ce mancam azi?
-
1 0Azi am dat iama pe salate: salata de vinete,salata de telina si salata de ciuperci iar ca desert cirese,capsune si caise.
-
AmeliEva said:
AmeliEva said: orice peste afumat( eu il toc, nu-l mixez. deh apucaturi), amestecat cu crema de branza, o lingura de iaurt, o lingura zeama de lamaie, ou fiert tare, sare, piper. Poti pune maioneza daca vrei, eu in schimb ma feresc.
Daca se mananca proaspat, adaugi legume tocate marunt: rosii( fara zeama), castraveti proaspeti sau in otet, ridichi, ardei gras, caperne, ceapa verde. Nu toate daca nu le ai, macar ceapa verde si inca vreo doua dupa posibilitati.
Mie-mi place si cu ceva frunze de salata tocate si puse langa
Hai ca mi s-a facut foame.Asta zici?
Azi am mancat ce am gasit prin frigider sunca, piure de cartofi dulci, mazare.
waw amelieva. am executat reteta si s-a mancat la blana. Picii nici n-au stiut ca mananca peste. Sar'na!
-
am gasit ceva si vreau sa incerc asta, suna interesant
Piept de pui cu banane
600 gr piept de pui
500 gr banane
100 gr cascaval
100 gr orez
100 ml vin alb
30 gr unt
1 crenguta de menta
20 gr sare
2 gr boia
2 gr piper alb
2 gr oregano
Mod de preparare - Piept de pui cu banane
Pieptul se taie ca pentru snitele si se bate usor cu ciocanul. Orezul se pune la fiert in apa cu sare.
Fiecare bucata de carne se condimenteaza cu sare, deasupra se rade cascavalul, se pipereaza si se pune cate o bucata de banana.
Carnea se ruleaza, prinzanad la mijloc umplutura, apoi rulourile se pun pe o tava, pe deasupra se rade cascaval si se condimenteaza cu boia, piper si oregano.
In tava se pune vinul, apoi se baga la cuptor la 150 grade C circa 15 min.
Separat, in unt se calesc rondele de banane, orezul si frunze de menta, iar aceasta se serveste ca si garnitura.
-
iar mi-am infipt dintii in tentacule de caracatite
pana acum le fierbeam separat, cu mirodenii, si apoi le foloseam pt a face sos de paste, le mancam simple, doar stropite cu lamaie, le perpeleam intr-o tigaie doua minute pt a prinde gust de prajit, faceam salate.
mai nou le-am preparat asa cum ar spune italianul „in umido”. ultima distractie... am aruncat in oala tentaculele, impreuna cu multe rosii taiate grosso modo, niste condiment, vin si le-am lasat la foc pana se putea baga usor furculita in carne. in oala era foarte multa zeama lasata de la rosii, desi nu am adaugat alte lichide in afara de cativa ml de vin. am scos tentaculele, ca sa pot face manevrele, si am aruncat pastele sa se fiarba direct in sosul ala. valeu!!! ce minunatie de gust!!! -
Bulz ati mancat pana acum? A prestat sotul, ca e din zona lui. Am facut si eu de vreo doua ori, dar ii place lui sa faca. Nu mai pot frate sa fac mamaliga daca nu se face si bulzu'. Trebuie branza de burduf, smantana si mamaliga. Cu o lingura pui mamaliga pe o farfurie umeda si o intinzi. Pui cateva linguri de branza in mijlocul ei si cu mainile ude aduni mamaliga intr-o minge in jurul branzei. O pui in ulei incins, mingea cu branza, pui capac si lasi sa faca coaja, pe sub ea, o scoti pe farfurie, adaugi smantana si bagi. Eu nu stiam pana m-am maritat de bulz, desi prin cartile vechi de bucate ale mamei am gasit reteta. Asta a fost acum doua seri si pentru ca a ramas o gramada de branza de burduf azi dimineata am facut o placinta.
Acest mesaj a fost editat de către Deleted Member: -
Supa crema de linte rosie :un ardei , un morcov mare sau doi mici , o ceapa alba sau o legatura de ceapa verde, sunt la fel de bune :toate calite punem si patru rosii date pe razatoare usor asezonate cu cateva fire de usturoi verde si o legatura de marar verde .Punem apoi SEPARAT patru cani de apa rece,sare, o cana de linte si o fierbem bine separat ,la sfarsit le punem in blender si le amestecam. se serveste cu crutoane sau cu foccacia cum preferati ...pofta buna !
-
O banană, două piersici, o mână de cireşe şi patru linguri de afine culese de chiar Măria sa Ursul, aruncate-n smoothie maker cât să coloreze nişte limbuţe-n mov de plăcere. Yesss! Nemâncăcioşilor de fructe, v-am biruit şi de astă dată!
Acest mesaj a fost editat de către mirelescu: -
Astăzi am făcut o ciorbă de roșii, pizza și clătite cu nutela și cu gem de caise și căpșuni.
Ne-am răsfățaț deoarece a venit fetița prietenului meu, fiind copil trebuie să mănânce ceva dulce. Eu, din păcate, trebuie să mă mai abțin...sunt o gurmandă!
Gabriela, trimite-mi și mie o porție de lasagna, te rog!