Studiu: Cu cât oamenii au funcţii mai înalte, cu atât sunt mai infideli

Cu cât oamenii ocupă funcţii mai înalte, cu atât ei sunt mai tentaţi să devină infideli, afirmă autorii unui studiu publicat în revista Sex Research.
Studiul, cordonat de profesorul de psihologie socială Joris Lammers, a încercat să afle dacă puterea oferită de o funcţie înaltă este asociată cu ratele înalte de infidelitate, informează cotidianul britanic The Independent, citat de Mediafax. Studiul a avut la bază date colectate de la 610 femei şi bărbaţi heterosexuali olandezi care consultă site-uri populare de lifestyle (Men's Health şi Marie Claire).

Aproximativ 9% dintre persoanele cu funcţii de management de rang inferior au mărturisit că au fost infidele.
În schimb, 24% dintre managerii de nivel mijlociu au spus că au fost infideli şi 37% dintre persoanele care sunt manageri de top au recunoscut că şi-au înşelat partenerii de viaţă.

Autorii studiului sugerează că scandalurile despre bărbaţii cu funcţii înalte care au fost infideli sunt mai frecvent expuse în presă pur şi simplu pentru faptul că "bărbaţii ocupă mai des decât femeile funcţii publice şi alte poziţii puternice", nu pentru că femeile ar fi mai puţin dispuse să îşi înşele partenerii de viaţă.

"Puterea îi eliberează psihologic pe oameni de efectele inhibitoare ale normelor sociale şi le sporeşte tendinţa de a-şi exprima anumite forme contra-normative ale sexualităţii", au adăugat cercetătorii.

Un sondaj realizat de curând pe site-ul Match.com, o cunoscută platformă de întâlniri online pentru adulţi, a evidenţiat că 36% dintre adulţii căsătoriţi din Marea Britanie au recunoscut faptul că au fost infideli, notează Mediafax.


Foto: Hepta
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • kiki pe 21 Feb 2015, 06:51
    adevaruri

    Tind sa cred ca e adevarat,vazand si auzind multe cazuri, insa as zice nu ca sunt infideli,ci ca nu rezista tentatiilor.Daca suntem sinceri,spunem ca sefii,de la mic (sef raion in supermarket sau sef contabil etc) pana la mare( CEO sau cei politici etc.) ..sunt luati cu asalt de catre toate subalternele,zi de zi...Cu siguranta ca la un moment dat cedeaza ispitelor fasnete,intr-o zi obositoare,sau dupa inca o cearta,dupa o noapte de nesomn a bebelusului etc..Cineva va fi atunci,acolo,sa ii consoleze,sa ii ajute,..Eu cred ca TOTI sefii mai mari sunt infideli,dar unii vor sa se stie,altii nu,unii cheltuie in plus ca sa tina totul secret,altii se lauda..

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod