fetelor,voi ce mai gatiti???
-
0 0Eu nu prea gătesc carne, dar È™tiu de la mama mea că friptura de iepure È™i de miel se pun într-un fel de baiÈ› (puÈ›in oÈ›et, apă, mirodenii, ceapă) în care stă câteva ore, apoi se spală È™i se dă la cuptor. AÈ™a iese mai fragedă È™i nici nu mai are izul acela specific.
-
Buna fetelor!
Va dau un link, este blogul pe care mi l-am creat de curand, dar care creste in fiecare zi.
Va asigur ca nu veti duce lipsa de idei; tocmai de aceea l-am si deschis: nu mai stiam ce sa gatesc, iar sugestia de a incepe sa gatesc ceea ce am facut acum o luna si tot asa chiar nu ma incanta.
Spor la treaba!
***
Trebuie sa mentionez ca veti gasi:
- ostropel de pui
- garnituri
- hamsii cu sos de usturoi
- paste cu ton
- prajitura "ciococaramel"
- pere umplute cu crema de kiwi
Va astept!
Miana -
Am gasit o reteta de pilaf sarbasc, pt amatoare:
Pilaf sarbesc este un pilaf de orez picant si foarte colorat. De asemenea acest pilaf sarbesc este foarte hranitor si deosebit de gustos, datorita ingredientelor continute. Putem servi acest pilaf sarbesc ca garnitura pentru friptura sau ca mancare de post.
Ingrediente
100 g ciuperci
1 cana orez
1 ceapa
1 morcov
1 ardei gras rosu
2-3 rosii
delikat
100 ml ulei
1 legatura verdeata
2-3 catei de usturoi
sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Se curata legumele si se taie marunt. Se calesc putin toate legumele, de preferat in ulei de masline;
Cand legumele se inmoaie putin se adauga si orezul si se amesteca cu ele. Se acopera cu apa, se adauga vegeta pentru gust si se lasa sa fiarba la foc mic;
Din cand in cand se amesteca si daca trebuie, se adauga apa pana fierb orezul si legumele, mancarea trebuie sa fie legata;
Se adauga rosiile, mirodeniile, feliutele subtiri de usturoi.
Se poate servi cu branza rasa deasupra. -
Ati , eu il fac din morcov taiat rondele, ceapa,usturoi,ardei gras rosu si galben,taiate cubulete,un pic de suc de rosii si orez.De obicei calesc legumele si orezul si apoi completez cu sosul de rosii diluat cu supa sarata sau apa.
Dar pt. pitica ta ,eu zic sa calesti doar orezul sa capete gust de ulei si separat sa faci din legume o supica ,le combini si dai la cuptor,asa va fi mai dietetic.
Mai exista o a treia varianta in care faci orezul separat si legumele le legi intr-un sos pe care il poti face cit de picant vrei, se serveste mai special, pui orezul in farfurie cu un gol la mijloc in care pui sosul. -
azi am facut cartofi cu ou si cascaval la cuptor + pulpe pe gratar. iar acum ma duc sa fac un vin fiert...ca sa nu mai vorbesc de mirosul de vin fiert IL ADOR!!!
GUST DE IARNA
Ingrediente: - 1 l vin rosu dulce
- 1 portocala; - 1 mar
- scortisoara; - 20 cuisoare
- 200 g zahar
- 10 boabe piper
Se decojeste portocala, iar marul se spala si se taie felii. Se pune la fiert vinul cu portocala decojita si feliata, cu marul feliat, scortisoara, zaharul, boabele de piper si cuisoarele. Se lasa sa dea un clocot, se acopera cu un capac, se ia de pe foc si se lasa cam 10 minute.
sper sa incercati si sa va placa...are intr-adevar un "gust de iarna" -
O sa fac cand ajung acasa (dupa servici si scoala) o supa de brocoli. Cum la pranz suntem la serviciu, sarim peste felul intai, si atunci mancam de cele mai multe ori supa sau ciorba seara. La felul doi nu stiu ce sa fac...Poate niste ardei umpluti cu orez....Ca desert, daca o sa mai am chef o sa fac un pandispan.
-
fetelor,haideti sa animam acest topic..
de ex voi ce pregatiti pt seara de ajun,craciun,revelion?
eu,pt seara de ajun voi pregati ciorba de burta,sarmalute in foi de vita,salata beuf si friptura de porc. dupa cum vedeti,f traditional.
voi cu ce idei veniti?una dintre voi va prepara ceva diferit anul acesta.. -
eu presupun ca nu e doar pt seara de ajun, ci si pentru a doua zi. noi in seara de ajun mancam doar aperitive. sarmale si ciorba a doua zi.
eu pregatesc ciuperci cu maioneza, rulada cu ciuperci, ardei umpluti cu branza, salata boeuf, rulouri de kaizer cu ficatei, gordon bleu, chiftelute. ma gandesc si la o piftie de curcan.