ce mancam azi?
-
0 0Sarah, ma bucur ca ti-a iesit fain!
despre sfecla...mie-mi place m mult facuta la cuptor (se pare ca asa isi pastreaza m bine proprietatile decat daca e fiarta).
Azi: ciorba de vitel. In rest fructe si lapte. Pe seara m-a lovit cheful de branza cu ceapa verde si masline. -
adorya said:Am tot citit aici despre sfecla la cuptor,poti sa mi spui te rog Idrys,cum o pregatesti asa?cat trebuie lasata la cuptor? Si dupa aceea o faci in mod normal, cu hrean,etc? Multumesc!
Se spala sfecla si se pune in tava si se tine la cuptor la foc mic; e gata cand intra usor furculita in ea (consistenta cartofului copt). Din cate tin minte, o lasam mai mult de o ora (dar cel mai usor se verifica cu furculita). Dupa ce se raceste, se decojeste cu cutitul, apoi se toaca in cubulete cat de mari vreti si se amesteca cu hrean ras, zahar, sare si otet dupa gust (nu merg dupa cantitati fixe, unele persoane o prefera mai acra, altele mai dulce). E grozava, mi se pare mult mai buna decat sfecla fiarta. Se poate pastra in borcane, in camara, fara sa fie nevoie sa fie sterilizata. Zahar pun f putin pt ca sfecla e destul de dulce; uneori inlocuiesc cu o lingura de miere. In multe retete se recomanda sa se dea sfecla pe razatoare dar iese prea ca o pasta, eu o prefer cubulete, parca se simte mult mai fain asa, e mai savuroasa.
Cand se merge pe varianta coacerii la cuptor sa va asteptati sa miroasa in bucatarie cateva ore bune a sfecla (personal, ador mirosul asta dar sunt si persoane care nu se declara prea incantate).
Uite un link util: http://horiavarlan.blogspot.ro/2011/10/salata-de-sfecla-rosie-pentru-iarna.html
(cu mentiunea ca reteta asta e simpla, fara hrean. Eu am facut-o intotdeauna cu hrean).
Acest mesaj a fost editat de către idrys: -
poti face hamburger/chiftele/perisoare din orice daca ti seama de relatia lichid/gust/gatit... se poate adauga pesmet, nuca de cocos, gris etc ... crochetele, buletele, bastonasele, etc devin mai bune si mai hranitoare cu sos alb din faina fara gluten si ulei EVOO (masline)... cine doreste, putem detalia
-
Arleqin said:poti face hamburger/chiftele/perisoare din orice daca ti seama de relatia lichid/gust/gatit... se poate adauga pesmet, nuca de cocos, gris etc ... crochetele, buletele, bastonasele, etc devin mai bune si mai hranitoare cu sos alb din faina fara gluten si ulei EVOO (masline)... cine doreste, putem detalia
Doreşte... doreşte...
-
Adriana1990 said:As manca o mancarica de musaca cum o face mamica mea, cu cartofi, carnita tocata,si tot felul de legume pe acolo, adevarul este ca, acum la munca as manca orice mancarica facuta de mama.
De ce nu-i ceri mamei retetele ei sa inveti sa-ti gatesti singura?
Daca iti place sa le manaci probabil ca o sa-ti si placa sa le gatesti, ceea ce-i foarte bine si f sanatos. -
Fetelor daca nu avetii ideiiiii de gatit va zik eu unde le gasiti, cautati divainbucatarie, are retete pt tosta lumea
Acest mesaj a fost editat de către dania16: -
ficatei cu telina.
aveam ficat, aveam o radacina de telina si ma gandeam ca e posibil sa dea bine impreuna, asa ca am facut o cautare pe net, pt a gasi inspiratie. normal ca scriind numai „ficat cu telina” (sau ce oi fi scris eu) am dat cu nasul numai de articole despre cat de sanatoasa este telina pt ficat punand si cuvantul magic „reteta” mi s-a confirmat intuitia mea culinara.
mai mult sau mai putin respectata, cam asta ar fi ideea:
http://www.acasatv.ro/retete-dr-oetker/ficat-cu-telina.html
eu nu am pus ciuperci si am folosit ceapa in loc de praz, iar la condimente mi-am dat mana libera. am adaugat niste ingrediente exotice, din rezervele de dupa vizita in Turcia: sumac si chimen negru. sumacul e cumva acru, iar chimenul negru nu are prea multe in comun cu gustul „mentolat” al chimenului stiut de noi, dar se lauda tot cu o aroma parfumata, unica.