0
    pitipoanca69 said:
    saturn93 said:eu am inceput sa petrec de azi, cu musafiri surprinzatori multumesc Piti cat despre retete,hah de as avea timp sa gatesc tot ce mi place ...si daca as manca tot ce mi place cred ca as avea o suta kg acum

     

     

      Da  drumul  distractiei  Prietena  draga , si  cinsteste  ne  si  pe  noi  cu  un  pahat! 

      La  mUlti  Ani!  si  sa  inceapa  cheful!

      Asa  te  vreau  mereu , vesela!!

    ai citit ingredientul secret PITI ??, PA am plecat la gym , seara frumoasa sa aveti , Sarturnica mama, party pana in zori iti doresc ! esti la varsta la care sperantele se implinesc !   cu drag ganduri bune de la mine si nu uitati sa zambiti este cea mai buna terapie ANTIAGEING , garantat , stiu eu !pentru voi !

  •  
    • 12208 mesaje
    19 Dec 2014, 15:26
    1 0
    pitipoanca69 said:
    gabriela42 said:
    saturn93 said:eu am inceput sa petrec de azi, cu musafiri surprinzatori multumesc Piti cat despre retete,hah de as avea timp sa gatesc tot ce mi place ...si daca as manca tot ce mi place cred ca as avea o suta kg acum

    petrecere frumoasa la mal de mare ...e frumoasa marea acuma ?? 

     

     

      Ca  si  ochii  ei  mari  si  negri!!, si  cu  valuri  zbuciumate , spargandu  se  de  tarm!!!

     mai strengarule ....! cu complimentele tale de seduci fetele pe aici , cad toate ca si mustele sub vraja ta ...

  •  
    • 11561 mesaje
    19 Dec 2014, 15:28
    2 0
    gabriela42 said:
    pitipoanca69 said:
    gabriela42 said:
    saturn93 said:eu am inceput sa petrec de azi, cu musafiri surprinzatori multumesc Piti cat despre retete,hah de as avea timp sa gatesc tot ce mi place ...si daca as manca tot ce mi place cred ca as avea o suta kg acum

    petrecere frumoasa la mal de mare ...e frumoasa marea acuma ?? 

     

     

      Ca  si  ochii  ei  mari  si  negri!!, si  cu  valuri  zbuciumate , spargandu  se  de  tarm!!!

     mai strengarule ....! cu complimentele tale de seduci fetele pe aici , cad toate ca si mustele sub vraja ta ...

     

     

    Vrajeala , am  panza  goala!!!!Macar  sa  le  binedispun!!

  •  
    • 12208 mesaje
    19 Dec 2014, 15:34
    1 0
    pitipoanca69 said:
    gabriela42 said:
    pitipoanca69 said:
    gabriela42 said:
    saturn93 said:eu am inceput sa petrec de azi, cu musafiri surprinzatori multumesc Piti cat despre retete,hah de as avea timp sa gatesc tot ce mi place ...si daca as manca tot ce mi place cred ca as avea o suta kg acum

    petrecere frumoasa la mal de mare ...e frumoasa marea acuma ?? 

     

     

      Ca  si  ochii  ei  mari  si  negri!!, si  cu  valuri  zbuciumate , spargandu  se  de  tarm!!!

     mai strengarule ....! cu complimentele tale de seduci fetele pe aici , cad toate ca si mustele sub vraja ta ...

     

     

    Vrajeala , am  panza  goala!!!!Macar  sa  le  binedispun!!

     ei lasa ca daca nu curge pica ... te stiu eu ... seara frumoasa !

  •  
    • 15 mesaje
    19 Dec 2014, 15:40
    3 1
    Cum alegem o capra buna pentru prasila

    Importanta cresterii si exploatarii caprinelor pe plan mondial si in tara noastra se justifica prin calitatea de exceptie a laptelui de capra, care se recomanda in mod deosebit in alimentatia copiilor, a batranilor si bolnavilor.

    Un alt produs obtinut de la caprine il reprezinta carnea, care are calitati dietetice deosebite. Pentru aceaste considerente este bine ca in fiecare gospodarie sa-si gaseasca loc si aceasta specie valoroasa atat pentru consum propriu cat si pentru exploatare.


    In tara noastra, exista trei sisteme de crestere si exploatare a caprelor:
    I. cu cate 4 - 6 capete, pe langa casa,

    II. cu 20 - 60 de capete, crescute in turmele de ovine si foarte rar, in ferme specializate,
    III cu 60 - 100 de capete.

    In cazul in care unii crescatori de animale vor sa-si sporeasca efectivele, aceasta se realizeaza prin doua metode:
    - sporirea efectivelor de capre din prasila proprie
    - cumpararea de capre de la alti crescatori.

    In cele ce urmeaza ne propunem sa dam cateva sfaturi necesare celor care doresc sa-si procure una sau mai multe capre de prasila.

    RASA DE CAPRE

    In primul rand, cumparatorul trebuie sa se decida ce rasa de capre il intereseaza.
    In tara noastra, se cresc mai multe rase de caprine, cele autohtone fiind: rasa Alba de Banat si rasa Carpatina care sunt influentate de zona de crestere, la care se mai adauga si metisi, la interferenta zonelor de crestere.

    Recomandam achizitionarea unor rase de capre cu productie mare de lapte, deoarece potentialul productiv (cantitatea de lapte intr-o lactatie) conteaza, in functie de furajarea acestora, diferenta fiind nesemnificativa intre aceste rase.

    VARSTA CAPRELOR

    Varsta caprelor influenteaza direct viata productiva a caprinelor de reproductie. Cumparatorul trebuie sa fie atent si sa verifice varsta, prin aprecierea dentitiei, in special, la cele care deja au inregistrat prima fatare si provin din parinti cu productie ridicata de lapte.

    CONFORMATIA CORPORALA A CAPREI

    Prezinta insemnatate practica, deoarece exprima potentialul productiv al caprelor.
    Capul trebuie sa fie alungit, cu profil drept, uneori usor bombat - privirea vioaie; urechile av`nd forme si marimi diferite, in functie de rasa si ecotip, nu reprezinta criterii de apreciere a productiei de lapte.

    Prezenta coarnelor nu este semnificativa, dar este preferata o capra fara coarne din motive de exploatare si tehnologie de crestere, fiind mai usor de manipulat.
    Gatul trebuie sa fie lung si subtire, cu pozitie usor oblica, prezentand la unele exemplare "cercei" in partea inferioara a capului.

    Trunchiul caprelor trebuie sa fie lung si ingust, cu inaltimea la greaban (partea din fata) cuprinsa intre 60 - 80 cm si linia superioara a spinarii in crestere usoara de la greaban la crupa (partea din spate a animalului), fara defecte de exterior sau de aplomb, unghii infectate etc.
    Se remarca forma de triunghi de la cap spre partea din spate a animalului unde se dezvolta si este cuprins ugerul.

    UGERUL CAPREI

    Din punct de vedere al formei si marimii, trebuie sa fie globulos, de marime mijlocie spre mare, asezat inapoi, cu sfarcurile usor ascutite si orientate spre fata.

    Un uger dezvoltat normal, cu pielea usor unsuroasa si par putin si cu mameloane simetrice si bine dezvoltate, indica o capra cu mare productie de lapte, deoarece exista o corelatie stransa intre forma si volumul ugerului si productia de lapte.

    Un uger slab dezvoltat, cu o forma spre ascutit-ingust, denota un tesut glandular redus si deci o capacitate lactogena mica.

    CONTROLUL PRODUCTIEI DE LAPTE A CAPRELOR

    Se efectueaza la vanzator, la mulsul de dimineata si seara, cu avizul acestuia. Din media celor doua controale, se apreciaza productia de lapte, in functie de luna de lactatie. In caz contrar, se negociaza productia de lapte, aceasta avand o contributie esentiala la stabilirea pretului caprei.

    SITUATIA PRODUCTIEI DE LAPTE A CAPRELOR

    Se apreciaza in mod normal in datele pe care le detine vanzatorul, fie din registrul crescatoriei, fie din date verbale. Se are in vedere numarul iezilor la fatare (prolificitatea) si nasterile ritmice anuale.

    Pentru o mai concludenta apreciere este bine ca, in momentul vanzarii caprei, sa se vanda si iedul ei, adica ultimul produs. Nu se admit pentru prasila caprele care au crupa tesita, pulpe slabe, cu pozitie defectuoasa a picioarelor, coate de vaca, uger prea coborat sau slab dezvoltat, cu mameloane mici sau neegale si cu pielea aspra si cu par prea mult.

    STAREA DE SANATATE LA CAPRE

    Reprezinta o conditie esentiala pentru evolutia vietii productive a caprei.
    Aceasta se apreciaza dupa starea de intretinere si vioiciune, care poate fi: foarte buna, buna sau slaba, dupa aspectul exterior al caprei prezentate la vanzare.

    Din punct de vedere sanitar - veterinar, este absolut necesar sa se prezinte certificatul, emis de medicul veterinar de la circumscriptia din zona. Acest act este foarte important, deoarece sunt specificate in el at`t vaccinurile administrate pana in momentul vanzarii caprei, cat si starea ei de sanatate.

    De asemenea, daca exemplarele cumparata urmeaza sa fie introdusa in efectivul de caprine existent, se va efectua o carantina de 40 de zile, pentru a preveni eventualele imbolnaviri ale turmei respective.

    In concluzie, dupa parerea noastra, cumpararea caprelor trebuie sa se desfasoare in prezenta unui specialist pentru a fi evitate unele greseli.
  •  
    • 11561 mesaje
    19 Dec 2014, 15:42
    2 0
    Dedicatie speciala pentru Saturnica!!
    https://www.youtube.com/watch?v=ZTCWAiJolXo
  •  
    • 246 mesaje
    19 Dec 2014, 15:43
    2 0
    saturn93 said:eu am inceput sa petrec de azi, cu musafiri surprinzatori multumesc Piti cat despre retete,hah de as avea timp sa gatesc tot ce mi place ...si daca as manca tot ce mi place cred ca as avea o suta kg acum

     
    La multi ani, saturn si din partea mea! Sa fii sanatoasa, iubita si fericita!  

  •  
    • 6557 mesaje
    19 Dec 2014, 15:43
    0 1
    ))
    asta-i cu adevarat surprinzator
  •  
    • 246 mesaje
    19 Dec 2014, 15:46
    2 0
    gabriela42 said:
    Criza-n-tema said:Eu nu-s grozava in bucatarie. Mi-as da un 7 ca medie intre felurile gatite, ornare platouri si masa. La ornat am 10 si fara modestie.

     draga mea eu sunt ...buna ... rau in bucatarie ...serios ...am si diploma si 31 de ani de maritis ...

     
    Te cred. Dar mereu am crezut ca trebuie sa vina din interior placerea de a gati. O ai sau nu si daca o ai , iti ies toate bune. Eu nu prea o am dar ma descurc. 

  •  
    • 12208 mesaje
    19 Dec 2014, 15:51
    1 0
    pitipoanca69 said: Dedicatie speciala pentru Saturnica!!
    https://www.youtube.com/watch?v=ZTCWAiJolXo

     daaa sigur ...si de la mine ...https://www.youtube.com/watch?v=huhYZn2r-Mo

  •  
    • 4455 mesaje
    19 Dec 2014, 15:54
    2 1
    mariellaburani said:Cum alegem o capra buna pentru prasila

    Importanta cresterii si exploatarii caprinelor pe plan mondial si in tara noastra se justifica prin calitatea de exceptie a laptelui de capra, care se recomanda in mod deosebit in alimentatia copiilor, a batranilor si bolnavilor.

    Un alt produs obtinut de la caprine il reprezinta carnea, care are calitati dietetice deosebite. Pentru aceaste considerente este bine ca in fiecare gospodarie sa-si gaseasca loc si aceasta specie valoroasa atat pentru consum propriu cat si pentru exploatare.


    In tara noastra, exista trei sisteme de crestere si exploatare a caprelor:
    I. cu cate 4 - 6 capete, pe langa casa,

    II. cu 20 - 60 de capete, crescute in turmele de ovine si foarte rar, in ferme specializate,
    III cu 60 - 100 de capete.

    In cazul in care unii crescatori de animale vor sa-si sporeasca efectivele, aceasta se realizeaza prin doua metode:
    - sporirea efectivelor de capre din prasila proprie
    - cumpararea de capre de la alti crescatori.

    In cele ce urmeaza ne propunem sa dam cateva sfaturi necesare celor care doresc sa-si procure una sau mai multe capre de prasila.

    RASA DE CAPRE

    In primul rand, cumparatorul trebuie sa se decida ce rasa de capre il intereseaza.
    In tara noastra, se cresc mai multe rase de caprine, cele autohtone fiind: rasa Alba de Banat si rasa Carpatina care sunt influentate de zona de crestere, la care se mai adauga si metisi, la interferenta zonelor de crestere.

    Recomandam achizitionarea unor rase de capre cu productie mare de lapte, deoarece potentialul productiv (cantitatea de lapte intr-o lactatie) conteaza, in functie de furajarea acestora, diferenta fiind nesemnificativa intre aceste rase.

    VARSTA CAPRELOR

    Varsta caprelor influenteaza direct viata productiva a caprinelor de reproductie. Cumparatorul trebuie sa fie atent si sa verifice varsta, prin aprecierea dentitiei, in special, la cele care deja au inregistrat prima fatare si provin din parinti cu productie ridicata de lapte.

    CONFORMATIA CORPORALA A CAPREI

    Prezinta insemnatate practica, deoarece exprima potentialul productiv al caprelor.
    Capul trebuie sa fie alungit, cu profil drept, uneori usor bombat - privirea vioaie; urechile av`nd forme si marimi diferite, in functie de rasa si ecotip, nu reprezinta criterii de apreciere a productiei de lapte.

    Prezenta coarnelor nu este semnificativa, dar este preferata o capra fara coarne din motive de exploatare si tehnologie de crestere, fiind mai usor de manipulat.
    Gatul trebuie sa fie lung si subtire, cu pozitie usor oblica, prezentand la unele exemplare "cercei" in partea inferioara a capului.

    Trunchiul caprelor trebuie sa fie lung si ingust, cu inaltimea la greaban (partea din fata) cuprinsa intre 60 - 80 cm si linia superioara a spinarii in crestere usoara de la greaban la crupa (partea din spate a animalului), fara defecte de exterior sau de aplomb, unghii infectate etc.
    Se remarca forma de triunghi de la cap spre partea din spate a animalului unde se dezvolta si este cuprins ugerul.

    UGERUL CAPREI

    Din punct de vedere al formei si marimii, trebuie sa fie globulos, de marime mijlocie spre mare, asezat inapoi, cu sfarcurile usor ascutite si orientate spre fata.

    Un uger dezvoltat normal, cu pielea usor unsuroasa si par putin si cu mameloane simetrice si bine dezvoltate, indica o capra cu mare productie de lapte, deoarece exista o corelatie stransa intre forma si volumul ugerului si productia de lapte.

    Un uger slab dezvoltat, cu o forma spre ascutit-ingust, denota un tesut glandular redus si deci o capacitate lactogena mica.

    CONTROLUL PRODUCTIEI DE LAPTE A CAPRELOR

    Se efectueaza la vanzator, la mulsul de dimineata si seara, cu avizul acestuia. Din media celor doua controale, se apreciaza productia de lapte, in functie de luna de lactatie. In caz contrar, se negociaza productia de lapte, aceasta avand o contributie esentiala la stabilirea pretului caprei.

    SITUATIA PRODUCTIEI DE LAPTE A CAPRELOR

    Se apreciaza in mod normal in datele pe care le detine vanzatorul, fie din registrul crescatoriei, fie din date verbale. Se are in vedere numarul iezilor la fatare (prolificitatea) si nasterile ritmice anuale.

    Pentru o mai concludenta apreciere este bine ca, in momentul vanzarii caprei, sa se vanda si iedul ei, adica ultimul produs. Nu se admit pentru prasila caprele care au crupa tesita, pulpe slabe, cu pozitie defectuoasa a picioarelor, coate de vaca, uger prea coborat sau slab dezvoltat, cu mameloane mici sau neegale si cu pielea aspra si cu par prea mult.

    STAREA DE SANATATE LA CAPRE

    Reprezinta o conditie esentiala pentru evolutia vietii productive a caprei.
    Aceasta se apreciaza dupa starea de intretinere si vioiciune, care poate fi: foarte buna, buna sau slaba, dupa aspectul exterior al caprei prezentate la vanzare.

    Din punct de vedere sanitar - veterinar, este absolut necesar sa se prezinte certificatul, emis de medicul veterinar de la circumscriptia din zona. Acest act este foarte important, deoarece sunt specificate in el at`t vaccinurile administrate pana in momentul vanzarii caprei, cat si starea ei de sanatate.

    De asemenea, daca exemplarele cumparata urmeaza sa fie introdusa in efectivul de caprine existent, se va efectua o carantina de 40 de zile, pentru a preveni eventualele imbolnaviri ale turmei respective.

    In concluzie, dupa parerea noastra, cumpararea caprelor trebuie sa se desfasoare in prezenta unui specialist pentru a fi evitate unele greseli.

     

    Nu stiu cine esti, dar te iubesc Ma bucur ca mai sunt persoane cu aceleasi interese xa si mine. Desi io prefer porcii caprelor.